Light Cube: Φώτα, κάμερες, πάμε... Αίγινα

Φως... φωτογραφικό θα πλημμυρίσει από τις 18 Ιουλίου και για ένα μήνα το λιμάνι της Αίγινας, όπου 11 Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι φωτογράφοι μόδας εκθέτουν τις δημιουργίες τους σε γιγάντιους φωτισμένους κύβους.
Light Cube: Φώτα, κάμερες, πάμε... Αίγινα
Φως φωτογραφικό… θα πάρει η Αίγινα αυτό το καλοκαίρι καθώς το Σάββατο 18 Ιουλίου, στις 20.00, εγκαινιάζεται στο λιμάνι η άκρως πρωτότυπη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας «Aegina Light Cube». Πρόκειται για 11 υπερμεγέθεις φωτιζόμενους κύβους, που σε κάθε μία από τις τέσσερις όψεις τους φέρουν αντίστοιχα τις φωτογραφίες 11 διακεκριμένων φωτογράφων μόδας.

Οι Κώστας Αυγούλης, Τάκης Διαμαντόπουλος, Μάρα Δεσύπρη, Παντελής Ζερβός, Γιώργος Μαλεκάκης, Γιώργος Μαυρόπουλος, Γιάννης Μπουρνιάς, Βαγγέλης Παλαμάρης, Δημήτρης Σκουλός, Κατερίνα Τσατσάνη και Salvatore Vinci, εξερευνούν και αποκαλύπτουν τον ιδιαίτερο χώρο της έμπνευσής τους, επιλέγοντας εκλεκτικά πορτρέτα μόδας, μοντέλα σε εφήμερες, αισθαντικές πόζες, αλλά και απαθανατίζοντας σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών. Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, θα μιλήσουν ο φωτογράφος Τάκης Διαμαντόπουλος και η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Αγούστου 2009. Οι 11 γιγαντιαίοι φωτισμένοι κύβοι ύψους τριών μέτρων που θα στηθούν κατά μήκος του γραφικού λιμανιού του νησιού θα φιλοξενούν σε κάθε πλευρά τους τέσσερα έργα καθενός εκ των καλλιτεχνών, οι οποίοι φωτογραφίζουν σε Ελλάδα και εξωτερικό για περιοδικά μόδας και lifestyle. 

Τα καθηλωτικά μαυρόασπρα πορτρέτα του Κώστα Αυγούλη, τα ατμοσφαιρικά πορτρέτα του Κώστα Γαβρά, του Γιάννη Κουνέλη, του Γιάννη Μόραλη και του Διονύση Φωτόπουλου από τον Τάκη Διαμαντόπουλο, οι ανατρεπτικές avantgarde λήψεις της Μάρας Δεσύπρη, οι επιδέξια σκηνοθετημένες αισθητικές προτάσεις του Παντελή Ζερβού, οι cool cosmopolitan φωτογραφήσεις μόδας του Γιώργου Μαλεκάκη, οι άλλοτε αινιγματικές και άλλοτε τολμηρές φυσιογνωμίες του Γιώργου Μαυρόπουλου, οι άρτιας αισθητικής καλλιτεχνικές αναζητήσεις του Γιάννη Μπουρνιά, τα σύγχρονης αισθητικής παγωμένα ενσταντανέ του Βαγγέλη Παλαμάρη, τα υπνωτικά υπερμεγέθη γυναικεία πορτρέτα του Δημήτρη Σκουλού, οι αισθαντικές φωτογραφίες με τις απρόβλεπτες λήψεις της Κατερίνας Τσατσάνη, οι γοητευτικές λήψεις του Salvatore Vinci με την κινηματογραφική ατμόσφαιρα που εξακολουθητικά συνδέεται με τη δουλειά του, συνθέτουν ένα εκλεκτικό σύνολο 44 συναρπαστικών καλλιτεχνικών φωτογραφιών όπου εξακολουθεί να διακρίνεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας κάθε φωτογράφου.

Το σημείο όπου θα διοργανωθεί η έκθεση απέχει λίγα μόλις μέτρα από το σημείο αποβίβασης των επισκεπτών της Αίγινας. Έτσι ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει τα «πορτρέτα» των καλλιτεχνών. Αξιοσημείωτο είναι πως τη συγκεκριμένη περίοδο υπολογίζεται πως μόνο ο αριθμός των επισκεπτών του Σαββατοκύριακου φθάνει τις 60.000.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Σάββατο 18 Ιουλίου στις 20:00 το βράδυ και θα ακολουθήσει δεξίωση για τους επίσημους καλεσμένους στο bar-restaurant Περδικιώτικα. Τις επόμενες ημέρες μέρος των έργων θα μεταφερθεί στα άλλα τρία λιμάνια του νησιού (Σουβάλα, Πέρδικα, Αγία Μαρίνα) έτσι ώστε ακόμη περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες της Αίγινας να θαυμάσουν το Aegina Light Cube.

Τη σύλληψη της ιδέας, το σχεδιασμό και την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο art director Δημήτρης Μακαρατζής και ο φωτογράφος Δημήτρης Βλάικος, ενώ η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας. Στην οργάνωση της έκθεσης, συντελούν επίσης ο web designer Ντίνος Κρεούζης και ο Φώτης Πούντος, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Νέων Αίγινας. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα κυκλοφορήσει συνοδευτικό έντυπο με κείμενο των διοργανωτών και της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού. Στόχος των διοργανωτών είναι αυτή η έκθεση φωτογραφίας να μετατραπεί σε θεσμό και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο νησί της Αίγινας.

Aegina Light Cube
Λιμάνι Αίγινας
Σάββατο 18 Ιουλίου 2009 – Κυριακή 16 Αυγούστου 2009
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v