Οι καλύτερες ψαροταβέρνες στη Νέα Μάκρη για μεζέδες και ουζάκια δίπλα στο κύμα

Πιάνουμε τραπεζάκι στις πιο φημισμένες ψαροταβέρνες της Νέας Μάκρης, για φρέσκο ψάρι, μεζεδάκια, ούζο και θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Οι καλύτερες ψαροταβέρνες στη Νέα Μάκρη για μεζέδες και ουζάκια δίπλα στο κύμα

Η Νέα Μάκρη είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μας προορισμούς στην Αττική, όχι μόνο για τις παραλίες της, αλλά και για ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες που απολαμβάνονται ιδανικά μετά τις βουτιές.

Από τα κλασικά ουζερί μέχρι ιστορικές ψαροταβέρνες με πάνω από έναν αιώνα ζωής, η περιοχή προσφέρει επιλογές που συνδυάζουν γεύση, παράδοση και μαγευτική θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Δες παρακάτω μερικές από τις καλύτερες ψαροταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείς, είτε για ένα κυριακάτικο μεσημεράκι είτε για μια χαλαρή βραδινή έξοδο δίπλα στο κύμα.

Αργώ

Λεωφ. Ποσειδώνος Τέρμα, τηλ: 2294 092111

Αγαπημένο ουζερί της Νέας Μάκρης, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, με ατμόσφαιρα που θυμίζει νησί και θέα που σε ταξιδεύει. Το μενού της βασίζεται σε απλά, φρέσκα υλικά και κλασικές συνταγές, με μαεστρία στο ψήσιμο στα κάρβουνα. Οι σαρδέλες «γούνα» και το ψητό χταποδάκι είναι must, όπως και οι μακαρονάδες θαλασσινών που είναι χορταστικές και σωστά βρασμένες. Οφείλεις να δοκιμάσεις τις γαρίδες σαγανάκι, τα μύδια, τα καλαμαράκια και τις κουτσομούρες, ενώ στα ψάρια ημέρας θα βρεις μπαρμπούνια, μπακαλιάρο ή και φαγκρί, ανάλογα με την ψαριά. Οι σαλάτες – χωριάτικη, ρόκα-παρμεζάνα ή χόρτα εποχής – έρχονται δροσερές και φρεσκότατες, ιδανικές για συνοδεία. Με ουζάκι ή τσίπουρο, το γεύμα σπάνια ξεπερνά τα 20–25 € το άτομο, χωρίς φρέσκο ψάρι, το οποίο ξεκινά από τα 40€ το κιλό.

Τράτα

Λεωφ. Ποσειδώνος 30, τηλ: 2294 094794

Η «Τράτα», ή όπως την ξέρουν οι ντόπιοι «του Κλέαρχου», αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Νέας Μάκρης από το 1981, όταν ο Κλέαρχος Μπέλλος άνοιξε το μαγαζί πάνω στον παραλιακό δρόμο. Σήμερα συνεχίζουν τα παιδιά του με το ίδιο μεράκι, διατηρώντας την παράδοση στο φρέσκο ψάρι, το οποίο φτάνει καθημερινά από ψαράδες της περιοχής. Η κουζίνα ξεχωρίζει για το ελαφρύ τηγάνι και τα άψογα ψησίματα, ενώ τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι η γαριδομακαρονάδα, το χταπόδι στα κάρβουνα, το φαγκρί, αλλά και τα τηγανητά καλαμαράκια και ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Τα μεσημέρια της Κυριακής το μαγαζί γεμίζει ασφυκτικά, γι’ αυτό καλό είναι να κάνεις κράτηση. Το περιβάλλον είναι ζεστό και φιλόξενο, η εξυπηρέτηση γρήγορη και χαμογελαστή, ενώ οι τιμές παραμένουν λογικές για την ποιότητα που προσφέρει. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, χωρίς φρέσκο ψάρι, το οποίο ξεκινά από τα 45€ το κιλό.

Το Πλοκάμι

Λεωφ. Ποσειδώνος 16, τηλ.: 2294090057

Στην παραλιακή περαντζάδα της Ποσειδώνος στη Νέα Μάκρη, το Πλοκάμι συνδυάζει υπέροχη θέα στη θάλασσα με κουζίνα που τιμά την ελληνική ψαροφαγία. Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν η σπιτική καβουροσαλάτα, τα τραγανά sticks κολοκυθιού και τα καλοτηγανισμένα καλαμαράκια, ενώ το μενού περιλαμβάνει επίσης γαρίδες σαγανάκι, χταπόδι στη σχάρα και μύδια αχνιστά. Για τους πιο παραδοσιακούς, υπάρχουν επιλογές όπως μπακαλιάρος με σκορδαλιά, κουτσομούρες και αθερίνα, όλα φρεσκοτηγανισμένα. Το δυνατό χαρτί παραμένει η γαριδομακαρονάδα για δύο άτομα. Τα ουζάκια και τα κρασάκια ρέουν άφθονα, ενώ στο τέλος σε περιμένει πάντα ένα κερασμένο γλυκάκι. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα κυμαίνεται στα 20–25€ το άτομο.

Ακρογιάλι

Μιαούλη 8, τηλ: 2294 096852

Ψαροταβέρνα με ηλικία που ξεπερνά τον αιώνα, το Ακρογιάλι βρίσκεται σε μοναδικό σημείο, με τραπεζάκια πάνω στο κύμα, και όμορφη θέα στην παραλία του Ζούμπερι, στην οποία μπορείς κάλλιστα να βουτήξεις πριν το γεύμα. Το φαγητό τιμά την ψαρο-παράδοση με μεράκι. Εδώ θα δοκιμάσεις από μεζέδες όπως παστουρμάς ψαριού, μαρινάτος γαύρος και τραγανό καλαμαράκι, μέχρι ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, ψημένα αριστοτεχνικά στα κάρβουνα. Οι τιμές είναι λογικές για την ποιότητα, ενώ το σέρβις γρήγορο, ευγενικό και πάντα πρόθυμο να προτείνει εκτός καταλόγου επιλογές, αναλόγως την ψαριά. Ο κύριος Σωτήρης, ο ιδιοκτήτης, δίνει προσωπικό τόνο στην όλη εμπειρία, περνώντας από κάθε τραπέζι ξεχωριστά για να βεβαιωθεί ότι τρως καλά και περνάς ακόμα καλύτερα. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με κρασί, αν δεν πάρεις φρέσκο ψάρι, το οποίο ξεκινά από 55€ το κιλό.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v