ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Οκτώ φωτογράφοι εξηγούν...τη φωτογραφία

Στο “Photo Voices”, event που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Φωτογράφων, οκτώ επιφανείς φωτογράφοι από Ελλάδα και εξωτερικό θα «μιλήσουν» μέσα από τις φωτογραφίες, εκφράζοντας τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους.

Οκτώ φωτογράφοι εξηγούν...τη φωτογραφία

Μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας ,το “Photo Voices”, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρεθούν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο της «Τεχνόπολις». Με γενικό μότο “We Speak Photography”, οκτώ καταξιωμένες προσωπικότητες στο χώρο της φωτογραφίας από διαφορετικές χώρες, θα μοιραστούν μέσα από μία σειρά ομιλιών και παρουσιάσεων, εμπειρίες και ιδέες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ταυτότητα και τον ρόλο που διαδραματίζει η φωτογραφική τέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

Οι ομιλίες αυτές, θα έχουν τη μορφή περιεκτικών παρουσιάσεων διάρκειας 30 λεπτών η καθεμία, επιδιώκοντας να αποτελέσουν μια πλατφόρμα δικτύωσης, δημιουργικότητας, έμπνευσης και ανταλλαγής ιδεών, συνθέτοντας ένα ολοήμερο πρόγραμμα, στα πλαίσια του Athens Photo Festival 2012.

Οι ομιλητές που θα συμμετέχουν είναι ο Κωστής Αντωνιάδης (GR), ο Stefano De Luigi (IT),ο William Ewing (CA), ο Anders Petersen (SE), ο Λευτέρης Πιταράκης (GR),ο Christian Vium (DK), η Ester Vonplon (CH) και η Sascha Weidner (DE). Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου πρόκειται για εμπνευσμένες φωνές, οι οποίες έχοντας κοινή γλώσσα τη φωτογραφία, θα μοιραστούν με τους παρευρισκόμενους τις απόψεις  και τους προβληματισμούς τους. Για τη διευκόλυνση των παρευρισκόμενων, οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.
 
Πρόκειται για ένα event που απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο σε επαγγελματίες φωτογράφους, το οποίο αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις και να τέρψει το ενδιαφέρον, όσων τo υποστηρίξουν. Η τιμή του εισητηρίου θα είναι στα 7 ευρώ, μόνο για παρακολούθηση του «photo voices” και 10 ευρώ, για παρακολούθηση του”photo voices» και των εκθέσεων  φωτογραφίας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Photo Voices, στον ειδικό δικτυακό τόπο της δράσης, ενώ μπορείτε επικοινωνήστε και με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, (email: [email protected], τηλ: 210 9211 750).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μην τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι."

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

 • 1774 - Πεθαίνει ο Λουδοβίκος ΙΕ', βασιλιάς της Γαλλίας.
  1878 - Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Παρθένης, Έλληνας ζωγράφος.
  1905 - Γεννιέται ο Μάρκος Βαμβακάρης, στιχουργός και τραγουδιστής.
  1925 - Η Κύπρος ανακηρύσσεται από την Αγγλία αποικία του Βρετανικού Στέμματος.
  1940 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.
  1977 - Πεθαίνει η Τζόαν Κρόφορντ, Αμερικανίδα ηθοποιός.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v