Τα παιδιά της Αθήνας ζωγραφίζουν το περιβάλλον

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Εικαστικής Έκφρασης, με έργα μαθητών των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της Αθήνας, που θα εκτεθούν στον πεζόδρομο κάτω από την Ακρόπολη και σε σταθμούς του Μετρό.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς συνδιοργανώνει φέτος, από κοινού με τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, το φεστιβάλ ”Εικαστικής Έκφρασης” που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από την 1η έως και την 7η Ιουνίου 2006 με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων της πόλης.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού τομέα του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης, ενώ τελεί και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το 2005 οι συμμετοχές έφτασαν τις 5.000, ενώ πάνω από 2.500 έργα των παιδιών της Αθήνας, εκτέθηκαν κάτω από την Ακρόπολη στον πεζόδρομο της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών χώρων (Δ. Αρεοπαγίτου και Α. Παύλου).

Το 2006, η ”Εικαστική Έκφραση” γίνεται μια ακόμα πιο δυναμική πρωτοβουλία και φιλοδοξεί να καθιερωθεί, ως ετήσιος καλλιτεχνικός θεσμός νεανικής καλλιτεχνικής έκφρασης, με δυναμικό χαρακτήρα και συμμετοχή.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο με ειδικά σεμινάρια και πρόγραμμα μύησης των παιδιών στις εικαστικές τέχνες με την υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου.

Το Μάρτιο θα προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός και το Μάϊο θα παρουσιαστούν για μια ολόκληρη εβδομάδα όλα τα έργα των μικρών δημιουργών κάτω από την Ακρόπολη και σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους των σταθμών του Μετρό της Αθήνας.

Στο διαγωνισμό όλα τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν με έργα ζωγραφικής, κολλάζ, φωτογραφίας και τρισδιάστατων κατασκευών, σχετικά με θέματα που μπορούν να αντλήσουν από το περιβάλλον.

Το 2ο φεστιβάλ Εικαστικής Έκφρασης θα φέρει τον τίτλο: ”Το περιβάλλον είναι η ζωή μας”. Η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος επιδιώκει να αναδείξει την ευαισθησία των μικρών δημοτών για την πόλη και το περιβάλλον που ζουν, αλλά και την ανησυχία τους για το μέλλον τους και την ποιότητα της ζωής τους.

Περισσότερα από 100.000 παιδιά και έφηβοι των σχολείων της Αθήνας (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) θα πάρουν το μήνυμα του φετινού διαγωνισμού Εικαστικής Έκφρασης και θα συμμετάσχουν ενεργά.

Τα βραβευμένα έργα θα τυπωθούν σε χιλιάδες αντίτυπα, στα εισιτήρια του ΟΑΣΑ και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, σε συλλεκτικά γραμματόσημα και αφίσες-πόστερς που θα προσφερθούν από τον Ο.Ν.Α. για να αναρτηθούν σε ΚΕΠ, δημόσιες υπηρεσίες, κοινωφελείς οργανισμούς κ.λ.π.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να μπει η Τέχνη στη ζωή των παιδιών και των νέων και η δική τους καλλιτεχνική Έκφραση στην καθημερινή μας ζωή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v