Οι γεύσεις, τα αρώματα και οι τέχνες πάνε... Αίγινα

Για μία ακόμη χρονιά, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας, παρουσιάζεται η ετήσια έκθεση χειροποίητων παραδοσιακών αντικειμένων και τοπικών αναλώσιμων προϊόντων.
Για μία ακόμη χρονιά, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας, παρουσιάζεται η ετήσια έκθεση χειροποίητων παραδοσιακών αντικειμένων και τοπικών αναλώσιμων προϊόντων.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό που δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία του Δ.Σ. των Φίλων του Μουσείου εδώ και 8 χρόνια, και συνεχίζεται, παραμένοντας μια οικεία ετήσια συνάντηση για όλους τους παροικούντες και τους φίλους-επισκέπτες του νησιού. Στόχος της ετήσιας έκθεσης, η ενθάρρυνση της τοπικής και πρωτότυπης παραγωγής, που εκτείνεται από τις κουζίνες των άξιων νοικοκυρών ως τις μικρές τοπικές εμπορικές μονάδες και η συγκέντρωση όλων των χαρακτηριστικών ειδών των τοπικών εργαστηρίων του νησιού, πολλά από τα οποία παραμένουν ακμαία.

Θα βρείτε πήλινα αιγινήτικα κανάτια και άλλα χρηστικά κεραμικά, υφαντά, δαντέλες, κεντήματα και τα διάσημα κοπανέλια από τις τεχνήτρες του νησιού που διατηρούν με απαράμιλλο ζήλο τη σπάνια τέχνη τους, ξύλινα χειροποίητα μικροέπιπλα και ζωγραφική σε ξύλο, μοντέλα καραβιών, καλάθια και ψάθες, αλλά ακόμη, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά, ζυμωτά ψωμιά και παξιμάδια, βιολογικά προϊόντα, τυράκια και χειροποίητα ζυμαρικά, φρεσκομαζεμένα φιστίκια, τοπικό μέλι, κρασί, λάδι, ξύδι και αρωματικά βότανα μαζεμένα από τις κορυφές του Σφεντουριού και της Παχειοράχης.

Ένα φάσμα γεύσεων, αρωμάτων και τεχνών, φτιαγμένο για να το χαίρονται όλες οι αισθήσεις.

Διάρκεια έκθεσης έως 13 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας: 11.00-14.00 & 19.00-22.00
Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, Σπ. Ρόδη 16, (πίσω από την παραλία της Αίγινας)
τηλ. 22970 26401
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v