Καταλύματα για όλα τα γούστα

Είτε επιθυμείτε την ατμόσφαιρα παλιού πρωσικού παλατιού, είτε αρέσκεστε στις καλλιτεχνικές πρωτοπορίες στο Βερολίνο θα βρείτε σίγουρα το κατάλυμμα που ψάχνετε και σε χαμηλές τιμές- αναλογικά τουλάχιστον με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το Βερολίνο διαθέτει καταπληκτικά ξενοδοχεία. Ωστόσο, αν και, όπως είπαμε, είναι ”φθηνή πόλη”, στη διαμονή υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος να κάνετε ”σπατάλες”, αφού οι υπηρεσίες αρκετών κυρίως από τα κεντρικά ξενοδοχεία δεν ανταποκρίνονται στις τιμές τους.

Στο Mitte, έναντι του καθεδρικού του Βερολίνου, θα βρείτε το πολυτελές Radisson SAS. Στο Lobby υπάρχει το μεγαλύτερο κυκλικό ενυδρείο στον κόσμο χωρητικότητας ενός εκατομμυρίου λίτρων, μέσα από το οποίο περνά το γυάλινο ασανσέρ που σας οδηγεί στον όροφο της διαμονής σας. Τα δωμάτια είναι άνετα και καλαίσθητα, ενώ οι τιμές για τη διπλή σουίτα ξεκινούν από 290 ευρώ τη βραδιά με πρωινό. Για το Σαββατοκύριακο το Radisson κάνει ειδική προσφορά στην τιμή των 240 ευρώ τη βραδιά.

Λίγο μακρύτερα από το κέντρο, κοντά στο σταθμό του μετρό Grunewald βρίσκεται το Schlosshotel. Ιστορική, κομψή και υπερπολυτελής η άλλοτε κατοικία, η εσωτερική διακόσμηση της οποίας φιλοτεχνήθηκε από τον μεγάλο Karl Lagerfeld, περιμένει να ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες σας για χλιδή και πολυτέλεια. Οι τιμές είναι αντίστοιχες: το διπλό δωμάτιο ξεκινά από 198 ευρώ τη βραδιά και φτάνει έως τα 325 ευρώ. Περίπου 150 ευρώ ακριβότερες είναι οι σουίτες, ενώ υπάρχει προσφορά δύο ατόμων για το Σαββατοκύριακο από 560 ευρώ την ημέρα που περιλαμβάνει εκτός από το απλό διπλό δωμάτιο, πρωινό και ένα γεύμα τεσσάρων πιάτων στο θαυμάσιο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

”Κλασσική” είναι και η πρόταση του Savoy, κοντά στοn Ζωολογικό κήπο. Άνετο και πολυτελές, το ξενοδοχείο που στο παρελθόν φιλοξενούσε και τον Thomas Mann, έχει τιμές που κυμαίνονται από 152 έως 232 ευρώ για το δίκλινο και 202 έως 292 ευρώ για τις σουίτες.

Φθηνότερη και ίσως περισσότερη κομψή λύση αποτελεί το Kunsterheim Luise, στη Friedrich Strasse. Με σαφείς αποστάσεις από τη ”βαριά” γερμανική πολυτέλεια, το Kunsterheim Luise προτείνει τη σύγχρονη άποψη της βερολινέζικής σχολής διακόσμησης. Κάθε ένα από τα δωμάτιά του είναι σχεδιασμένο από ένα διαφορετικό καλλιτέχνη, ενώ με μια επίσκεψη (έστω και ηλεκτρονική) θα διαπιστώσετε ότι όλα τους είναι ιδιαίτερα καλόγουστα! Οι τιμές για ένα διπλό δωμάτιο κινούνται γύρω στα 150 ευρώ τη βραδιά.

Ήσυχο, αν και σε κεντρικό σημείο της πόλης, το Wittelsbach προσφέρει οικογενειακή ατμόσφαιρα και λογικές τιμές που ξεκινούν από 35 ευρώ τη βραδιά για το δίκλινο. Το σέρβις είναι φιλικό και ανεπιτήδευτο, ενώ θα θυμάστε για καιρό το πλούσιο πρωινό που περισσότερο μοιάζει με έργο... μαμάς, παρά με διεκπεραίωση επαγγελματικού καθήκοντος.

Πέρα όμως από τα ξενοδοχεία, η ξεχωριστή λύση που προσφέρει το Βερολίνο για τη διαμονή ακούει στο όνομα ”ενοικίαση διαμερίσματος”.

Λόγω της μεγάλης ανεργίας και της αποχώρησης αρκετών από την γερμανική πρωτεύουσα, υπάρχει υπερπροσφορά στέγης. Ο επισκέπτης που βαρέθηκε την επίσημη και πολλές φορές ”στεγνή” ατμόσφαιρα των ξενοδοχείων μπορεί να νοικιάσει ένα κανονικό, επιπλωμένο διαμέρισμα ακόμα και μόνο για μία ή δύο ημέρες.

Και εδώ μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα: Hi-tech διαμερίσματα με πλήρη οικιακό εξοπλισμό και εξοπλισμό διασκέδασης (DVD, CD) και εργασίας (H/Y, fax, τηλέφωνο), παραδοσιακές διώροφες κατοικίες ή οικίες με αποκλειστικά Bauhaus διακόσμηση. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σας περιμένει με το κλειδί, τον πληρώνετε και δεν τον ξαναβλέπετε.

Οι τιμές για τη λύση αυτή είναι σαφώς χαμηλότερες από αυτές των ξενοδοχείων αφού στην προκειμένη περίπτωση χρειάζεται να διεκπεραιώνετε μόνοι σας το room service - ίσως και να πηγαίνετε στο supermarket, που –ειρήσθω εν παρόδω- είναι και αυτά φθηνότερα από τα ελληνικά. Εξάλλου, η λύση του διαμερίσματος είναι κατάλληλη για παρέες μεγαλύτερες των δύο ατόμων. Μπορείτε να βρείτε ένα πραγματικά εξαιρετικό διαμέρισμα με περίπου 18-20 ευρώ το άτομο ανά ημέρα. Χρειάζεται όμως ψάξιμο, που γίνεται άνετα μέσω διαδικτύου. Εμείς σας παραθέτουμε ενδεικτικά δύο μεσιτικά γραφεία που ασχολούνται με την ενοικίαση διαμερισμάτων.

Ανάλογα με την εποχή, οι τιμές των ξενοδοχείων και των διαμερισμάτων διαφοροποιούνται σημαντικά, ενώ μπορείτε να βρείτε πολύ συμφέρουσες προσφορές- κάτι που συνάδει πλήρως με τη νοοτροπία των Γερμανών.

Πριν λοιπόν ”κλείσετε”, κάντε μια επίσκεψη στους διαδικτυακούς τόπους του καταλύματος που σας ενδιαφέρει και ενημερωθείτε για τις τρέχουσες τιμές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v