CowParade Αθήνα 2006: Οι αγελάδες έφτασαν!

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν μέχρι τα επίσημα εγκαίνια της παρέλασης των αγελάδων στους δρόμους της Αθήνας. Τα συμπαθητικά τετράποδα που θα κατακλύσουν την πρωτεύουσα είναι σχεδόν έτοιμα, ενώ οι εργασίες των δημιουργών τους στο Cow Studio, στο Γουδή, συνεχίζονται πυρετωδώς. Πάρτε μια πρώτη γεύση από την εικαστική παρέμβαση που θα μεταμορφώσει την Αθήνα φέτος το καλοκαίρι.

Η... Παρέλαση Αγελάδων της Αθήνας βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία: λίγες μόνο ημέρες απομένουν για τα επίσημα εγκαίνιά της και για την τοποθέτηση των πρωτότυπων δημιουργιών σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2006 ολοκληρώθηκε η υποβολή σχεδίων από υοψήφιους καλλιτέχνες, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς υποβλήθηκαν 757 σχέδια παιδιών, μουσείων, νέων αλλά και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Από τα υποβληθέντα σχέδια, εχουν προχωρήσει σε φιλοτέχνηση τα 77, ενώ ένας μικρός αριθμός γλυπτών παραμένει ακόμα διαθέσιμος προς ”υιοθεσία” από τους υποψήφιους χορηγούς.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη ήταν η ποικιλότητα στην προέλευση των καλλιτεχνών που υπέβαλλαν τα σχέδιά τους: εικαστικοί, φοιτητές, αρχιτέκτονες, κεραμίστες, φωτογράφοι, καλλιτέχνες που δουλεύουν με γκράφιτι, διακοσμητές, γραφίστες, βιομηχανικοί σχεδιαστές και σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων ή απλά φιλότεχνοι, καθώς και παιδιά, από την Αθήνα και από την Επαρχία -όλοι συνέβαλαν στη δημιουργία ενός εξαιρετικά πρωτότυπου, αλλά και ποικιλόμορφου, έργου.

Οι εργασίες στο Cow Studio, το χώρο εργασίας των καλλιτεχνών, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Γουδή, συνεχίζονται πυρετωδώς. Από τις 9.00 ως τις 20.00 καθημερινά και από τις 12.00 έως τις 20.00 τα Σάββατα και τις Κυριακές, οπότε και είναι ανοικτό για το κοινό, το Cow Studio δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να παρακολουθήσουν από κοντά μια άκρως πρωτότυπη διαδικασία δημιουργίας.

Οι δημιουργίες των καλλιτεχνών έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα όρια της φαντασίας, του χιούμορ και της εικαστικής έκφρασης, με έργα που ξεχυλίζουν από δημιουργικότητα και χαρακτήρα.

Είναι βέβαιο ότι οι...μεταμορφωμένες αγελάδες θα αποτελέσουν την ιδανική εικαστική παρέμβαση σε μια πόλη όπως η Αθήνα, που συχνά κατηγορείται για έλλειψη χρώματος, φρεσκάδας και πρωτοτυπίας.

Στις 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί, στο Cow Studio, η τελετή έναρξης της CowParade, ενώ το ίδιο βράδυ τα συμπαθητικά τετράποδα θα μετακομίσουν από το... σπίτι τους σε κεντρικές πλατείες και δρόμους της Αθήνας, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι... σταρ θα επιστρέψουν στη βάση τους, το Cow Studio, όπου στις 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή δημοπρασίας των έργων.

Το κύριο μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία των έργων θα διατεθεί στην Ένωση Σωματείων ”Μαζί για το Παιδί”.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v