Whitney Houston: Μία ζωή σε ήχους και εικόνες

Αμέτρητα βραβεία, κινηματογραφικές επιτυχίες, λάμψη και δόξα, έρωτες και πάθη: Η ζωή της Whitney Houston μπορεί να έληξε νωρίς, ήταν όμως γεμάτη έντονες συγκινήσεις και αξέχαστες σε όλους μας στιγμές. Ας δούμε -και ας ακούσουμε- κάποιες από αυτές.
Whitney Houston: Μία ζωή σε ήχους και εικόνες
Μπορεί να έφυγε νωρίς, παρασυρμένη και καταβεβλημένη από τους εθισμούς και τα πάθη της, κανείς όμως δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ζωή της ήταν γεμάτη έντονες συγκινήσεις και μεγάλες στιγμές, όσο λίγων ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2009 τα βραβεία Γκίνες την «έχρισαν» πιο πολυβραβευμένη ερμηνεύτρια όλων των εποχών. Τα βραβεία της περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Δύο Emmy, έξι Grammy, 30 Billboard Music Awards και 22 American Music Awards. Επιπλέον, πρόκειται για μία από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων ανά τον κόσμο, με 170 εκατομμύρια άλμπουμς, singles και videos.

Η Whitney Houston κατάφερε να ξεπεράσει κάθε της επαγγελματικό και καλλιτεχνικό όνειρο, σε προσωπικό επίπεδο έζησε έναν θυελλώδη έως και καταστρεπτικό έρωτα, απέκτησε μία κόρη, και όπως πολλοί ακόμα αστέρες της μουσικής ή του κινηματογράφου, «κάηκε» από την ίδια της τη λάμψη.

Εικόνες και ήχοι μιας λαμπερής ζωής

Saving all my Love for You (1985)



Σε συναυλία της στο Λονδίνο, το 1986.

Greatest Love of all (1985)



Η Houston έμεινε παντρεμένη για πολλά χρόνια με τον επίσης τραγουδιστή Bobby Brown. Μαζί του απέκτησε μία κόρη, την Bobbi Kristina Houston Brown.

I Wonna Dance with Somebody (1987)



Στη Βοστόνη, με λεζάντα της εφημερίδας Boston Herald που γράφει «Πες όχι στα ναρκωτικά», τον Αύγουστο του 1986. Η Houston χρειάστηκε για χρόνια να παλέψει με τον εθισμό της στα ναρκωτικά και με πολλούς ακόμα δαίμονες κατά την διάρκεια της πολύ δημόσιας ζωής της.

Didn’t We Almost Have it all (1987)



Η Whitney Houston παραλαμβάνει το Grammy για Καλύτερη Pop Γυναικεία Ερμηνεία στο Los Angeles , τον Μάρτιο του 1988.

How will I Know (1991)



Η Houston τραγουδά τον αμερικανικό εθνικό ύμνο πριν το 25ο Super Bowl ανάμεσα στους New York Giants και τους Buffalo Bills, στο Tampa Stadium της Florida, στις 27 Ιανουαρίου 1991. Πολλοί θεωρούν την συγκεκριμένη ερμηνεία της αστερόεσσας σημαίας ως καλύτερη από κάθε άλλου καλλιτέχνη.

I Will Always Love You (1992)



Η ταινία «Ο Σωματοφύλακας» με τον Kevin Kostner δεν ήταν η μοναδική στην οποία έχει συμμετάσχει η Houston. Άλλες ταινίες είναι το Preacher’s Wife και το Waiting to Exhale.


Η εμφάνισή της στα Kids’ Choice Awards της Nickelodeon επιβεβαίωσε ότι η γκάμα των θαυμαστών της περιλάμβανε όλες τις ηλικίες.

Run to You (1992)



Από συναυλία της στην Ολλανδία, στις 23 Οκτωβρίου 1993. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90 η Houston κατείχε μία από τις πρώτες θέσεις σε πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως.


Η εκπρόσωπος τύπου της Houston, Kristen Foster, επιβεβαίωσε ότι η τραγουδίστρια πέθανε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες. Το αστυνομικό τμήμα του Beverly Hills το επιβεβαίωσε στις 3.43 το απόγευμα, τοπική ώρα.

Πηγή: Time.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v