Πάμε για ράφτινγκ στα πιο όμορφα ποτάμια της Ελλάδας

Χαλαρά αλλά και… άγρια, τα ποτάμια της Ελλάδας εγγυώνται μοναδικές καταβάσεις με φόντο την ανοιξιάτικη φύση.

Πάμε για ράφτινγκ στα πιο όμορφα ποτάμια της Ελλάδας

Θέλεις λίγη δράση και αδρεναλίνη στην εκδρομή σου; Θες να δεις τοπία που δεν έχεις ξαναδεί; Ήρθε η ώρα να κάνεις ράφτινγκ, άκουσέ μας και εμπιστεύσου μας.

Τα ποτάμια της Ελλάδας έχουν φαντασμαγορικά φυσικά τοπία, τα οποία δεν θα είχες την ευκαιρία να δεις αλλιώς, γιατί οι δρόμοι και τα μονοπάτια σπανίως ακολουθούν την πορεία του ποταμού.

Έχουν, επίσης, δράση και περιπέτεια τόση-όση, ώστε να είναι μια χαρά προσβάσιμα και σε αρχάριους.

Δες παρακάτω μερικές εξορμήσεις που έρχονται προσεχώς σε μερικά από τα ομορφότερα ποτάμια και φυσικά τοπία της Ελλάδας.

Στον Βενετικό και τον Αλιάκμονα

45€/άτομο, περισσότερα εδώ 

Σε κοντινή απόσταση από τα Μετέωρα και τα Γρεβενά, μέσα σε ένα περιβάλλον μοναδικού φυσικού κάλλους, ενώνονται οι ποταμοί Βενέτικος και Αλιάκμονας, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για συναρπαστικές καταβάσεις. Κατά τη διάρκεια της κατάβασης θα έχεις την ευκαιρία να δεις την ιδιαίτερη πανίδα πτηνών και θηλαστικών του υδροβιότοπου, όπως κορμοράνοι, ερωδιοί και βίδρες.

Στον Λούσιο και τον Αλφειό

65€/άτομο, περισσότερα εδώ 

Στο Λούσιο ποταμό, αλλά και στον Αλφειό, θα χορτάσεις ράφτινγκ, αλλά και mini-canyoning σε έναν υπέροχο καταρράκτη για φωτογραφίες καθώς και Ραπέλ στη γέφυρα του… Πεντοχίλιαρου, η οποία ονομάστηκε έτσι γιατί η Καρύταινα και το γεφύρι ήταν τυπωμένα στο γνωστό σε όλους μας χαρτονόμισμα των πέντε χιλιάδων δραχμών.

Στον Λάδωνα

55€/άτομο, περισσότερα εδώ 

Ήρεμος ποταμός, ο οποίος κατά την αρχαιότητα είχε θεοποιηθεί με τους αρχαίους Αρκάδες να υποστηρίζουν ότι ο ποταμός είναι γιος του Ωκεανού. Η διαδρομή μήκους περίπου επτά χιλιομέτρων πραγματοποιείται ανάμεσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, έτοιμο να μαγέψει μικρούς και μεγάλους με την απαράμιλλη ομορφιά του.

Στον Άραχθο

45€/άτομο, περισσότερα εδώ 

Ο εμβληματικός ποταμός Άραχθος  κυλάει σε ορισμένες από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας και διασχίζει καταπράσινα και εντυπωσιακά φαράγγια. Η διαδρομή περίπου 10 χιλιομέτρων, περνά από το ομορφότερο τμήμα του ποταμού που ξεκινά από τη Γέφυρα Πολιτσάς στο Αμπελοχώρι και καταλήγει στο ξακουστό Γεφύρι της Πλάκας.

Στον Καλαρρύτικο

70€/άτομο, περισσότερα εδώ 

Θες κάτι πιο έντονο; Γρήγορος με έντονο κυματισμό, αισθητή κλίση, περάσματα 3ου - 4ου βαθμού, δυνατή ροή, απότομες στροφές και σκάλες, ο Καλαρρύτικος είναι για σένα (πάμ!). Η κατάβαση ξεκινά από τη Γέφυρα του Γκόγκου, περνάει μέσα από το Φαράγγι του Καλαρρύτικου και καταλήγει στον Άραχθο. Ύστερα διασχίζει το εντυπωσιακό Φαράγγι του Αράχθου με τις κατακόρυφες ορθοπλαγιές ύψους 700 μέτρων.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v