Σούπερ ταβερνεία στην Πετρούπολη

Σα σωστοί ταβερνοκυνηγοί που είμαστε βρεθήκαμε στην Πετρούπολη και επιδοθήκαμε σε εκλεκτή μεζεδοφαγεία δίχως αύριο.

Σούπερ ταβερνεία στην Πετρούπολη

Όλης της γης οι ταβερνολάγνοι ξέρουν ότι στα δυτικά προάστια υπάρχουν πολλά εκλεκτά φαγητοστέκια που καθημερινά δίνουν αγώνα στήριξης για τους καλοφαγάδες της ευρύτερης περιοχής κι όχι μόνο. Στης Πετρούπολης τα μέρη για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, υπάρχει πλήθος ταβερνείων που τιμούν τη γευστική παράδοση των προγόνων τους σερβίροντάς μας διαλεχτά καλούδια που μοσχομυρίζουν και θέλγουν τον ουρανίσκο μας. Φτιάξαμε μάλιστα και σχετική λίστα που πιστεύουμε ότι θα εκτιμήσουν δεόντως τόσο οι Πετροπουλιώτες όσο κι οι επισκέπτες της περιοχής.

Το Ψαροκόκαλο

Κώστα Βάρναλη 96,  21 0501 2356

Ούτε ψαροκόκαλο δεν θα έχει μείνει σε περίπτωση που αργήσεις να βρεθείς σε αυτό το αγαπημένο μεζεδοπωλείο της Πετρούπολης. Όπως εύκολα καταλαβαίνεις κι από το όνομα, εδώ ο κατάλογος θαλασσινοκρατείται αφού φιλοξενεί γευστικότατα ψαρομεζεδάκια.

Η ψησταριά και το τηγάνι δουλεύουν υπερωρίες για να ικανοποιήσουν τους πάμπολλους θαμώνες που σίγουρα ξεχωρίζουν από το μενού το μυδοπίλαφο, το θράψαλο σχάρας, την καβουροσαλάτα, το ριζότο θαλασσινών, τις σουπιές σπανάκι. Αν τώρα λαχταράς να φας φρέσκο ψαράκι, τότε καλώς τους ήρθες γιατί καθημερινά έχεις μπόλικες επιλογές για το τηγάνι ή την σχάρα. O λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20-25€ το άτομο συνοδεία ουζακίων ή τσιπουρακίων.

Ταβέρνα Λεβέντης

Σκρα 9, Πετρούπολη, τηλ.: 21 0502 7775

Με περισσότερα από 60 χρόνια στην ταβερνίσια πλάτη του ο Λεβέντης είναι ένα από τα πλέον ιστορικά φαγητοστέκια της περιοχής κι αξίζει σίγουρα μιας γευστικής δοκιμής. Πνιγμένος στο καταπράσινο τοπίο του πάρκου της Πετρούπολης φαντάζει ιδανική εξόρμηση ειδικά τώρα που σφίξαν οι ζέστες.

Το μενού του κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί «λεβέντικο», μιας κι αν δεν μας πιστεύεις τότε πρέπει όπως και δήποτε να δοκιμάσεις γραβιέρα με μαρμελάδα ντομάτας, ρολάκια με ροκφόρ και σύκο, παστουρμαδόπιτα, τυρόπιτα σκοπελίτικη σταβλίσια μοσχαρίσια, μοσχαρίσιο συκώτι, αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, παϊδάκια προβατίνας, μπιφτέκι μοσχαρίσιο καθώς και τις γαλατικές ποικιλίες κρεατικών. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο.

Παράδεισος

Τσακάλοφ 11, τηλ.:21 0505 4254

@in2life_gr Να σου πούμε ένα μυστικό; Η Ταβέρνα Παράδεισος στην Πετρούπολη έχει το καλύτερο ίσως κρέας της Αθήνας #ταβερνα #πετρουπολη #ταβερνακι #παϊδακια #προβατινα #εστιατορια_αθηνα #ζυγουρι #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω ♬ Γλέντι – Χαίρομαι Να Σε Θωρώ (feat. Κυριακή Σπανού) - Νίκος Οικονομίδης

Οικογενειακό ταβερνάκι που σίγουρα θα σου ξυπνήσει μνήμες από την παλιά Αθήνα, ο Παράδεισος το κάνει όπως παλιά, κρατώντας προσιτές τιμές κι έξτρα ποιοτικά προϊόντα. Αν σε αυτά προσθέσεις και τις τιτανοτεράστιες μερίδες του έρχεται και δένει το γλυκό.

Εδώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις φέτα τηγανιτή με μέλι και σουσάμι, ντοματοκεφτέδες, κοκορετσάκι, τη θηριώδη σταβλίσια μοσχαρίσια και το σοφρίτο του Παραδείσου. Κάνε χώρο ωστόσο για μια περιποιημένη μερίδα με παϊδάκια προβατίνα (ή ζυγούρι αν είσαι έξτρα μερακλής) ή χταποδάκι ψητό για τους αντιφρονούντες. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 18-20€ το άτομο μαζί με κρασάκι.

Σχοινοβάτης

Αγίου Δημητρίου 22, τηλ: 2105010996

Κλασικό κι αγαπημένο πετροπουλιώτικο μεζεδοστέκι ο Σχοινοβάτης ποντάρει στην παρεΐστικη διάθεση και στα πεντανόστιμα πιάτα του και τινάζει τη μπάνκα στον αέρα με τους θαμώνες του να τον χειροκροτούν.

Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις κεφτεδάκια, σουτζουκάκια γιαουρτλού, μπριζολάκια, πανσετάκια, κοτόπουλο με φέτα, λουκάνικο και σιουφιχτά θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις του κρέατος, ενώ από θαλασσινά σημείωσε τον γαύρο, το γαριδάκι, τις ψητές σαρδέλες και το ωραίο γεμιστό καλαμάρι. Στην παραγγελία σου πρόσθεσε τυροκαυτερή και μελιτζανοσαλάτα και θα μας θυμηθείς. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 15-18€ το άτομο, με κρασί ή τσίπουρο.

Ο Σωτήρης

Κώστα Βάρναλη 91, τηλ.:21 0501 2228

Παραδοσιακή ταβερνίτσα ο Σωτήρης κρατά τον κατάλογό του μικρό και μαζεμένο φροντίζοντας ότι βρεθεί σε αυτόν να έχει ποιότητα κι έξτρα νοστιμιά. Οι λάτρεις της προβατίνας είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστούν με το μαστόρικο ψήσιμό της, ενώ λουκούμι είναι και το ζυγούρι του. Η φάση εδώ είναι ξεκάθαρα ταβερνίσια με ψωμάκι στα κάρβουνα, δροσερές σαλατούλες, λίγα ορεκτικά και κατά προτίμηση αλοιφές για να γλιστράνε τα κρεατικά του καταλόγου που κερδάνε στις λεπτομέρειες τα υπόλοιπα πιάτα.

Aρχοντικό

Θέτιδος 14, τηλ.: 2105060680

Άλλο ένα ταβερνίσιο στέκι που έχει φανατικούς ακόλουθους και πιστούς θαμώνες είναι το Αρχοντικό που μοιάζει ιδανικό φαγητοστέκι παντός καιρού. Το χειμώνα πιάνουμε θέση πλάι στο τζάκι, ενώ το καλοκαίρι η φιλόξενη πλατεία Θέτιδος δίνει τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς που χρειαζόμαστε. Εδώ τρώμε μελιτζάνες τηγανιτές, φέτα ψητή με μέλι, και κοτοσαλάτα, πριν περάσουμε στα κυρίως από όπου ξεχωρίζουν το κοντοσούβλι, τα χοιρινά μπριζολάκια, το μπιφτέκι, το ψαρονέφρι και τα φαλτσετίνια. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v