Καφεδάρες κάτω από τον αθηναϊκό ήλιο

Αν θες να πιείς το καφεδάκι σου και να ρουφήξεις μπόλικη βιταμίνη D, καλό είναι να έρθεις μαζί μας στις ομορφότερες γειτονιές της πρωτεύουσας.

Καφεδάρες κάτω από τον αθηναϊκό ήλιο

Η θερμοκρασία ανέβηκε κατά πολύ και τα πρώτα τριαντάρια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους σηματοδοτώντας κι επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού. Έτσι λοιπόν κι εμείς αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε τις ηλιόλουστες μέρες που μας χαρίζει το αθηναϊκό καλοκαίρι και να ξεχυθούμε σε πανέμορφα καφέ στις πιο αγαπημένες γειτονιές της πρωτεύουσας. Σου ετοιμάσαμε και λίστα για να γνωρίζεις πού θα πιείς την επόμενη καφεδάρα σου κάτω από τον ήλιο.

 

Βelle Amie

Άγγελου Μεταξά 11, τηλ.: 21 0417 5740

Το Belle Amie είναι η καθιερωμένη μας ηλιόλουστη καφεδάτη στάση μας στον πεζοδρόμο της Αγγέλου Μεταξά στο Πασαλιμάνι και πώς να γίνει διαφορετικά αφού μιλάμε για ένα από τα ωραιότερα πειραιώτικα καφέ. Ο συνδυασμός των γεύσεων με την vintage – comfort αισθητική δημιουργούν μία σχεδόν κινηματογραφική ατμόσφαιρα, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι από το πρωί πρέπει να βάλεις μέσο για να βρεις ελεύθερο τραπεζάκι στα πέριξ του. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 4€ ενώ υπάρχουν μπόλικα μπραντς τσιμπολογήματα αν βρεθείς στο Belle Amie πεινασμένος.

Sazerac

Αγίων Αναργύρων 21, Ψυρρή, τηλ.: 21 0321 8375

Aν θες να χορτάσεις ήλιο στο αθηναϊκό κέντρο, τότε το Sazerac στην πλατεία Αγίων Αναργύρων μοιάζει η τέλεια επιλογή. Από τις πλέον πρόσφατες all day bar αφίξεις στην περιοχή του Ψυρρή έχει εξελιχθεί πολύ γρήγορα σε αγαπημένο στέκι που απολαμβάνουν εξίσου οι locals αλλά και οι τουρίστες.

Εδώ θα πιείς specialty καφεδάκια και θα δοκιμάσεις υπέροχο μπραντς σαν τα αυγά ποσέ πάνω σε αγγλικό μάφιν με σάλτσα ολαντέζ, προσούτο και σχοινόπρασο, αλλά και τα scrambled αυγά πάνω σε lobster loaf με αβοκάντο και σολομό.

Γιασεμί

Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 213 0417937

Το Γιασέμι δύσκολα θα λείψει από τις λίστες με τα ομορφότερα καφέ της πόλης και πώς να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα κουκλίστικο μπιστρό που έχει βρει τον τρόπο να κλέβει τις καρδιές και τις εντυπώσεις ξένων κι Ελλήνων επισκεπτών του. Τώρα που καλοκαιριάζει από τη μία η ειδυλλιακή ταρατσούλα του κι από την άλλη τα χιλιοφωτογραφημένα σκαλάκια του, γνωρίζουν μέρες δόξας, αποτελώντας στανταράκι για τους πρώτους –ή και δεύτερους- ηλιόλουστους καφέδες της ημέρας. Οι καφέδες ξεκινούν από 3€ ενώ τα λαχταριστά σπιτικά γλυκά κι οι κολασμένες αλμυρές δημιουργίες δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου.

Alea in Style

Δαρδανελίων 4, Αιγάλεω, τηλ.: 210 53 10 629

Aπέναντι σχεδόν από το Μπαρουτάδικο θα βρεις την Alea In Style η οποία μονοπωλεί το ενδιαφέρον των κατοίκων των δυτικών προαστίων κι όχι μόνο χάρη στα σχεδόν ινσταγκραμικά κάλλη της. Η εντυπωσιακή πετρόχτιστη είσοδος σε προδιαθέτει για τον καταπράσινο χώρο της Alea In Style που μοιάζει βγαλμένος από ταξιδιωτικό περιοδικό και σε περιμένει στις αγκάλες του για να χορτάσεις ήλιο. Φοίνικες, σιντριβάνια και πέτρινα γεφυράκια συμπληρώνουν ένα υπέροχο καλοκαιρινό σκηνικό που δύσκολα θα πιστέψεις ότι βρίσκεται στην Αττική κι είναι βέβαιο ότι θα ξυπνήσει τον influencer που λαγοκοιμάται μέσα σου.

Ο κατάλογος έχει πλήθος από καφέδες (ξεκινούν από 3,5€), ροφήματα και δροσιστικά refreshments για να διαλέξεις ότι τραβά η ψυχούλα σου. Αντίστοιχα οι φαγητοεπιλογές είναι μπόλικες και τίμιες όπως και τα κοκτεϊλάκια που όσο νυχτώνει η αναμονή μας για αυτά μεγαλώνει.

Najbarajo

Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 2106856736

Πολύχρωμη και τρισχαριτωμένη, η αυλή του Ναϊμπαράχο (για να ξέρεις πώς να το προφέρεις) είναι στολισμένη με φερ φορζέ πολυθρόνες και τραπεζάκια, στριφογυριστές σκάλες, λουλουδιασμένες γλάστρες και ρομαντίκ φαναράκια. Όλα αυτά λούζονται με φυσικό φως, αναγκάζοντάς σε να γίνει μόνιμος θαμώνας στα μέρη του και πώς να γίνει διαφορετικά όταν κάποιος ρίχνει την πρόταση για ένα υπέροχο καφεδάκι. Οι τιμές στους καφέδες ξεκινούν από 3,5€ ενώ αν το τραβήξεις μέχρι αργά μην φοβηθείς καθόλου γιατί πίσω από τη μπάρα του Najbarajo ετοιμάζονται κάποια από τα πιο ευφάνταστα κοκτέιλ των βορείων προαστίων.

Nālu Café

Λεωφ. Ποσειδώνος, Παραλία Ακτή Ηλίου, Άλιμος, τηλ: 210 9880990

Πάμε τώρα και στα νότια προάστια, που έχουν την τύχη να απολαμβάνουν πολύ συχνά ηλιόλουστες καφεδάτες βόλτες με θέα τη θάλασσα, αναδεικνύοντας το Nālu ως το απόλυτο hot spot της περιοχής. Με άρωμα νησιού και αμέτρητα τραπεζάκια να αυξάνουν τις πιθανότητές σου να βρεις να κάτσεις το αγαπημένο all day bar σε περιμένει για να φέρει λίγο καλοκαίρι στην καθημερινότητά σου.

Καφέ, ροφήματα, χυμοί, δροσιστικά αναψυκτικά αλλά και γευστικότατα τσιμπολογήματα μέσα από μια σειρά εξαιρετικών brunch-αριστών επιλογών θα ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό θαμώνα του Nālu. Οι καφέδες ξεκινούν από 4€, ενώ αν είσαι φίλος των early drinks θα βρεις αρκετές γλυκόπιοτες αλκοολούχες επιλογές για να το τσούξεις από νωρίς.

Το Παγκάκι

Γ. Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι, τηλ.: 213 0009927

Σε μια από τις πιο αγαπημένες μας αθηναϊκές γειτονιές, και μάλιστα στο ωραιότερο σημείο της, τον ηλιόλουστο πεζόδρομο της Ολυμπίου, απλώνει τα τραπεζάκια του το συνεργατικό καφενείο Παγκάκι. Η κονσόλα παίζει ωραίες world και τζαζ μουσικές, και τα προϊόντα –από τον καφέ και την ζάχαρη μέχρι το τελευταίο μπισκοτάκι– προέρχονται όλα από μικρές «δίκαιες» κολλεκτίβες σε κάθε γωνιά του κόσμου. Στον χώρο μπορείς να βρεις μπόλικα βιβλία αλλά και t-shirts στηρίζοντας σημαντικές κοινωνικές δράσεις που συμβαίνουν στην πρωτεύουσα κι όχι μόνο. Στα μπόνους οι εξαιρετικά προσιτές τιμές, αφού εδώ θα βρεις καφεδάκια κάτω από 3€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v