Αυτές οι ασκήσεις θα σε ανακουφίσουν από τις ημικρανίες

Ταλαιπωρείσαι από ημικρανίες; Η άσκηση, αλλά και η yoga είναι ο καλύτερός σου φίλος. Δες μερικές θέσεις που θα σε ανακουφίσουν.

Αυτές οι ασκήσεις θα σε ανακουφίσουν από τις ημικρανίες

Γράφει η Αναστασία Δημοπούλου, personal trainer /yoga instructor του Fly the Gap Training Studio στο Χαλάνδρι.

Αν υποφέρεις και εσύ από ημικρανίες ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι.  Ίσως το έχεις ακούσει ή διαβάσει εκατομμύρια φορές, αλλά σκέψου το σαν φυσικό αναλγητικό και κάνε κουράγιο.

Κατά την διάρκειά της άσκησης παράγουμε ενδορφίνες, οπότε ενεργοποιείται έτσι το φυσικό μας παυσίπονο και νιώθουμε μια αίσθηση ευεξίας. Η τακτική άσκηση μπορεί να μην θεραπεύσει οριστικά, αλλά σίγουρα θα μειώσει την συχνότητα των ημικρανιών και τη διάρκειά τους.

Το περπάτημα, το τρέξιμο, το κολύμπι και το ποδήλατο είναι σίγουρα δραστηριότητες που θα βοηθήσουν αν σου αρέσει να γυμνάζεσαι έξω και όχι σε κάποιον εσωτερικό χώρο.

Αν πάλι δεν έχεις τόσο χρόνο ή προτιμάς τις indoor δραστηριότητες, η yoga αλλά και η aerial yoga είναι δύο πολύ καλές επιλογές. Οι διατάσεις, οι αναπνοές και οι ανάποδες θέσεις που περιλαμβάνουν θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και διώξετε μακριά τον πονοκέφαλο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FLY THE _ GAP (@ftg.trainingstudio)

Παρόλα αυτά, θες κάτι… άμεσο για να ανακουφιστείς ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και είμαστε σίγουροι ότι θα νιώσεις καλύτερα.

Οι παρακάτω θέσεις/ασκήσεις δεν προορίζονται για χρήση ως θεραπεία του πονοκεφάλου, αλλά για την πρόληψη και την καταπολέμησή του και είναι σαφώς πιο αποτελεσματικές όταν γίνονται τακτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θέση 1: Pranayama/Θέση διαλογισμού

Κάθισε σε μια θέση βολική και πάρε βαθιές αναπνοές. Εισπνοή και εκπνοή από την μύτη. Πίεσε μαλακά τον κεφάλι εμπρός για να διατείνεις τον αυχένα. Κράτα για 10 αναπνοές.

Θέση 2: Adho muckha svanasana

Είναι η δημοφιλής στάση «κάτω σκύλος». Διατείνει τους ώμους και το πίσω μέρος τις πλάτης αλλά και τα πόδια. Κράτα για 10 αναπνοές.

Θέση 3: Uttanasana

Γνωστή και ως όρθια τσιμπίδα. Εκτελείς κάμψη κορμού με πόδια παράλληλα στο άνοιγμα της λεκάνης. Η θέση αυτή επιμηκύνει την σπονδυλική στήλη και διατείνει ευχάριστα τα πόδια. Κράτα και εδώ για 10 αναπνοές.

Θέση 4: Savasana

Ξάπλωσε σε ύπτια κατάκλιση και φέρε τα χέρια σου δεξιά και αριστερά από τις πλευρές σου και άσε τα πόδια να βυθιστούν στο πάτωμα. Χαλάρωσε το μέτωπο και απόλαυσε για όσο χρόνο θες.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v