Κούγιας: «Κακοποιήτης ο Λύτρας αλλά έχει ανδρικά χαρακτηριστικά»

Ο γνωστός ποινικολόγος τοποθετήθηκε σχετικά με τη δίωξη του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του προχωρώντας σε αδιανόητες δηλώσεις.

Κούγιας: «Κακοποιήτης ο Λύτρας αλλά έχει ανδρικά χαρακτηριστικά»

Ο Αλέξης Κούγιας εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Ant1 όπου και μίλησε για τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του χαρακτηρίζοντας μάλιστα υπερβολική και λάθος την απόφαση. Παράλληλα ο γνωστός ποινικολόγος εξήρε τη δημόσια ομολογία του κ. Λύτρα, χαρακτηρίζοντας ως αντρική τη συμπεριφορά του.

«Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος. Η άποψή μου είναι ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε ήταν υπερβολική. Απαράδεκτη ενέργεια σε κάθε περίπτωση ο ξυλοδαρμός, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης, είναι αυτοδημιούργητος, παραδέχθηκε την πράξη του γιατί θα μπορούσε να την αρνηθεί και να επιμένει στην αρχική του θέση» ανέφερε σχετικά ο Αλέξης Κούγιας.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη. Ο Άρειος Πάγος έχει νομολογήσει ότι αυτού του είδους τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη βλάβη, αλλά είναι πλημμέλημα. Συνιστούν το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης» ενώ στην αντίδραση της Μαρίας Αναστασοπούλου σε όσα είπε, ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι: «υπάρχει το ποινικό δίκαιο που δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκίστικη αντίδραση».

«Είναι 100% κακοποιητής (σ.σ. ο Απόστολος Λύτρας), αλλά ειναι διαφορετικό ότι διέπραξε κακούργημα και διαφορετικό ότι διέπραξε πλημμέλημα. Αυτά τα χτυπήματα στο πρόσωπο, το κάταγμα στο πρόσωπο δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Είναι έτσι όταν προκαλούν μόνιμη αναπηρία, ακρωτηριασμό ή μακρόχρονη αδυναμία λειτουργίας κάποιου άκρου. Ήταν προκατειλημμένο αυτό που έγινε σε βάρος του, έπρεπε να του ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά πρέπει να είναι ύποπτος φυγής, να μπορεί να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως» συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Τέλος ο Α. Κούγιας σημείωσε ότι «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων είναι ανδρική συμπεριφορά. Είναι αντρικό από μέρους του που έστω και την τελευταία στιγμή αποδέχθηκε την πράξη του».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v