'Thank You': Ένα τραγούδι για τη ζωή στα άκρα

Πώς ο Άγγελος Πεντάρης, ένας νεαρός άνδρας, στέλνει μήνυμα δύναμης κι ευχαριστιών μέσα από ένα τραγούδι-εξομολόγηση της καθόλου εύκολης ζωής του.

Thank You:  Ένα τραγούδι για τη ζωή στα άκρα

Πολλές φορές, όταν έχουμε διαβάσει πολλά για κάποιον πριν τον συναντήσουμε, νομίζουμε πως πάνω-κάτω ξέρουμε τι να περιμένουμε και τις περισσότερες φορές πέφτουμε μέσα. Με τον Άγγελο Πεντάρη δεν έγινε έτσι. Παρόλο που είχα διαβάσει άρθρα που είχαν γράψει γι’ αυτόν αλλά και συνεντεύξεις που είχε δώσει κατά καιρούς, τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για τον σίφουνα που συνάντησα σε μια φιλική παρέα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Και όταν ήρθε η ώρα, πριν από λίγες μέρες, να τον δω στη σκηνή να ερμηνεύει το πρώτο του τραγούδι, ούτε τότε περίμενα το τόσο γερό ταρακούνημα που με συνεπήρε.

 

Ας ξεκινήσω όμως από την αρχή. Η ιστορία του Άγγελου είναι με δυο λόγια ιστορία πραγματικής αγάπης για τη ζωή. Για μια ζωή που μόνο εύκολη δεν διαγραφόταν από την αρχή της κιόλας, καθώς ο Άγγελος, όταν ήταν μόλις τεσσάρων μηνών μωρό, διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία, της οποίας το προφανές αποτέλεσμα θα ήταν η καθήλωση σε ειδικό αμαξίδιο με όσα αυτή συνεπάγεται. Ο Άγγελος, όμως, δεν είναι φτιαγμένος για τα προφανή και σήμερα, στα είκοσι επτά του χρόνια, όχι μόνο περπατάει, αλλά γυμνάζεται, τρέχει, κολυμπάει, πυγμαχεί, κάνει θαλάσσιο windsurfing, έχοντας ξεπεράσει με σιδερένια θέληση και συστηματική προσπάθεια όλα τα εμπόδια που έχει βρει μπροστά του. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εμπνέει κι όσους τον ακούν να μιλάει σε εκδηλώσεις σαν το TedX, σε podcasts, σε μια μικρού μήκους ταινία, σε συνεντεύξεις.

Από πολύ νεαρή ηλικία, παράλληλα με τον αγώνα που έδινε για να σταθεί στα πόδια του, ο Άγγελος Πεντάρης ανακάλυψε το μεγάλο του πάθος: τη μουσική και μάλιστα τα drums, ένα σύνολο οργάνων που κάνει να δουλεύει το μυαλό σε πλήρη εγρήγορση και το σώμα σε εντονότατη δραστηριότητα. Είναι τα drums που κρατούν τον ρυθμό, είναι αυτά που συνδέουν τα υπόλοιπα όργανα και τις φωνές, είναι αυτά που ξεσηκώνουν. Έχω διαβάσει ότι, σύμφωνα με διάφορες έγκυρες μελέτες, το παίξιμο των drums ρίχνει την αρτηριακή πίεση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και, το κυριότερο, μειώνει το στρες και χαρίζει ευφορία. Σήμερα, που έχω πλέον πλήρη εικόνα του τι είναι ο Άγγελος, καθόλου δεν μου κάνει εντύπωση πως διάλεξε τα drums τα οποία σπούδασε στην Αμερική και μάλιστα στο κορυφαίο Los Angeles College of Music. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα δεν κάθισε λεπτό. Όχι μόνο παίζει συχνά-πυκνά σε μουσικές σκηνές και εκδηλώσεις, αλλά δημιούργησε το GEM STUDIOS, το δικό του studio παραγωγής στο Νέο Ηράκλειο, έναν πολλαπλών χρήσεων, δημιουργικό χώρο στον οποίο, εκτός από τον ίδιο, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί και δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να βρουν έμπνευση.

 

Ήταν πλέον θέμα χρόνου για τον Άγγελο να γράψει στίχους και μουσική, να ερμηνεύσει και να παραγάγει εξ ολοκλήρου το πρώτο του τραγούδι, στην επίσημη πρεμιέρα του οποίου είχα τη χαρά και την τιμή να βρεθώ. Με τίτλο ‘Thank You’, με εκρηκτικό μίγμα rock και hip hop, ο Άγγελος ευχαριστεί τη ζωή για όσα του χάρισε αλλά και για όσα του στέρησε. Μας λέει πως ακόμα κι αν δεν μπορούμε να διακρίνουμε το φως, αυτό είναι εκεί, ‘you can’t see the light but I promise it’s there’, αρκεί να παλέψεις για να διώξεις το σκοτάδι‧ όχι μόνο να του δείξεις πως δεν το φοβάσαι, ακόμα κι αν βαθιά μέσα σου τρέμει το φυλλοκάρδι σου, αλλά να είσαι εσύ που θα το φοβερίσεις για να μπορέσεις να το εξολοθρεύσεις. ‘Stay out of my way, watch me take flight and get my life right’.

 

Thank you for the light I see
Thank you for the strength in me
Thank you for the light I see
No longer I feel lost

Άγγελε, σου εύχομαι να ζεις πάντα τη ζωή σου στα άκρα, να κοιτάς το φως κατάματα, να βρίσκεις κάθε φορά τη δύναμη για να γυρίζεις τον άνεμο και να κατευθύνεσαι σε ήρεμα λιμάνια και ζεστές αγκαλιές. Άγγελε, σε ευχαριστώ για το μάθημα ζωής.

Δείτε εδώ το επίσημο video του 'Thank You'.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v