Ο όμιλος Βασιλάκη πήρε και την Xpeng

Ο κινέζικος κατασκευαστής «έξυπνων» οχημάτων, ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το Autohellas Group.

Ο όμιλος Βασιλάκη πήρε και την Xpeng

Η Xpeng, ένας πρωτοπόρος κατασκευαστής Smart ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) από την Κίνα, ανακοινώνει τη στρατηγική συνεργασία του με το Autohellas Group, κορυφαίο εισαγωγέα αυτοκινήτων, διανομέα και πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας στην Ελλάδα.


H συνεργασία προβλέπει την εισαγωγή πολυτελών και Smart EV’s της Xpeng στην ελληνική αγορά, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2024, σκοπεύοντας να δημιουργήσει μία ισχυρή παρουσία στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.


To Autohellas Group είναι ο επίσημος διανομέας της Xpeng στην Ελλάδα, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην παγκόσμια επέκταση στρατηγικής της κινέζικης μάρκας. Έρχονται τρία νέα μοντέλα στην Ελλάδα μέσα στο 2024:

Xpeng P7: To smart sport sedan με μία εκτεταμένη αυτονομία έως 576 χλμ. (WLTP).

Xpeng G9: Η ναυαρχίδα της μάρκας, ένα SUV εντυπωσιακά ευρύχωρο και με απόδοση μέχρι 551 ιπποι.

Xpeng G6: To ultra-smart coupe SUV, η τελευταία προσθήκη στον στόλο μοντέλων που μόλις παρουσιάστηκε.

 

 

Έξυπνη τεχνολογία

H Xpeng ιδρύθηκε το 2014, είναι μια μάρκα ηγέτιδα και πρωτοπόρα στις Smart EV τεχνολογίες. Η εταιρεία αξιοποιεί την έξυπνη τεχνολογία για να φέρει την επανάσταση στην μελλοντική κινητικότητα. Με μία ξεχωριστή προσέγγιση και στόχο την απαράμιλλη εμπειρία στην κινητικότητα, έχει επεκταθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως: Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία. Τα στιβαρά προϊόντα της με βασικά χαρακτηριστικά την ταχεία φόρτιση, το σύγχρονο εσωτερικό υψηλής ποιότητας και την εξαιρετική απόδοση, έχουν στόχο να βελτιώσουν την εμπειρία κινητικότητας του χρήστη με την προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτομίες τους. Επιπρόσθετα, έχει ήδη ιδρύσει μαζί με τους συνεργάτες της περισσότερα από 100 κέντρα εξυπηρέτησης των οδηγών σε όλη την Ευρώπη και ο αριθμός των καταστημάτων της συνεχώς αναπτύσσεται. Η εισαγωγή της στην ελληνική αγορά αποτελεί ορόσημο στη διεθνή της επέκταση.

Ανάπτυξη της μάρκας

Η Autohellas,με τις γνώσεις και την εκτεταμένη εμπειρία της, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της μάρκας στην Ευρώπη καθώς επίσης και στην ισχυρή παρουσία του Autohellas Group στην ελληνική αγορά. Ο στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας στους πελάτες, ενισχύοντας την εμπειρία τους με την μάρκα σε κάθε touchpoint.

Σχετικά με το Autohellas Group

Η Autohellas ιδρύθηκε το 1966 από τον Θεόδωρο Βασιλάκη και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1999. Δραστηριοποιείται στη βραχυπρόθεσμη μίσθωση, στο fleet management/λειτουργική μίσθωση, εισαγωγή και διανομή αυτοκινήτων, ενώ τέλος διαθέτει καταστήματα λιανικής και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. To γκρουπ έχει την έδρα του καθώς επίσης και την πλειοψηφία των δραστηριοτήτων του στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, έχει μία αναπτυσσόμενη διεθνή παρουσία κυρίως στην ενοικίαση/leasing αυτοκινήτων στη Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Κροατία, Κύπρο και Πορτογαλία. H Autohellas έχει έναν στόλο μεγαλύτερο των 55.000 αυτοκινήτων, τα περιουσιακά στοιχεία του ισολογισμού της ξεπερνούν τα 1.400 εκ. και το 2023 τα έσοδά της ξεπέρασαν το 1 δις. ευρώ. Το Group απασχολεί 1.700 ανθρώπους σε όλες τις θυγατρικές της. Η οικογένεια του ιδρυτή της (Βασιλάκης Group) εξακολουθεί να ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας. To Group Βασιλάκη δραστηριοποιείται επίσης στην αεροπλοΐα στην Ελλάδα μέσω της αεροπορικής εταιρείας Aegean.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v