Σε ποιες παραλίες της Αττικής δεν κολυμπάμε φέτος

Δεν θέλουμε να σε στεναχωρήσουμε, αλλά ο Φλοίσβος, τα Αστέρια της Γλυφάδας και το Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη είναι μεταξύ των ακατάλληλων για κολύμβηση παραλιών για φέτος.

Σε ποιες παραλίες της Αττικής δεν κολυμπάμε φέτος

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων για την ποιότητα των νερών κολύμβησης ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) και τα νέα δεν είναι πολύ ευχάριστα.

Για την ακρίβεια, αν και στην πλειοψηφία τους οι παραλίες της Αττικής κρίθηκαν κατάλληλες για κολύμβηση, υπάρχουν έντεκα συγκεκριμένες, που τυγχάνουν μάλιστα και ιδιαίτερα δημοφιλείς, τα νερά των οποίων κρίθηκαν ακατάλληλα.

Αυτές είναι οι εξής:

Παλαιό Φάληρο: (α) Παραλία Φλοίσβου. Όπισθεν δημοτικής πινακοθήκης. Λεωφόρος Ποσειδώνος. (β) Κοντά στον ναυτικό όμιλο αλιέων και ιστιοπλόων. Λεωφόρος Ποσειδώνος.

Άλιμος – Καλαμάκι. Παραλία Αλίμου. Λεωφόρος Ποσειδώνος.

Δήμος Γλυφάδας. Παραλία Γλυφάδας – Αστέρια. Τέλος παραλίας. Οδός Φαίδρας και Διαδόχου Παύλου. Πάρκινγκ πελατών.

Δήμος Γλυφάδας. Παραλία Γλυφάδας Ακτή Α, μεταξύ αθλητικού ναυτικού ομίλου Γλυφάδας 2η μαρίνα Γλυφάδας. Οδός Διαδόχου Παύλου.

Δήμος Σαρωνικού. Ανάβυσσος. Παραλία Παλαιάς Φώκαιας. Λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου.

Δήμος Σαρωνικού. Ανάβυσσος. Παραλία Παλαιάς Φώκαιας. Λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου. Περίπου σε 200 μέτρα αριστερά από το προηγούμενο σημείο.

Πόρτο Ράφτη. Λεωφόρος Αυλακίου. Παραλία Αυλάκι.

Πόρτο Ράφτη. Παραλία Άγιος Σπυρίδωνας.

Αρτέμιδα. Κόλπος Πεταλιών. Παραλία Λ. Βραυρώνος.

Αναλυτικά η λίστα με τις κατάλληλες και τις ακατάλληλες παραλίες της Αττικής εδώ

Τι συμβαίνει στη Λίμνη της Βουλιαγμένης;

Το ΠΑΚΟΕ πραγματοποίησε δειγματοληψίες και προσδιορισμούς μικροβίων στα νερά κολύμβησης της λίμνης της Βουλιαγμένης. Από τα αποτελέσματα διαπιστώνεται ότι και στα τρία (3) δείγματα υπάρχει μικροβιακό φορτίο, γεγονός που σημαίνει ότι η πηγή μόλυνσης είναι ανθρώπινα λύματα. Η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη, ιδιαίτερα στο δεξί κομμάτι από την είσοδο της λίμνης (σημείο 3) όπου οι εντερόκοκκοι έχουν ξεπεράσει τα ανώτατα επιτρεπτά όρια. Λεπτομέρειες εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v