Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων: Έκθεση Χρήστου Παπαδημητρίου

Την πρώτη του ατομική έκθεση, με θέματα της καθημερινότητας και της προσωπικής του φαντασίας, πραγματοποιεί ο ζωγράφος Χρήστος Παπαδημητρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων από 7 έως 16 Δεκεμβρίου.
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει από 7 έως 16 Δεκεμβρίου 2007 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων την έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Παπαδημητρίου.

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Τραγάνα Λοκρίδας. Από το 1990 έως και το 1994 διδάχτηκε ζωγραφική στα εργαστήρια των Τάσου Ρήγα, Δημήτρη Φώτου και Νίκου Στέφου στην Αθήνα.

Από το 1994 ως το 1999 φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βενετίας στην Ιταλία με καθηγητή τον Carlo Di Raco. Από το 2002 ζει και εργάζεται στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Η τέχνη του είναι ανθρωποκεντρική, και αντλεί τα θέματά του κυρίως από την καθημερινότητά του και τους ανθρώπους που την περιβάλλουν, από αναμνήσεις, όνειρα ή προσωπικές ιδέες. Για τον λόγο αυτό τα ζωγραφικά του έργα είναι κυρίως προσωπογραφίες ανθρώπων που μοιράστηκαν το χρόνο τους μαζί του με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης διαπροσωπικής σχέσης μεταξύ τους, πέρα από την ταυτότητα των έργων .

Συγκεντρωτικά, η όλη παρουσίαση της ενδιαφέρουσας έκθεσης του Χρήστου Παπαδημητρίου είναι μία χρονική καταγραφή οπτικών ερεθισμάτων και εντυπώσεων που o καλλιτέχνης με αριστοτεχνικό τρόπο αποτυπώνει στις εικόνες του. Εικόνες που διακρίνονται από ευαισθησία και λεπτότητα συναισθημάτων…

H συγκεκριμένη έκθεση είναι η πρώτη ατομική που πραγματοποιεί ο Χρήστος Παπαδημητρίου στην Ελλάδα.
Πολλά έργα από την συλλογή του βρίσκονται στην Ελλάδα την Ιταλία και την Ελβετία.

Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007, ώρα 19:00
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων - αίθουσα «Ν. Γύζης»: Ακαδημίας 50, τηλ. 210 36 21 601. ΄Ωρες λειτουργίας: 9π.μ. – 1μ.μ. και 5μ.μ.-9μ.μ. εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v