ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μουσείο Καβάφη: Ο μεγάλος Αλεξανδρινός στην Πλάκα

Χειρόγραφα, φωτογραφίες, βιβλία, έπιπλα και προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κ. Καβάφη θα φιλοξενούνται σε λίγο καιρό στην Πλάκα, στο υπέροχο νεοκλασικό που φιλοξενούσε την κατοικία του πρωθυπουργού Ι. Κωλέττη.

Μουσείο Καβάφη: Ο μεγάλος Αλεξανδρινός στην Πλάκα

Το Μουσείο Καβάφη της Αθήνας, μετά από αμέτρητες συζητήσεις και άλλες τόσες αναβολές, πήρε το πράσινο φως από το Υπουργείο Πολιτισμού και ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του και να μας ξεναγήσει στον κόσμο, τη ζωή, τα έργα και τις ιδέες του μεγάλου αλεξανδρινού ποιητή.

Η οικία Κωλέττη, κατοικία του πρωθυπουργού Ιωάννη Κωλέττη, ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στο 13 της οδού Πολυγνώτου στην Πλάκα, παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού για τη στέγαση του Μουσείου Καβάφη και του ερευνητικού κέντρου του Σπουδαστηρίου. Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο, πρώτο όροφο και δώμα, συνολικής επιφάνειας περίπου 500 τ.μ. και περιλαμβάνει, επίσης, και ένα ισόγειο βοηθητικό κτίσμα.

Το Μουσείο Καβάφη προβλέπεται να καταστεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού και θα εκθέτει σε μόνιμη βάση χειρόγραφα, φωτογραφίες, βιβλία, έπιπλα και προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου Έλληνα ποιητή. Θα περιλαμβάνει αίθουσες πολυμέσων και εκδηλώσεων και θα στεγάσει το πλήρες Αρχείο του Κ.Π. Καβάφη.

Σε συνδυασμό με την πλούσια βιβλιοθήκη και το αρχειακό υλικό του Σπουδαστηρίου Νέου Ελληνισμού, το ερευνητικό κέντρο του Μουσείου Καβάφη θα αποτελέσει ένα από τα πληρέστερα και αρτιότερα κέντρα μελέτης και προβολής της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού.

Την οικονομική υποστήριξη του νέου μουσείου και του πολυδύναμου ερευνητικού του κέντρου έχει αναλάβει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Οι άνθρωποι ποτέ δεν εγκαταλείπουν ένα πλοίο που βυθίζεται μέχρι να δουν τα φώτα ενός άλλου πλοίου να πλησιάζει."

Richard Buckminster Fuller, Αμερικανός εφευρέτης

 • 1731 - Πεθαίνει ο Ντάνιελ Νταφόε, βρετανός συγγραφέας
  1915 - Αρχίζει η Γενοκτονία των Αρμενίων, που κατέληξε στη σφαγή 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων
  1952 - Γεννιέται ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, γάλλος σχεδιαστής μόδας
  1975 - Η ομάδα Μπάαντερ-Μάινχοφ ανατινάσσει την πρεσβεία της Δυτικής Γερμανίας στην Στοκχόλμη
  1990 - Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble μεταφέρεται στο διάστημα από το Discovery
  2004 - Το Σχέδιο Ανάν για λύση του Κυπριακού απορρίπτεται από τους Ελληνοκύπριους με 76%

© 2002-2019 MEDIA2DAY