Στις αυλές της Αθήνας για ποτό, ξενύχτι και χορό

Τα κορίτσια και τα αγόρια της πόλης ξενυχτάνε με ένα μυστικό, στις πιο δροσερές και κεφάτες αυλές και κήπους. Κι εμείς μαζί τους.

Στις αυλές της Αθήνας για ποτό, ξενύχτι και χορό

Ο καιρός βελτιώνεται -  χτύπα ξύλο – και τα βράδια τα υπαίθρια στην πόλη αποκτούν ξανά νόημα μέσα από εξόδους με την παρέα που τραβάνε ως (πολύ) αργά.

Ψάχνουμε και βρίσκουμε λοιπόν τις «πράσινες» διευθύνσεις που μας κρατούν συντροφιά για ένα ποτό ακόμα, όταν τα περισσότερα μπαρ κατεβάζουν ρολά, και πιάνουμε θέση για κρασιά, κοκτέιλ, χορό και ό,τι ήθελε προκύψει.

Καμπεθόν

Κεραμεικού 110, τηλ: 21 5550 6414

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Καμπεθόν (@cabezon.bar)

Παρεϊστικη, δροσερή, νόστιμη και φτηνή, η αυλή του Καμπεθόν στο Γκάζι είναι σταθερά εδώ και χρόνια αγαπημένος προορισμός για νεαρόκοσμο και παρέες που ξεκινούν με απογευματινό καφεδάκι και το γυρνάνε σε κρασιά και τσίπουρα συνοδεία τίμιων μεζέδων και ωραίων μουσικών μέχρι… όσο πάει. Στον κατάλογο θα βρεις επίσης και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές βιολογικά κρασιά, αλλά και μπίρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες. Το απλό ποτό στα 6€, τα κρασιά από 2,50€ το καραφάκι των 250 ml. Συχνά διοργανώνει και Dj sets με εγχώριους παραγωγούς, με reggae/funk/alternative προσανατολισμό.

Cantina Social

Λεωκορίου 6, Ψυρρή

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by jUste Le gro0ve 🐀 (@justelegroove)

Πλησιάζει τα 20 του χρόνια και αποτελεί μια από τις πάλαι ποτέ «ψαγμένες» και πλέον απόλυτα δημοφιλείς για τουρίστες και ντόπιους διευθύνσεις της πόλης. Χωρίς ταμπέλα, σε έναν ακάλυπτο που περιβάλλεται από εγκαταλειμμένα κτίρια, η Cantina Social ξεκινάει από νωρίς να γεμίζει την κρυμμένη αυλή της, για να φτάσει μέχρι (πολύ) αργά να μαζεύει κάθε μουσική φυλή της πόλης, με τον κόσμο να γεμίζει την είσοδο στη στοά και το μικρό εσωτερικό της χορεύοντας σε ηλεκτρονικούς ρυθμούς και πειραματικές μελωδίες. Το απλό ποτό στα 7€, μπίρες από 4€.

Barret

Πρωτογενούς 11, Ψυρρή, τηλ: 21 0321 8373

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by barrett (@barrett_athens)

Με όνομα που συμπληρώνει το διπλανό δισκάδικο των ίδιων ιδιοκτητών (Syd Records), το μπαρ που μαζί με το Τρανζίστορ είναι υπεύθυνο για τον χαμό που έγινε την τελευταία δεκαετία στην Πρωτογένους απέκτησε προ μερικών ετών μια ωραιότατη, αστική αυλή ακριβώς απέναντι από την είσοδό του. Εδώ πιάνουμε θέση για ωραίες μπίρες και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ μέχρι αργά, αφού παραμένει ανοικτή όσο και το μπαρ. Και αν στην πορεία έχεις αυξημένο κέφι, περνάς απέναντι και χορεύεις στο εσωτερικό του. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Six D.O.G.S. – Στο Βάθος Κήπος

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 2103210510

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Taru (@hhazelnut_)

Θες κήπο; Θες ωραίες μουσικές; Θες δροσερά κοκτέιλ; Απ’ όλα έχει η «κρυμμένη» αυλή του Six D.O.G.S. στην Αβραμιώτου, την οποία προσεγγίζεις από ένα υπόγειο πέρασμα με νέον ταμπέλα, δίπλα ακριβώς από την είσοδο του κλαμπ. Εδώ θα βρεις από καφέδες μέχρι μπύρες και κοκτέιλ αλλά και ψαγμένες ετικέτες ποτών που θα σου κρατήσουν όμορφη συντροφιά μέχρι πολύ αργά, ενώ μπορείς κάλλιστα να συνδυάσεις την έξοδο με χορό στο κλειστό κλαμπ δίπλα, το οποίο φιλοξενεί συχνά πυκνά διεθνείς Djs με ηλεκτρονικό πρόσημο. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

TAF -The Art Foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0323 8757

Ένα ερειπωμένο κτίσμα λαϊκής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα μεταμορφώθηκε σε σημείο αναφοράς για την καλλιτεχνική αλλά και μπαρίστικη ζωή της πόλης. Το TAF είναι λίγο από όλα, και μας αρέσει για αυτό που είναι. Είναι γκαλερί τέχνης, είναι καφέ, είναι μπαρ που βαστά ως αργά, είναι όλα όσα θέλουμε να βλέπουμε στην νυχτερινή αλλά και πρωινή ζωή της πόλης. Ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι και σνακ, και μένει ανοικτό ως αργά για χαλαρό ποτάκι, ωραίες μουσικές και φοβερή θέα από τον δεύτερο όροφο στον Ιερό Βράχο. Το απλό ποτό στα 10€.

Noah

Πάρκο Ελευθερίας, τηλ: 21 0220 8176

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Noah (@noah.athens)

Καλοκαιρινή όαση στο κέντρο της πόλης, δίπλα από το Μέγαρο, το μέινστρημ Noah είναι ένα από τα πιο ινσταγκραμικά bar restaurant της Αθήνας. Η ατμόσφαιρα σε ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική, το σιντριβάνι του είναι πλέον… τοπόσημο, ενώ στον κάτω χώρο ο κόσμος χορεύει από νωρίς το βράδυ μέχρι όσο πάει, συνοδεία ηλεκτρονικών μελωδιών. Εδώ μπορείς να συνδυάσεις την έξοδο με φαγητό από τον προσεγμένο του κατάλογο (από 35€ το άτομο), ενώ αν έρθεις μόνο για ποτό η κράτηση επιβάλλεται. Το απλό ποτό στα 9€, κοκτέιλ στα 11€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v