ΕΚΠΛΗΞΗ!: Μία εικαστική εκδήλωση για τους άστεγους της Αθήνας

200 έργα τέχνης, 200 δημιουργοί, και ποιος έχει κάνει τι θα μαντέψετε μόνοι σας στην εικαστική φιλανθρωπική εκδήλωση ΕΚΠΛΗΞΗ! για την υποστήριξη των άστεγων της Αθήνας. Η έκθεση πραγματοποιείται οn-line στο artAZ μέχρι τις 14/02, ενώ στις 15/02 τα έργα θα πωληθούν στην Τεχνόπολη.
ΕΚΠΛΗΞΗ!: Μία εικαστική εκδήλωση για τους άστεγους της Αθήνας
Το artAZ (www.artaz.gr), ο διαδικτυακός τόπος προβολής και προώθησης της Ελληνικής Τέχνης, καλεί 200 σύγχρονους καλλιτέχνες, δημιουργούς και ανθρώπους της τέχνης να εκφραστούν και να συνεισφέρουν σε μία εικαστική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς. Οι συμμετέχοντες δημιουργούν ειδικά για την «ΕΚΠΛΗΞΗ» από ένα έργο τέχνης. Τα έργα έχουν ενιαία διάσταση (18x24 εκ.) και διατίθενται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 ευρώ). Ποια είναι η έκπληξη; Τα έργα είναι υπογεγραμμένα στο πίσω μέρος τους. Η ταυτότητα του δημιουργού θα παραμείνει μυστική μέχρι την αγορά του έργου!

Η έκθεση των έργων πραγματοποιείται on line στο artAZ από αρχές Ιανουαρίου μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2009. Μέχρι την κορύφωση της προστίθενται καθημερινά νέα έργα. Στις 14-15 Φεβρουαρίου η έκθεση θα μετακομίσει στην Αίθουσα Κωνσταντίνος Καβάφης της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων για να παρουσιαστούν ζωντανά τα έργα στο κοινό και να πραγματοποιηθεί η πώληση τους. Προσοχή: Η έκθεση θα διαρκέσει μία μόνο ημέρα (14/2). Σας προτείνουμε να μελετήσετε καλά τα έργα on line, να σημειώσετε τους κωδικούς τους. Την ημέρα της πώλησης (15/2) δε θα υπάρχει χρόνος για έρευνα. Ελάτε προετοιμασμένοι!

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για την υποστήριξη του έργου του.

Η έκπληξη διοργανώνεται από το artAZ με την υποστήριξη της «Τεχνοπολις» Δήμου Αθηναίων.

Περεταίρω πληροφορίες:

Φιλοσοφία
Τα εικαστικά (με εξαίρεση ιδιαίτερα τυποποιημένες μεθόδους και περιπτώσεις) δεν είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για φιλανθρωπικό έργο. Εμείς σαν artAZ λέμε το αντίθετο. Δεν είναι ανάγκη να έχεις απεριόριστες δυνατότητες για να προσφέρεις. Ο καθένας από το σημείο που έχει μπορεί και πρέπει να βρίσκει τρόπους να προφέρει. Και απλά το κάνουμε.

Σχετικά με τη διαδικασία:
Είναι σημαντικό ο κόσμος να έχει μελετήσει τα έργα on line καθώς η έκθεση θα διαρκέσει ελάχιστες ώρες και την ημέρα της πώλησης η διάθεση θα γίνει σε first come first served basis. Η ενδεδειγμένη μέθοδος για τους ενδιαφερόμενους είναι να έχουν επιλέξει από πριν και να σημειώσουν τους κωδικούς των έργων που τους ενδιαφέρουν.

Σχετικά με την τιμή:
Έχουμε επίτηδες επιλέξει να είναι υπερβολικά χαμηλή η τιμή. Ο λόγος είναι ότι θέλουμε να έχει ο καθένας τη δυνατότητα να αγοράσει ένα έργο (να βοηθήσει τον σκοπό αλλά και να έρθει σε επαφή με την τέχνη). Έχει κοινώς μία διπλή δημοκρατική διάσταση!

Τι μπορεί να δώσει στο κοινό η εκδήλωση:
Μέσα από την «έκπληξη» ο κόσμος, εκτός από την ευκαιρία να συνεισφέρει χωρίς κόπο σε έναν πολύ σημαντικό σκοπό, θα έχει επίσης τη δυνατότητα να πάρει μία πολύ καλή εικόνα για το σύγχρονο εικαστικό τοπίο της Ελλάδας, να διαπιστώσει τάσεις και φυσικά να αποκτήσει έργα τέχνης σε τιμή πραγματικά έκπληξη (ειδικά αν λάβει κανείς υπ όψη ότι μπορεί να επιλέξει το έργο ενός δημιουργού η αξία του οποίου στο χρηματιστήριο της τέχνης να απέχει μακράν από την φιξ τιμή που έχουμε καθιερώσει).

Πιο αναλυτικά για τις συμμετοχές: Συμμετέχουν καλλιτέχνες που εκφράζονται σε διαφορετικά μέσα (ζωγραφική, σχέδιο, φωτογραφία, γλυπτική), διαφορετικών σχολών (κλασσικούς, παραστατικούς, αφηρημένους, conceptual, urban, street artists κλπ), διαφορετικού σημείου στην καριέρα του (από φοιτητές μέχρι καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών και καλλιτέχνες της τρίτης ηλικίας) και μαζί τους ανθρώπους από άλλες δημιουργικές πειθαρχίες (σχεδιαστές μόδας, αρχιτέκτονες, γραφίστες, εικονογράφους, σκηνοθέτες κλπ) και ανθρώπους που απαρτίζουν την ευρύτερη σκηνή της τέχνης (γκαλερίστες, τεχνοκριτικούς, θεωρητικούς κ.α.).

artAZ: Πίσω από το artAZ είναι η Αλεξάνδρα Κολλάρου και ο Άγγελος Αγιοστρατίτης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v