Χ. Δούκας εναντίον πρέσβη Ισραήλ: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους»

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων και τον Νόαμ Κατζ, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου για το πώς βιώνουν την πόλη οι Ισραηλινοί επισκέπτες.

Χ. Δούκας εναντίον πρέσβη Ισραήλ: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους»

Με αιχμές για τη γενοκτονία στη Γάζα, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας απάντησε… με το γάντι στις δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη Νόαμ Κατς, περί απραξίας της δημοτικής αρχής στην πρωτεύουσα.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Κατζ κατηγόρησε τον κ. Δούκα ότι «δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει την πόλη του από οργανωμένες μειονότητες», ότι «δεν την καθαρίζει» και πως «κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να μην αισθάνονται άνετα».

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων ήρθε μέσω ανάρτησής του στο Χ, όπου τόνισε ότι «η Αθήνα δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους». Ο κ. Δούκας επεσήμανε ότι η πόλη σέβεται πλήρως τους επισκέπτες της, υποστηρίζει την ελεύθερη έκφραση των πολιτών της και αντιτίθεται στη βία και τον ρατσισμό.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Κατζ ότι εστιάζει στα γκραφίτι «την ώρα που στη Γάζα διεξάγεται μια πρωτοφανής γενοκτονία» και υπογράμμισε πως τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε κατά 90% ο αριθμός των Ισραηλινών που έλαβαν ελληνική Golden Visa.

Δείτε την ανάρτηση του Χάρη Δούκα:

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v