Αγαπημένα ταβερνάκια σε Καπανδρίτι, Λούτσα και Βραυρώνα

Όπου μας καλούν οι καλοί μεζέδες εμείς πηγαίνουμε για αυτό κι ετοιμάσαμε εξοχική μονοήμερη για τσιμπούσια σε Καπανδρίτι, Λούτσα και Βραυρώνα.

Αγαπημένα ταβερνάκια σε Καπανδρίτι, Λούτσα και Βραυρώνα

Οι μονοήμερες εκδρομές είναι το φόρτε μας παντός καιρού, αλλά το καλοκαιράκι όπως και να το κάνουμε μας δίνει μια έξτρα ώθηση να την δούμε εξοχικά και να απομακρυνθούμε έστω και για λίγες ώρες έξω από το κλεινόν άστυ. Αν μάλιστα η μονοήμερη συνδυάζεται με τρικούβερτο τσιμπούσι τότε δεν υπάρχει λόγος να λείψεις κι εσύ από τη μεζεδογιορτή μας. Αυτή τη φορά κατευθυνθήκαμε προς Καπανδρίτι, Λούτσα και Βραυρώνα μεριά ολοκληρώνοντας μια αξέχαστη ταβερνίσια εξόρμηση, που θα εκτιμήσεις κι εσύ δεόντως όταν θα ακολουθήσεις τα βήματά μας.

Ξυπόλητος

Άγιος Νικόλας, Αρτέμιδα, τηλ: 2294 028342

Αν σου λέγαμε ότι χρειάζεται να οδηγήσεις μέχρι τη Λούτσα για να ανακαλύψεις ένα ψαροταβερνάκι βγαλμένο από κυκλαδίτικο νησί, θα το έκανες; Για χάρη του Ξυπόλητου θα έπρεπε να το κάνεις αφού η μεζεδοανταμοιβή σου θα σε κάνει να πεις χαλάλι οι βενζίνες.

Ο Ξυπόλητος βγάζει μπλε τραπεζάκια μια ανάσα από το κύμα, και κάτω από τον ίσκιο των αρμυρικιών σερβίρει τιμιότατα θαλασσινά μεζεδάκια και φρέσκο ψάρι από τη βάρκα του. Εδώ θα δοκιμάσεις νοστιμότατους ψαρομεζέδες (χταποδάκι, σκουμπρί με μπούκοβο, ψητό καλαμάρι, μπαρμπουνάκια τηγανιτά κ.α.), τους οποίους συνοδεύεις με ουζάκι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Τις μέρες και ώρες αιχμής καλό θα ήταν να οπλιστείς με υπομονή ωστόσο, καθώς μερικές φορές η αναμονή είναι μεγάλη. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες μεζεδο-γεύμα συνοδεία ούζου, στα 25€ το άτομο.

Mπαρμπά Βασίλης

Σπύρου Πολυχρόνη, Πλατεία Μικροχωρίου Καπανδρίτι, τηλ.: 2295 056025

Ο Μπαρμπά Βασίλης είναι ο ορισμός της κλασικής εξοχικής ταβερνάς η οποία δεν ποντάρει στην πλουμιστή διακόσμηση και τις ινσταγκραμικές φωτογραφίες αλλά αντίθετα στη φιλική ατμόσφαιρα και τα μερακλήδικα πιάτα του. Εδώ ξεκάθαρα έρχεσαι για το παϊδάκι που έχει αναθρέψει γενιές και γενιές κρεατολάγνων και τα υπόλοιπα σουβλιστά αλλά και σχαράτα καλοψημένα κρεατικά που θα στήσουν ερωτικό παιχνίδι με τον ουρανίσκο σου. Εξαιρετική και πολύ μαλακή η προβατίνα του, ενώ εξίσου πεντανόστιμα το μπιφτεκάκι και τα λουκάνικα του καταλόγου. Μαζί με κρασάκι για ένα πλήρες γεύμα με κρασί υπολόγισε περί τα 20-25€ το άτομο.

Μακεδονία

Νικ. Κυριάκου, Καπανδρίτι, τηλ.:2295 053441

Η Μακεδονία είναι ίσως το πιο ξακουστό ψαροταβερνάκι του Καπανδριτίου με αρκετούς πιστούς θαμώνες, οι οποίοι τον τιμούν ανελλιπώς και το γεμίζουν ερχόμενοι από κάθε γωνιά της Αττικής. Η διακόσμηση παραδοσιακή ξυπνά μνήμες από τις μπακαλοταβέρνες των ελληνικών 60s και ο κατάλογος του μυρίζει θάλασσα. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις εκλεκτή παντζαροσαλάτα και ταραμοσαλάτα κι οπωσδήποτε τα τηγανόψαρά του (γαύρος, αθερίνα). Οι τηγανιτές γαριδούλες, ο γαλέος σκορδαλιά, ο γαύρος μαρινάτος κι οι συνοδευτικές τηγανιτές πατατούλες (κομμένες στο χέρι, όπως πρέπει) είναι χάρμα ουρανίσκων. Για πλήρες γεύμα με ουζάκι υπολόγισε περί τα 20-25€ το άτομο.

Άρτεμις

Λεφ. Βραυρώνος 30, Βραυρώνα, τηλ.:2294 048473

Αγαπημένη παραδοσιακή ψαροταβερνίτσα πάνω στη θάλασσα η Άρτεμις απλώνει τα ταβερνάκια της σε ένα υπερυψωμένο «μπαλκονάκι» για να απολαύσεις μια ανεμπόδιστη καταγάλανη θέα συνοδεία μεζεκλικίων που μυρίζουν αλμύρα. Από το μενού ξεχωρίζουν τα τηγανιτά καλαμαράκια, ο γαύρος μαρινάτος, το χταπόδι ξυδάτο, αλλά και τα μικρόψαρα (γαύρος, σαρδέλα, αθερίνα) που εναλλάσσονται αρμονικά μεταξύ τηγανιού και σχάρας. Για ένα πλήρες γεύμα σε αυτό το ήσυχο και σχετικά απομονωμένο ταβερνάκι υπολόγισε περί τα 20-25€ συνοδεία κρασιού ή ούζου.

Το Δίχτυ

25ης Μαρτίου 6, Αρτέμιδα, τηλ: 2294 025141

 Στον ορίζοντα η τεράστια παραλία της Λούτσας, δυο βήματα από το τραπέζι σας το κύμα και στα πιάτα γνήσιες θαλασσινές γεύσεις, αλλά και κάποιες κλασικές επιλογές κρεατικών της ώρας. Αγαπημένο ψαροστέκι για τους Locals κι όχι μόνο της περιοχής το Δίχτυ σερβίρει εδώ και δεκαετίες ωραιότατο φρέσκο ψάρι και μεζέδες. Σταθερή αξία η χωριάτικη σαλάτα, αλλά και τα βλίτα για αρχή. Ο ψητός μπακαλιάρος αποτελεί χιτ του καταλόγου, η τυροκαυτερή επίσης, ενώ τα καλαμαράκια είναι αφράτα, οι πατάτες φρεσκοκομμένες και ο γαύρος μαρινάτος ωραιότατος μεζές για το ουζάκι. Λογαριασμός στα 22-25€ για πλήρες γεύμα με ουζάκι.

Τα Δελφίνια

Αύρας 2, Λούτσα, τηλ.:2294 081300

Τα Δελφίνια  είναι μια ψαροταβέρνα για τους λάτρεις του καλού φαγητού με πολύ γευστικές και ξεχωριστές θαλασσινές μεζεδοπροτάσεις, χωρίς να λείπουν και λίγα κρεατικά στο μενού για τους αντιφρονούντες. Κάθε πρόταση σχεδόν του μενού έχει τη γεύση της θάλασσας. Φρεσκαλιευμένα ψάρια από τα καϊκια και τις τράτες, έρχονται καθημερινά στη κουζίνα των Δελφινιών, για να δημιουργήσουν πιάτα που μυρίζουν ιώδιο. Εξαιρετική είναι η ψαρόσουπά τους, η γαριδομακαρονάδα, το λιαστό χταποδάκι σχάρας, το κριθαρότο γαρίδας, τα αχνιστά μύδια, το χταποδάκι μπουγιουρντί και το σαγανάκι πεσκανδρίτσα. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι η ουζάκι στα 25€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v