10 φορές που αξίζει να βρίσεις

Ξέχνα ό,τι λένε τα βιβλία αυτοβοήθειας κι οι life-coachers. Αυτές είναι 10 φορές που αξίζει να ρίξεις τα μπινελίκια σου και να το καταευχαριστηθείς.

10 φορές που αξίζει να βρίσεις

Όπως μάλλον ήδη γνωρίζεις, τα μπινελίκια κλιμακώνουν την ένταση, τον θυμό ή και την απογοήτευση που πιθανόν να νιώθεις από μια δυσάρεστη κατάσταση. Για αυτόν τον λόγο καλό είναι να αποφεύγονται, καθώς ελάχιστες είναι οι φορές που θα σε βοηθήσουν σε παρόμοιες καταστάσεις. Είδες τι γράψαμε; Ελάχιστες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν φορές που αξίζει να το ρίξεις το μπινελίκι σου και να το καταευχαριστηθείς κιόλας, χωρίς μετά να ζητήσεις συγχώρεση από τον πνευματικό, τον ψυχολόγο, τον life coacher ή το αφεντικό σου. Κι εμείς είμαστε εδώ για να σου τις απαραιθμήσουμε μία προς μία.

Όταν δώσουν προαγωγή στο «βύσμα» κι όχι σε σένα

Έχει ανοίξει η θέση του προϊστάμενου κι έχεις δηλώσει εσύ –με την αξία σου κι όχι με ξένες πλάτες- το ενδιαφέρον σου μαζί με το βύσμα συνάδελφο που μπήκε στη δουλειά τελείως αναξιοκρατικά, επειδή είναι μόνο και μόνο ανιψιός του αφεντικού. Αν πάρει ο άλλος τη θέση και πάλι βυσματικά τότε μπορείς να ανοίξεις το κουτί με τα μπινελίκια.

Όταν χτυπήσεις το μικρό δαχτυλάκι του ποδιού σε τσιμεντογωνία

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τους φέρεσαι μόνο με στοργή. Ένα από αυτά είναι και το μικρό δαχτυλάκι του ποδιού, για αυτό αν σου συμβεί το κακό βρίσε να ξεθυμάνεις όσο θες.

Όταν κλείσει το αγαπημένο σου φαγάδικο

Πας να παραγγείλεις και συνειδητοποιείς ότι το αγαπημένο σου φαγάδικο είναι πια παρελθόν κι εσύ θα αναγκαστείς να ζήσεις με μεσοβέζικες λύσεις μέχρι να ξαναδείς το φως σου. Βρίσε λοιπόν να το ευχαριστηθείς.

Όταν σε προδώσουν οι φίλοι σου

Αν καταλάβεις ότι οι φίλοι σου σε πρόδωσαν πριν προσπαθήσεις να ξανασταθείς στα πόδια σου καλό είναι να βγεις στο μπαλκόνι σου ή στην ταράτσα τώρα που καλοκαίριασε και να απελευθερώσεις όλα τα μπινελίκια που πιστεύεις ότι ταιριάζουν στην κατάσταση.

Όταν χάσεις το Τζόκερ για ένα νούμερο

Μπορεί τα λεφτά να μην φέρνουν την ευτυχία ωστόσο κάνουν υποφερτή τη δυστυχία, για αυτό αν για ένα παλιονούμερο χάσεις την ευκαιρία να γίνεις ο επόμενος εκατομμυριούχος της χώρας, τότε σου επιτρέπουμε να το βγάλεις από μέσα σου το μπινελίκι.

Όταν σε κλέψουν

Δεν υπάρχει λόγος να σκεφτείς την ανατροφή σου και τους καλούς σου τρόπους αν σου κλέψουν το κινητό σου. Βρίσε λοιπόν μέχρι να ξεθυμάνεις, και μετά βλέπεις τι θα κάνεις.

Όταν δεν προλάβεις για λίγο την τελευταία λιχουδιά στο σούπερ μάρκετ/περίπτερο/ζαχαροπλαστείο

Έχεις έρωτα με τα πατατάκια με γεύση ξύδι και αλάτι. Θα πέθαινες για ένα γαλακτομπούρεκο ή ένα φρεσκοφουρνιστό πεϊνιρλί. Αν κάνεις μια ώρα δρόμο – ή και λιγότερο- για να γευτείς τον πειρασμό στον οποίο πάντα υποκύπτεις και τον χάσεις για λίγα δευτερόλεπτα, βρίσε με την ψυχή σου.

Αν σολντάρει η συναυλία κι εσύ μείνεις απέξω

Περίμενες πώς και πώς να δεις τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη επί σκηνής. Δεν πρόλαβες να βγάλεις εισιτήριο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους γιατί δεν είχες πληρωθεί και μπήκες την αμέσως επόμενη μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσεις ότι το live είναι σολντ άουτ. Βρίσε.

Έχασες την ανταπόκριση της πτήσης σου λόγω αναίτιας καθυστέρησης

Δεν είναι δικό σου λάθος, απλά το σύμπαν γελάει καταφανέστατα στη μούρη σου, επομένως μην φοβηθεί να του πεις όσα σκέφτεσαι για αυτό.

Χάλασε η ηλεκτρική συσκευή μια μέρα μετά την εγγύηση

Βλέπε πιο πάνω πάλι το σύμπαν σε δουλεύει, επομένως πες του δυο λογάκια γιατί του χρειάζονται.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v