Νίκος Κεσσανλής: Από την ύλη στην... Ελευσίνα

Τη διερεύνηση των ορίων της ζωγραφικής γλώσσας επιχειρεί να ανιχνεύσει η έκθεση του Νίκου Κεσσανλή "Από την ύλη στην εικόνα", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λ. Κανελλόπουλος» από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο της εκθεσιακής πολιτικής του ΕΜΣΤ (Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης), που στοχεύει στην εξοικείωση του κοινού με τις τάσεις, τα μέσα και τους προβληματισμούς που ανιχνεύονται στη σύγχρονη τέχνη, το Μουσείο συνεχίζει τη σειρά εκθέσεων ΕΚΤΟΣ, πρόγραμμα συνεργασίας με δυναμικούς εικαστικούς φορείς της περιφέρειας. Φέτος συνεργάζεται με τον Δήμο Ελευσίνας με σκοπό να παρουσιάσει θεματικούς πυρήνες από τις συλλογές του μέσα από μία σειρά εκθέσεων που αλληλοσυμπληρώνονται.

Από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου 2007 θα πραγματοποιηθεί η έκθεση Νίκος Κεσσανλής: Από την ύλη στην εικόνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λ. Κανελλόπουλος». Η έκθεση αυτή παρουσιάζει κυρίως έργα των συλλογών του ΕΜΣΤ και εστιάζει στην καλλιτεχνική δραστηριότητα του Νίκου Κεσσανλή από τις αρχές της δεκαετίας του ‘60 ως τη δεκαετία ‘90, τις μεταλλαγές και τους συνεχείς μετασχηματισμούς της σ’ ένα πλούσιο και πηγαίο έργο, που κινήθηκε μεταξύ ύλης και αϋλότητας, εικονικότητας και αποδόμησης της εικόνας.

Η έκθεση ιχνηλατεί τους βασικούς εννοιολογικούς και μορφολογικούς προβληματισμούς του έργου του, που αναπτύχθηκε τόσο στο πλαίσιο νεωτερικών καλλιτεχνικών πρακτικών, όσο και σε διάλογο με τα κοινωνικοπολιτικά και πολιτισμικά συμφραζόμενα της εποχής.

Συγκεντρώνοντας 35 περίπου έργα, η έκθεση φιλοδοξεί να αναδείξει τη θέση του Κεσσανλή απέναντι σε καίρια καλλιτεχνικά ζητήματα που διατρέχουν όλο το έργο του, όπως, η διερεύνηση των ορίων της ζωγραφικής γλώσσας, η εκφραστική αξία της χειρονομίας, και η φωτομηχανική αποδόμηση της εικόνας.

Επιμέλεια της έκθεσης: Τίνα Πανδή, ιστορικός τέχνης του ΕΜΣΤ
Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας.

Εκθεσιακός Χώρος:

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ», Δραγούμη 37, 19200 Ελευσίνα, τηλ. 210 5544 325.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 10.00-14.00 και 18.00-22.00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v