Τα καλύτερα ντολμαδάκια της Αθήνας σε 5 διευθύνσεις

Απολαμβάνουμε το αγαπημένο ορεκτικό της ελληνικής – και όχι μόνο κουζίνας - σε μοντέρνα αλλά και κλασική εκδοχή, σε πέντε μερακλίδικες διευθύνσεις.

Τα καλύτερα ντολμαδάκια της Αθήνας σε 5 διευθύνσεις

Αμπελόφυλλα, γέμιση ρυζιού, μυρωδικά, μπόλικο λεμονάκι και μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού για συνοδεία. Τα ντολμαδάκια είναι το απόλυτο ορεκτικό, ένας μεζές παντός καιρού, ο οποίος συνοδεύει ιδανικά κρασιά και ουζάκια και σπανίως καταναλώνεται με μέτρο.

Μπορείς κάλλιστα να φας μια μερίδα ντολμαδάκια μόνος σου, γι’ αυτό θα σε καλέσουμε να παραμείνεις ψύχραιμος όσο δοκιμάζεις τα λαχταριστά αυτά εδέσματα σε διάφορες εκδοχές στα παρακάτω εστιατόρια και μεζεδοπωλεία.

Με παραδοσιακή κασιώτικη συνταγή στο Άκρι

Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραιάς, τηλ: 210 4180110

Με θέα τα βραχάκια της Πειραϊκής, η δημοφιλής ψαροταβέρνα σερβίρει παραδοσιακούς μεζέδες Κάσου, αλλά και πληθώρα θαλασσινών. Ξεχωρίζουν τα κασιώτικα ντολμαδάκια της που είναι χάρμα ουρανίσκου, μικρά στο μάτι, φτιαγμένα με μαεστρία και βούτυρο αντί για ελαιόλαδο, τρώγονται δυο-δυο σαν ποπ κορν και συνοδεύουν τέλεια τα ψαρικά και τα ουζάκια πλάι στο κύμα. Λογαριασμός για ένα ωραιότατο μεζεδογεύμα στο Ακρί, περί τα 20€ το άτομο, με αλκοόλ.

Με καβουρδισμένα αμύγδαλα στο Ella Urban Greek Cuisine

Μητροπόλεως 26, Σύνταγμα, τηλ.: 2103315547

Tο Ella Urban Greek Cuisine και η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου πατά πάνω σε υλικά και συνταγές της ελληνικής παράδοσης, τις οποίες απογειώνουν με τόση-όση φαντασία και διάθεση για πειραματισμό. Δες για παράδειγμα τα πεντανόστιμα ντολμαδάκια τους, τα οποία φτιάχνονται με τρυφερά αμπελόφυλλα και ρύζι, ενώ «ενισχύονται» με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρονται με γιαούρτι μαστίχας. Υπέροχα. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Γιαλαντζί με ταχίνι στο Gastone

Πραξιτέλους 43, πλατεία Ιερού Λόχου, Αθήνα, τηλ: 2103211455

Στην συμβολή Πραξιτέλους, Ευριπίδου, Αγίου Μάρκου το casual dining και η κρεατοφαγία βρίσκουν την απόλυτα μοντέρνα έκφρασή τους και η γουρουνοπούλα φεύγει πριν καν βγει από τη σούβλα. Ας σταθούμε όμως στα ντολμαδάκια του Gastone, τα οποία σερβίρονται με μίσο και ταχίνι και ψήνονται στα κάρβουνα για να αποκτήσουν υπέροχη γεύση και καπνιστό χαρακτήρα. Λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, στα 30€ το άτομο, με κρασί.

Με κρητικό αέρα στον Χοχλιό

Κανάρη 7, Νέο Ηράκλειο, τηλ.: 213 0366117

Φέρνει την Κρήτη στο Νέο Ηράκλειο και σε ταξιδεύει στη λεβεντογέννα με ρακές και μεζεδάκια χειροποίητα τα οποία είναι πέρα για πέρα λαχταριστά. Εδώ, μαζί με τους αγαπημένους χοχλιούς και τις σφακιανές πίτες, θα δοκιμάσεις και εξαιρετικούς αμπελοφυλλοντολμάδες, όπως λέγονται, με μαλακό αμπελόφυλο και μυρωδάτη γέμιση ρυζιού, οι οποίοι συνοδεύονται με δροσερό γιαουρτάκι. Για ένα κρητικό γεύμα συνοδεία ρακής, υπολόγισε να πληρώσεις περί τα 20€ το άτομο.

Αρμένικα στα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς

Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, τηλ: 21 0482 0020

Μέσα στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη ένα λιτό μεζεδοπωλείο και μπακάλικο σερβίρει εξαιρετικούς μεζέδες συνοδεία κρασιού και τσίπουρου, ενώ γεμίζει τα ράφια του με γκουρμέ αλλαντικά και τυριά, για να πάρεις για το σπίτι. Τα ντολμαδάκια εδώ φτιάχνονται με την παραδοσιακή αρμένικη συνταγή και γεμίζονται με μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο και άνηθο. Ο λογαριασμός για νοστιμότατο τσιμπολόγημα με κρασάκι δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v