12 Έλληνες εικαστικοί στο κέντρο του Λονδίνου

Στην καρδιά του Λονδίνου, στην Γκαλερi BELGRAVIA, δώδεκα σύγχρονοι Έλληνες καταξιωμένοι ζωγράφοι εκθέτουν τη δουλειά τους από τις 10 έως τις 31 Μαΐου. Την έκθεση επιμελείται ο συλλέκτης Γιώργος Σταθόπουλος.

Δώδεκα καταξιωμένοι σύγχρονοι ζωγράφοι μεταφέρουν την ελληνική ζωγραφική στην καρδιά του Λονδίνου, στην Γκαλερi BELGRAVIA 45 Albemarle Street, της περιοχής του Mayfair, γνωστό κέντρο τέχνης της πόλης, από τις 10-31 Μαΐου.

Στην έκθεση, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό εικαστικό γεγονός, συμμετέχουν καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι από την δεκαετία του ’80 έχουν κάνει σαφές με το έργο τους το προσωπικό τους ύφος. Με αυτή την προσπάθεια συμβάλουν στο άνοιγμα των οριζόντων της ελληνικής τέχνης στο εξωτερικό και στην καθιέρωση της σε μια μεγαλούπολη της τέχνης.

Οι ζωγράφοι που εκθέτουν τα έργα τους στην Belgravia είναι οι : Δάφνη Αγγελίδου, Χρύσα Βεργή, Αλέξης Βερούκας, Εριέττα Βορδώνη, Κωστής Γεωργίου, Γιώργος Γκολφίνος, Στέφανος Δασκαλάκης, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Παύλος Σάμιος, Μαρία Φιλοπούλου, Μανώλης Χάρος.

Η ίδια περίπου ομάδα, ενισχυμένη ακόμα περισσότερο αυτή τη φορά με νέες συμμετοχές, είχε παρουσιάσει δουλειά της το 2004 στη Φλόριντα και το 2006 στη Νέα Υόρκη κάτω από τον χαρακτηριστικό τίτλο ”Reflections I & II”.

Η Γκαλερί BELGRAVIA παρουσίασε πρόσφατα παρόμοια έκθεση της σύγχρονης Ρωσικής Τέχνης με μεγάλη επιτυχία. Πέρα από ατομικές και ομαδικές εκθέσεις η Γκαλερί BELGRAVIA παρουσιάζει αποκλειστικά και τα έργα του Mandela και του πρίγκιπα Καρόλου, τα έσοδα από τις εκθέσεις των οποίων διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Διαθέτει δε σημαντικά χαρακτικά και άλλα έργα διάσημων μοντέρνων ζωγράφων των Picasso, Brαque, Matisse,Warhol και Arman.

Εμπνευστής και επιμελητής της ομαδικής αυτής έκθεσης στο Λονδίνο είναι ο συλλέκτης Γιώργος Σταθόπουλος που οργάνωσε την πολύ πετυχημένη έκθεση τον Απρίλιο του 2006 στην Νέα Υόρκη, στο έγκυρο εικαστικό κέντρο, The National Arts Club καθώς και την σημαντική ομαδική έκθεση της Φλόριντας το 2004.

Η ομαδική έκθεση στο Λονδίνο είναι η πρώτη έκθεση της ομάδας αυτής στην Ευρώπη, καθόσον ο Γ. Σταθόπουλος πιστεύει ότι η Ελληνική Σύγχρονη Τέχνη πρέπει να παρουσιάζεται και να γίνει γνωστή και σε σημαντικά εικαστικά κέντρα της Ευρώπης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης στις 10 Μαΐου παρευρέθησαν σημαντικοί φιλότεχνοι τόσο από το Αγγλικό όσο και από το Ελληνικό κοινό του Λονδίνου, καθώς και θαυμαστές της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης από διάφορες χώρες όπως ΗΠΑ, Βέλγιο, Ολλανδία και Ιταλία.

Ειδικότερα, η έκθεση στοχεύει στην προσέλκυση των Ευρωπαίων φιλότεχνων, οι οποίοι τιμούν την ελληνική τέχνη και την στηρίζουν όταν εκείνη ανοίγει τα φτερά της στο εξωτερικό. Αναμένεται ότι και η έκθεση στο Λονδίνο θα προσφέρει σημαντική προβολή της ελληνικής ζωγραφικής, αλλά και της χώρας μας στην Αγγλία.

Τόσο η Γκαλερί BELGRAVIA, όσο και οι χορηγοί: Τράπεζα Πειραιώς, Folli-Follie και Κατώγι και Στροφίλια θα συντελέσουν το μέγιστο για την επιτυχία της έκθεσης των Ελλήνων ζωγράφων.

Τέλος, το πάθος και η αγάπη προς την τέχνη και οι προσωπικές και επαγγελματικές επαφές του επιμελητή Γιώργου Σταθόπουλου στο Λονδίνο, διασφαλίζουν την επιτυχία της έκθεσης αυτής με απώτερο στόχο το άνοιγμα για περαιτέρω προβολή και διοργάνωση και άλλων εκθέσεων των Ελλήνων Σύγχρονων Ζωγράφων και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v