Τα πιο όμορφα μπαρ σε ταράτσες της Αθήνας και του Πειραιά

Δροσερά κοκτέιλ και ποτά, με φόντο τη νυχτερινή Αθήνα και το Λιμάνι. Αυτά τα μπαρ σε ταράτσες είναι οι απόλυτοι καλοκαιρινοί προορισμοί.

Τα πιο όμορφα μπαρ σε ταράτσες της Αθήνας και του Πειραιά

Και φτάσαμε λοιπόν αισίως στην περίοδο που οι ταράτσες ανοίγουν, τα κοκτέιλ είναι δροσερά και οι βραδιές κάτω από τα αστέρια μας δίνουν έξτρα δόσεις καλοκαιριού και χαλάρωσης που τόσο έχουμε ανάγκη.

Πιάνουμε λοιπόν για ακόμη ένα καλοκαίρι θέση στη μπάρα – ή σε σαιζλόνγκ – με θέα την πόλη και σε προσκαλούμε να μας ακολουθήσεις σε μια βόλτα… αφ’ υψηλού.  

La Luna - See the view

Nίκου Καζαντζάκη και Ρήγα Φεραίου, Πειραιάς, τηλ.: 21 0451 3216

Ααααα Λα λούνα, λα λούνα θα τραγουδάς καθώς απολαμβάνεις την σούπερ θέα στο Λιμάνι από την ταράτσα του πειραιώτικου all day bar, η οποία υποδέχεται το καλοκαίρι με δροσερά κοκτέιλ και αρωματικούς αργιλέδες για να αράξεις όπως πρέπει. Οι μουσικές παίζουν σε χαλαρωτική ένταση, και τα Σαββατοκύριακα «ανεβαίνουν», ενώ θα πρέπει να προνοήσεις να κάνεις κράτηση αν είστε μεγάλη παρέα. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Olympias Rooftop Bar

Αθηνάς 57, τηλ: 210 3248507

Σε ένα εμβληματικό κτίριο στην Αθήνας το ξενοδοχείο Ολυμπιάς φιλοξενεί στον έκτο όροφο ένα πανέμορφο μπαρ και εστιατόριο με σούπερ θέα σε Ακρόπολη, Λυκαβηττό και Κεντρική Αγορά. Στον κατάλογο θα βρεις spirits, cocktails, μπίρες σε βαρέλι και craft, αλλά και αρκετές νόστιμες επιλογές για να συνοδεύσεις το ποτό σου, Οι τιμές ξεκινούν από 5 ευρώ για το ποτήρι κρασί, 7 ευρώ για τα liquers/vermouths/aperitivi, 8 ευρώ για τα ποτά, 9 ευρώ για τα κοκτέιλ.

Gazarte Roof Stage

Βουτάδων 34, Γκάζι, τηλ: 21 0346 0347

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gazarte - Athens Cultural Hub (@gazarte)

Η δροσερή ταράτσα του αγαπημένου μουσικού χώρου απολαμβάνει όμορφη θέα στον industrial Κεραμεικό και είναι ό,τι πρέπει για τα βράδια εκείνα που θες να βγεις, να πιείς και να ακούσεις αγαπημένους καλλιτέχνες. Ανοίγει μόνο τις ημέρες που έχει λάιβ, από τα οποία ξεχωρίζουν οι Nouvelle Vague (14/6), οι Swinging Cats (8/6) και ο Monsieur Minmal (1/7), περισσότερα εδώ. Το απλό ποτό κοστίζει 8€, η είσοδος θεαμάτων ανάλογα με τον καλλιτέχνη.

Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ: 690 610 3005

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Η ταράτσα (@taratsa_bylokali)

Το bar restaurant του Ψυρρή έχει εδραιώσει την θέση σου ως ένα από τα πλέον καλοκαιρινά spot για κάθε στιγμή της ημέρας. Η νησιώτικη ταράτσα του, τίγκα στο πράσινο, φωτίζεται με πολύχρωμα λαμπάκια και στήνει ιδανική ατμόσφαιρα για να δοκιμάσεις τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ του μπαρ, αλλά και τα finger food. Δοκίμασε τη φραουλένια έκδοση του Aperol με ρίγανη, λευκό κρασί, φράουλα και Prosecco, για να πάρεις μια γεύση. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Bios

Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ.: 210 3425335

Μια από τις πιο εναλλακτικές και «χύμα» ταράτσες της πόλης, κοιτάζει στα μάτια τη φωτισμένη Ακρόπολη από τη μια και τις κατακόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης από την άλλη. Η ταράτσα του Bios έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με το καλοκαίρι, και παραμένει φουλ χαλαρή, με τις ξαπλώστρες τις και τις ambient μουσικές της να φτιάχνουν ατμόσφαιρα για παγωμένες μπίρες και ωραία κοκτέιλ κάτω από τα αστέρια. Το απλό ποτό στα 8€.

Vertigo Pool & Sunset bar

Κλεομένους 2, Κολωνάκι, τηλ: 210741600

To St. George Lycabettus γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του και μόλις άνοιξε το pool bar στην ταράτσα του. Πλήρως ανακαινισμένο φέτος, το Vertigo έχει σούπερ θέα Ακρόπολη και Λυκαβηττό, ενώ στον κατάλογό του θα βρεις εκλεκτά δροσιστικά κοκτέιλ και απεριτίφ, μέχρι finger food και καλοκαιρινές αρωματικές γεύσεις που δημιουργεί ο executive chef, Στέφανος Παπανικολάου. Το απλό ποτό στα 9€, τα κοκτέιλ από 10€.

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 6700 4917

Λείπει το Couleur Locale από μία λίστα με ταράτσες; Όχι βέβαια. Μία από τις πρώτες και ομορφότερες ταράτσες του κέντρου, με «κρυμμένη» είσοδο σε μια μίνι στοά της Νορμανού, ξέρει να φτιάχνει ωραία κοκτέιλ, αλλά και να παίζει μουσικάρες από jazz, μέχρι soul, funky και rock 'n' roll κρατώντας το κοινό του πιστό. Αν πεινάσεις, έχει και ωραία πίτσα. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v