ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

"Ελληνικά Χρώματα στο Εξωτερικό 2009": Δηλώστε συμμετοχή!

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας 2009, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, ο επιμελητής Μιχαήλ Ρωμανός συνεχίζει να προβάλλει τους νέους καλλιτέχνες με μία ακόμα έκθεση που... ζητά έργα!

Άρχισε η προετοιμασία της μεγάλης ομαδικής έκθεσης, του Φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Αθήνας (ATHENS FINE ARTS FESTIVAL) με τίτλο "Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό" 2009, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, τον Οκτώβριο, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη των λαών. Διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και παρουσιάζει νέους, κυρίως, καλλιτέχνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ή στοχεύουν να εκθέσουν μελλοντικά, εκτός των συνόρων της πατρίδας μας.

Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να παρουσιάσει ένα έργο του (ζωγραφική, ψηφιδωτό, κολλάζ, ή άλλο επιτοίχιο), διαστάσεων έως και ένα τετραγωνικό μέτρο το ανώτερο ή ένα έργο του σε βάση (γλυπτική, κατασκευές ή άλλο). Το θέμα είναι ελεύθερο, έχει όμως αποκλειστεί το φωτογραφικό γυμνό.

Εφόσον η συμμετοχή των καλλιτεχνών υπερβεί το επιθυμιτό όριο, θα υπάρξει επιλογή των καλλιτεχνών βάση των έργων τους, από τον επιμελητή της εκθέσεως Μιχαήλ Ρωμανό.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στην έκθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα ανακοινωθούν από τον ημερήσιο τύπο καθώς και από το internet, έναν μήνα πριν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης. Θα εκδοθεί κατάλογος έργων, με κείμενα του επιμελητή της εκθέσεως, ο οποίος θα διανέμεται δωρεάν στο κοινό, καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Όλα τα έργα των καλλιτεχνών θα προβληθούν από το επίσημο site και το blog του Φεστιβάλ.

Η διάρκεια της έκθεσης έχει ορισθεί στις δέκα ημέρες ενώ ο χρόνος διεξαγωγής της, θα γνωστοποιηθεί σύντομα.

Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση "Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό" μπορούν να στείλουν με e-mail φωτογραφίες έργων τους στο Φεστιβάλ: [email protected] το συντομότερο.

Προθεσμία έως 30/8/2009.
Περισσότερες πληροφορίες: www.athensfineartsfestival.gr ή στο τηλ: 6977725572.

Υ.Γ. Φωτογραφία από την προηγούμενη έκθεση του 2008, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2