Εκθέσεις τέχνης που αξίζει να δεις τον Οκτώβρη

Την είδαμε Μαέβιους Παχατουρίδης και κλείσαμε θέση στις καλύτερες εκθέσεις Τέχνης που παίζουν στην Αθήνα μέχρι τέλος Οκτώβρη.
Εκθέσεις τέχνης που αξίζει να δεις τον Οκτώβρη
Μπήκε Οκτώβρης και μας βομβαρδίζουν από παντού ειδήσεις για ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμούς, αυξήσεις σε βασικά προϊόντα και τον πιο δύσκολο χειμώνα που θα βιώσει η χώρα μετά τον πόλεμο. Ειδικά αυτή την περίοδο λοιπόν χρειαζόμαστε μπόλικη τέχνη στη ζωή μας, προκειμένου να δράσει σα βάλσαμο στις πληγές της καθημερινότητας. Ψάξαμε και βρήκαμε που λες τις καλύτερες εκθέσεις Τέχνης που κυκλοφορούν ακόμη ελεύθερες τον Οκτώβρη κι ελπίζουμε να σε πετύχουμε σε κάποια εξ αυτών.

Φίλοι στην Ανάγκη: Νέα έκθεση του Τέντυ στο Marika Hybrid Space

18-23 Οκτωβρίου στο Marika Hybrid Space (Παλλάδος 4, Ψυρρή)

«Πόσο συχνά η απογοήτευσή σου γίνεται οργή, και πόσο συχνά την ξεσπάς σε λάθος άτομα;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκρινες έναν φίλο σου για τις επιλογές του αλλά όχι στην πλάκα;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έμαθες από τα λάθη των φίλων σου ενώ εκείνοι συνέχιζαν να τα επαναλαμβάνουν;

Και να δεχτούμε ότι ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται, οκέι.

Γίνεται να είσαι στην ανάγκη συνεχώς, κι αυτή η ανάγκη να μην αλλάζει ποτέ;»

Tέταρτη σόλο έκθεση για τον καλλιτέχνη της καρδιάς μας ο οποίος θα παρουσιάσει 55 έργα ζωγραφικής σε χαρτί και ένα χειροποίητο βιβλίο ποίησης, που ανυπομονούμε να ξεφυλλίσουμε. Το "Φίλοι στην ανάγκη" είναι η τέταρτη σόλο έκθεση του τέντυ, μετά τις "Εκφάνσεις οργής" (2019, Αθήνα), "Παράταση" (2021, Αθήνα) και "Homecoming King" (2022, Καβάλα). Αν πάλι είσαι hardcore fan αξίζει να σε πληροφορήσουμε ότι θα υπάρξουν και 5 deluxe edition του βιβλίου με έγχρωμο ντεκόρ και ένα έξτρα ποίημα.

Πληροφορίες εδώ

Ομαδική εικαστική έκθεση "Κίτρινο" - "Yellow"

10 Οκτωβρίου 2022 - 29 Οκτωβρίου 2022 στον Ελληνογαλλικό σύνδεσμο

Η καρδιά της Τέχνης αρχίζει να χτυπά και πάλι στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, στο Κολωνάκι.

6 + 1 ομαδικές εκθέσεις που πλαισιώνουν το project Ουράνιο Τόξο – Rainbow θα δώσουν χρώμα και βαθύτερα νοήματα μέχρι και το καλοκαίρι του 2023. Η πρώτη έκθεση του υπέροχου αυτού project έχει θέμα το Κίτρινο χρώμα και παρουσιάζεται στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου από τη Δευτέρα, 10 έως το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου.

22 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί εμπνέονται και δημιουργούν με αφετηρία το κίτρινο χρώμα.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Georgio Babili – Jocasta M. – Yiannis Kaminis - Γιάννης Αμπατζόγλου –Έλενα Αρσενίδου - Πόλυ Γεωργακοπούλου - Θεόδωρος Ελευθεριάδης – Στέλλα Κατεργιαννάκη - Πόπη Κρανίδη - Φωτεινή Κρητικάκη - Νίκη Κυριάκη - Ευαγγελία Λιάσκου – Χριστίνα Μακροπούλου – Βάσια Μουστάκα – Αντιγόνη Παγώνα – Κώστας Παπαϊωάννου – Βάιος Παρασκευάς – Κατερίνα Σακελλαρίδη – Μανταλένα Τάνη – Όλγα Αικατερίνη Τσουρή – Μαρία Χατζηθεοδώρου – Δημήτρης Ψωμοδότης

Η είσοδος είναι δωρεάν

Έκθεση Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

11 Οκτωβρίου 2022 - 6 Νοεμβρίου 2022 στο Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας φιλοξενεί την έκθεση Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Στην έκθεση, που έχει ελεύθερο θέμα, θα παρουσιαστούν την χρονιά αυτή 57 γλυπτά μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, δημιουργίες της τελευταίας πενταετίας.

Με τον τρόπο αυτό το φιλότεχνο κοινό, αλλά και οι χιλιάδες των επισκεπτών του Μουσείου θα γνωρίσουν την πιο πρόσφατη εικαστική παραγωγή στον τομέα της γλυπτικής.

Η είσοδος είναι δωρεάν

Ο Νίκος Καλαφάτης παρουσιάζει την έκθεση "Ιστορίες του νερού και της πέτρας"

12 Οκτωβρίου 2022 - 5 Νοεμβρίου 2022 στην γκαλερί Αργώ

Η γκαλερί Αργώ υποδέχεται στους χώρους της τον Νίκο Καλαφάτη, ο οποίος θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά με ζωγραφικά και γλυπτά έργα, κάτω από το γενικό τίτλο "Ιστορίες του νερού και της πέτρας".

Πέτρες, πλίνθοι, ξύλα και μάρμαρα, που ο καλλιτέχνης συνέλεξε από το βυθό και τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, αποτέλεσαν την έμπνευσή του, όπως και το βασικό υλικό των περισσοτέρων έργων αυτής της έκθεσης, η οποία είναι βέβαιο ότι θα σε συναρπάσει.

Ομαδική έκθεση "Μελάνι σε χαρτί 5"

13 Οκτωβρίου 2022 - 22 Οκτωβρίου 2022 στο Chili Art Gallery

Ο Επιμελητής Πάρης Καπράλος σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες μας προσκαλούν στην έκθεση "Μελάνι σε χαρτί 5", την πέμπτη διοργάνωση της ομώνυμης σειράς εκθέσεων, που έχει στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης χαρακτικής και ζωγραφικής με μελάνη και την προβολή της στην Ελλάδα.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, καλλλιγραφίας, κολλάζ, καθώς και εικαστικά αντικείμενα / γλυπτά κατασκευασμένα με μελάνι και χαρτί.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες:

Μαρία Γενιτσαρίου, Μυρτώ Λεοντίδου, Nικόλας Μπαλτζής, Μαρία Στέλλα Λεμονή – Θεοδώρου, Βίβιαν Τερζοπούλου, Βασιλική Δουρουκλάκη, Όλγα Μπαρμάζη, Ευαγγελή Καραγγέλη, Χρήστος Σωτηρούδης, Πάβελ Αντρέεφ, Iryna Tonevytska, Σπύρος Ρωμάνος, Βασίλης Κατσαράκης, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Χριστίνα Κράτη, Αντιγόνη Τριανταφύλλου, Ζωή Σταμάτη, Φωτεινή Λιβάνη.

Πληροφορίες εδώ

Έκθεση «Καιρός/Όμοροι - Μόνο ο χώρος θυμάται, μια συνάντηση μεταξύ Ελλήνων της Ανατολής και Ελλήνων της Δύσης»

13 Οκτωβρίου 2022 - 30 Οκτωβρίου 2022 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η έκθεση "Καιρός/Όμοροι - Μόνο ο χώρος θυμάται, μια συνάντηση μεταξύ Ελλήνων της Ανατολής και Ελλήνων της Δύσης", η οποία θα εγκαινιαστεί στις 13 Οκτωβρίου 2022 στις 6 το απόγευμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 30 Οκτωβρίου 2022 από τις 6 μ.μ -10 μ.μ.

Στην έκθεση, η Stefania Pennacchio θα παρουσιάσει δύο από τα γλυπτά που εκτέθηκαν στις Συρακούσες και δέκα μεγάλες, έγχρωμες φωτογραφίες, μαζί με τα άλλα έργα από την ίδια έκθεση. Ο Βασίλης Βασιλειάδης θα παρουσιάσει οκτώ ζωγραφικές εγκαταστάσεις, παραλλαγές των έργων που έλαβαν μέρος στην έκθεση στις Συρακούσες.

Είσοδος ελεύθερη

Έκθεση “Architecture without vision"

6 Οκτωβρίου 2022 - 22 Οκτωβρίου 2022 στο κτίριο της Οδού Κυκλάδων 8

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής διοργανώνει έκθεση για το έργο του Μιχάλη Όρρου (1920-1991). Αντικείμενο της έκθεσης είναι η ανάδειξη και κριτική αξιολόγηση του έργου του Μιχάλη Όρρου, το οποίο έχει παραμείνει μέχρι σήμερα ανέκδοτο. Ταυτόχρονα, επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί να παραχθεί αξιόλογο αρχιτεκτονικό έργο από έναν σχεδόν τυφλό δημιουργό, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι η αρχιτεκτονική προέρχεται και απευθύνεται σε όλες μας τις αισθήσεις.

Eίσοδος ελεύθερη και περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v