Μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μουσικές μνήμες, λέξεις του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ερμηνευτικά «δώρα» από τον Σταύρο Ξαρχάκο ζήσαμε στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Λίγο πριν την συναυλία τους στην Τεχνόπολη, ο Κώστας Παρίσσης και ο Γρηγόρης Κλιούμης μιλούν στο in2life για τη μουσική και την πολιτική, για φιλίες και θυσίες και για τους στίχους των τραγουδιών τους, που "είναι καλύτερα να μην εξηγούνται".
Στα γεμάτα μουσική μαγευτικά λόγια του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «πατά» το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων και Θάσου, που ξεκινά με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου και τιμά την εκατοστή επέτειο από τον θάνατο του μεγάλου λογοτέχνη. Μάθετε περισσότερα και κερδίστε προσκλήσεις.
Ο ανερχόμενος τραγουδοποιός Γιάννης Αναγνωστάτος ή αλλιώς "Lolek", μίλησε στο In2life για τις μουσικές του επιρροές, το νέο του άλμπουμ και την επικείμενη συναυλία του στην Τεχνόπολη.
Μετά από μία πολύ επιτυχημένη χειμερινή σαιζόν, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος δίνουν ξανά ραντεβού, αυτή τη φορά στην Τεχνόπολη, για να μας ταξιδέψουν μουσικά, με όχημα ένα πιάνο, 17 πνευστά και μια νέα, ταλαντούχα φωνή.
Ολόκληρο τον Ιούλιο, η Καβάλα γεμίζει με κλασικές νότες από μεγάλους καλλιτέχνες. Το 12ο Φεστιβάλ Γιάννη Α. Παπαϊωάννου φέρνει στην πόλη ποιοτική ψυχαγωγία και πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με masterclasses από διεθνούς φήμης μουσικούς.
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην μνήμη του αδικοχαμένου jazz drummer Κώστα Κουβίδη διοργανώνεται Διεθνής Συνάντηση Τζαζ με μεγάλα ονόματα του χώρου στην Κρήτη. Ο ανταποκριτής του in2life στο Ηράκλειο μας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις.
Ο Elton John αφιερώνει άριες στα αγαπημένα μας κινηματογραφικά λιοντάρια, ο Fred Flinstone σέρνει το πρωτόγονο αυτοκίνητό του, ο Wall-E κερδίζει το Όσκαρ Μουσικής και εμείς (ξανα)ακούμε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια animation ταινιών.
Ύστερα από ένα συναυλιακό "φιάσκο" στο Βελιγράδι, η Amy Winehouse ακύρωσε τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη, μιας και όπως είπε «δεν είναι σε θέση να εμφανιστεί στην σκηνή στην καλύτερη δυνατή κατάσταση». Δείτε το βίντεο από την τραγική της εμφάνιση.
Hip-hop, house, ska, jazz και κλασική είναι λίγες μόνο από τις μουσικές που θα πλημμυρίσουν για πέντε μέρες, από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου, ολόκληρη την Αθήνα, ξορκίζοντας κάθε είδους κρίση.