Ο Giorgio de Chirico ζωγραφίζει για την Ελλάδα

Έργα του σπουδαίου Ιταλού ζωγράφου Giorgio de Chirico θα φιλοξενούνται στον Πολυχώρο Αθηναΐς από τις 17 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου. Ο τίτλος της έκθεσης είναι ”Ο Giorgio de Chirico και η Ελλάδα. Ταξίδι μέσα από τη μνήμη” και τα κυρίαρχα θέματα αφορούν τους μύθους και την ιστορία της χώρας μας.

Την έκθεση ”Ο Giorgio de Chirico και η Ελλάδα. Ταξίδι μέσα από τη μνήμη” στηρίζει η COSMOTE, με στόχο να συνεισφέρει στην περαιτέρω προβολή του έργου του σπουδαίου καλλιτέχνη, μεγάλο μέρος του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον ”Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς” και το ”Ίδρυμα Giorgio e Isa de Chirico” της Ρώμης και θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Διαχρονικής Τέχνης του ”Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς” από τις 17 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου 2007.

Τριάντα πέντε πολύτιμα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ”Η Άποψη της Αθήνας”, ”Ο ζωγράφος”, ”Ο ποιητής και ο ζωγράφος”, ”Ο ζωγράφος αλόγων”, ”Το χέρι του Δία και οι εννέα Μούσες” και ”Η αρμονία της μοναξιάς”, κοσμούν την έκθεση και αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα του προφητικού και συνάμα ανατρεπτικού καλλιτέχνη.

Η κα Μαριλένα Φατσέα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE, ανέφερε σχετικά με τη στήριξη της ξεχωριστής αυτής έκθεσης: ”Γεννημένος στο Βόλο και με έντονες ελληνικές μνήμες, ο κορυφαίος καλλιτέχνης αποτυπώνει στο έργο του ένα κομμάτι της Ελλάδας.

Η COSMOTE, η ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας, στηρίζει τη σπάνια αυτή έκθεση, με στόχο να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να δει τους μύθους, την ιστορία και το ταξίδι της χώρας μας στο χρόνο, μέσα από τα μάτια ενός από τους κορυφαίους δημιουργούς του 20ου αιώνα”.

Αγκαλιάζοντας σταθερά σημαντικές ενέργειες πολιτισμού, η COSMOTE θα συνεχίσει να αναδεικνύει το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να καλλιεργεί την επαφή του ελληνικού κοινού με εγχώριους και διεθνείς εκπροσώπους της σύγχρονης τέχνης.

Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ.: 210 3480000

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v