Αναδρομική του Γιάννη Γαΐτη στο Μουσείο Μπενάκη

Διακόσια περίπου έργα του Έλληνα εικαστικού Γιάννη Γαΐτη εκτίθενται στο κτίριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη από τις 14 Απριλίου έως τις 4 Ιουνίου. Παράλληλα, θα μπορείτε να λάβετε μέρος σε παιχνίδι φαντασίας για φιλότεχνους, αρκεί να έχετε... υποκριτικές ικανότητες.

Διακόσια περίπου έργα του Έλληνα εικαστικού Γιάννη Γαΐτη εκτίθενται στο κτίριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη από τις 14 Απριλίου έως τις 4 Ιουνίου.

Τα έργα καλύπτουν την περίοδο από το 1944 έως το 1984- τη χρονιά του θανάτου του και φανερώνουν την πολυσχιδή καλλιτεχνική δραστηριότητα του Γαΐτη, αφού περιλαμβάνουν ζωγραφική, γλυπτική, σχέδια, κατασκευές, μακέτες σκηνικών και κοστουμιών, έπιπλα και διάφορα μικρότερα αντικείμενα.

Γεννημένος το 1923 ο Γιάννης Γαΐτης, στα νεανικά του χρόνια παρακολουθεί τη διδασκαλία του Κωνσταντίνου Παρθένη, αν και δεν κρύβει την αντίθεσή του με τη διδασκαλία. Φεύγει για το Παρίσι με την γλύπτρια και σύζυγό του Γαβριέλλα Σίμωσι. Εκεί θα μείνει για 20 χρόνια και θα παρακολουθήσει την γέννηση του καλλιτεχνικού του παιδιού που στιγμάτισε την καριέρα του.

Το ”ανθρωπάκι” γεννιέται το 1968, αλλά πριν από αυτό, ο Γαΐτης έχει περάσει από τις προσωπογραφίες και τα τοπία, το φλερτ με τον κυβισμό και τον εξπρεσιονισμό.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό της έκθεσης έχει η κόρη του Γιάννη Γαΐτη, Λορέττα Γαΐτη- Charrat, ενώ το συντονισμό η Νατάσσα Καραγγέλου.

Παράλληλα με την αναδρομική έκθεση Γαΐτη, το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει παιχνίδι φαντασίας με αφορμή το έργο του καλλιτέχνη και συγκεκριμένα το ”ανθρωπάκι” του. Το παιχνίδι ονομάζεται ”Γιομιστή Κεφαλή” και σκοπεύει στην ψυχαγωγία των απανταχού φιλότεχνων που διαθέτουν και... υποκριτικές ικανότητες.

Εκείνες και εκείνους που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν καλλιτεχνικά μέσα στην ξεχωριστή ατμόσφαιρα το Μουσείο ετοιμάζεται να τους υποδεχτεί την Πέμπτη 18 Μαΐου, την παγκόσμια ημέρα των μουσείων. Τότε, στο Μουσείο Μπενάκη θα συναντήσετε και άλλες εικαστικές προτάσεις.

Μουσείο Μπενάκη, κτίριο Οδού Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου. (Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή 10- 18.00, Παρασκευή και Σάββατο 10- 22.00, Δευτέρα- Τρίτη κλειστά).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v