Έφυγε από την ζωή η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Στα 91 της χρόνια έφυγε από την ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου. Το συγκινητικό αντίο της Finos Film και η έκκληση των συγγενών της για την κηδεία της.

Έφυγε από την ζωή η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Λίγο πριν κλείσει τα 92 της χρόνια έφυγε από την ζωή η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση στα social media η οικογένειά της, που παρέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή στο πλευρό της.

Για την κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού, που θα τελεστεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Α Νεκροταφείο Αθηνών, η οικογένεια απευθύνει έκκληση στον κόσμο αντί στεφάνων να ενισχυθούν το Σπίτι του Ηθοποιού και το ΤΑΣΕΗ. «Tην Τετάρτη στην μια το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο Αθήνας θα αποχαιρετήσουμε την αγαπημένη μας Δέσποινα με την χρυσή καρδιά… Οι αγαπημένες της ανιψιές προτείνουν αντί στεφάνων να ενισχυθούν ”Το Σπίτι του Ηθοποιού” και το ΤΑΣΕΗ… Το Δεσποινάκι μας πάντα βοηθούσε όσους μπορούσε», έγραψε σε ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Με μια συγκινητική ανάρτηση, αποχαιρέτησε και η Finos Film την αγαπημένη ηθοποιό, γράφοντας «Αντίο λέμε σήμερα στην αγαπημένη Δέσποινα Στυλιανοπούλου που έφυγε λίγο πριν κλείσει τα 92 της χρόνια. Ξεχώριζε πάντα για το μπρίο, την σπιρτάδα και την τσαχπινιά της, με χαρακτηριστικό ρόλο αυτόν της υπηρέτριας που ξεστόμιζε «μαργαριτάρια». Σκόρπισε απλόχερα το γέλιο και αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι ηθοποιοί. Έτσι όπως της άξιζε. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ' την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία «Ξένος της νύχτας» και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους.

«Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου υπήρξε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και πιο αγαπημένα πρόσωπα της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου» δήλωσε η υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. «Σε υποστηρικτικούς, κατ’ αρχάς, ρόλους, τους οποίους όπως έλεγε και η ίδια, δεν απαξίωσε ποτέ, περνώντας στη συνέχεια και σε πρωταγωνιστικούς, συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες, κερδίζοντας δίκαια την αγάπη του κοινού. Είχε πάντοτε τον δικό της διακριτό τρόπο να ερμηνεύει πηγαία, με μπρίο και έμπνευση, τους χαρακτήρες που υποδύθηκε, αφήνοντας πάντοτε ξεχωριστό αποτύπωμα. Γόνιμη και πολύχρονη υπήρξε η πορεία της και στο σανίδι, όπου υπηρέτησε με συνέπεια, ως ηθοποιός και θιασάρχης, πολλά είδη, κυρίως την κωμωδία και την επιθεώρηση. Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου υπήρξε μια διακριτική παρουσία στον χώρο της και δίκαια την περιέβαλλε μέχρι το τέλος η αγάπη και η εκτίμηση και των ομοτέχνων της και του κοινού. Στους οικείους της απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v