Ανανεώθηκαν οι Mercedes-Benz EQA και EQΒ

Τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα επιστρέφουν με ανανεωμένη εμφάνιση, βελτιωμένο χειρισμό και νέες τεχνολογίες φόρτισης.

Ανανεώθηκαν οι Mercedes-Benz EQA και EQΒ

Με μοντέρνας σχεδίασης αμάξωμα SUV, ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και προνοητική πλοήγηση με Electric Intelligence, τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μέλη της οικογένειας compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz έχουν αποσπάσει σημαντικό μερίδιο από την αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τώρα, οι ανανεωμένες EQA και EQΒ διαθέτουν ανανεωμένη εμφάνιση, διάφορες αναβαθμίσεις της αποδοτικότητας και νέα, χρήσιμα χαρακτηριστικά. Το MBUX με βελτιωμένο χειρισμό με φωνητικές εντολές και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης έχουν ανανεωθεί. H τεχνολογία φόρτισης Plug & Charge και τα προαιρετικά Sound Experiences, ενισχύουν την θέση του premium αυτοκινήτου.

Με τη νέας σχεδίασης επιφάνεια Black Panel με μοτίβο αστεριών μπροστά, εναρμονίζονται οπτικά με τα μεγαλύτερα μοντέλα της οικογένειας. Μια φωτεινή λωρίδα συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων, ενώ ο νέος προφυλακτήρας τονίζει το πλάτος του μπροστινού τμήματος του αυτοκινήτου. Σχεδιαστικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό των πίσω φώτων. Οι καινοτομίες στον εσωτερικό χώρο περιλαμβάνουν το τιμόνι νέας γενιάς με χειριστήρια αφής, καθώς και τον διάκοσμο σε καφέ ξύλο φλαμουριάς με ανοικτούς πόρους.

Αυξήθηκε η αυτονομία

Οι μηχανικοί μπόρεσαν να αυξήσουν την αυτονομία της EQA στα 560 χιλιόμετρα, κατά WLTP. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αεροδυναμικές βελτιώσεις και ελαστικά βελτιστοποιημένης αντίστασης κύλισης. Η νέα λειτουργία μεγιστοποίησης αυτονομίας προσφέρει πλεονεκτήματα στην καθημερινή χρήση: οι καταναλωτές ενέργειας, όπως η οθόνη ή ο κλιματισμός, μπορούν να απενεργοποιούνται ή να περιορίζεται η λειτουργία τους προς όφελος της αυξημένης αυτονομίας.

Για την πενταθέσια EQΒ διατίθεται για πρώτη φορά ως προαιρετικός εξοπλισμός μία διάταξη ρυμουλκούμενου με σύστημα σταθεροποίησης ESP. Το μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης με φρένα ανέρχεται σε 1.400 κιλά (εμπροσθιοκίνητη έκδοση) ή 1.700 κιλα (τετρακίνητη έκδοση).

Ευκολότερη φόρτιση

Με τη λειτουργία Plug & Charge της υπηρεσίας Mercedes me Charge, οι οδηγοί μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα EQA και EQΒ ακόμα πιο άνετα σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με δυνατότητα Plug & Charge: μετά τη σύνδεση του καλωδίου φόρτισης, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αυτόματα, χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετος έλεγχος ταυτότητας του οδηγού. Το όχημα κι ο σταθμός φόρτισης επικοινωνούν απευθείας μέσω του καλωδίου φόρτισης.

Sound Experiences

Πολλαπλές επιλογές ήχου επιτρέπουν εξατομικευμένες ακουστικές ρυθμίσεις είναι γνώριμα από τα μεγαλύτερα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz. Τώρα, αυτά τα Sound Experiences διατίθενται σε συνδυασμό με το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Burmester. Εκτός από τα «Silver Waves» και «Vivid Flux», δύο ακόμη επιλογές μπορούν να ξεκλειδωθούν online, στο πλαίσιο του Πακέτου Εξατομίκευσης (προαιρετικός εξοπλισμός).

Νέα γενιά MBUX

Εξοπλίζονται με τη νέα γενιά MBUX. Τρία στυλ προβολής (διακριτικό/σπορ/κλασικό) και τρεις τρόποι λειτουργίας (πλοήγηση/υποβοήθηση/service) επιτρέπουν την προσαρμογή της εμφάνισης των ενδείξεων. Στο πλαίσιο της ελαφρώς διαφορετικής λογικής προσφοράς, η κεντρική οθόνη καθώς και ο πίνακας οργάνων 10,25’’ ως μέρος του πακέτου advantage περιλαμβάνoνται πλέον στον βασικό εξοπλισμό. Η παρουσίαση των λειτουργιών φόρτισης στο MBUX έχει επίσης βελτιωθεί. Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App , η έξυπνη φωνητική υποβοήθηση αποκτά ακόμα περισσότερες δυνατότητες διαλόγου και μάθησης.

Καθηλωτική εμπειρία ήχου

Το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Burmester, σε συνδυασμό με τη νέα γενιά MBUX, προσφέρει την καθηλωτική εμπειρία ήχου Dolby Atmos, η οποία προσδίδει περισσότερο χώρο, καθαρότητα και βάθος στη μουσική. Επιπλέον, το Dolby Atmos προσαρμόζεται στο περιβάλλον αναπαραγωγής, ώστε να προσφέρει μια εμπειρία ακρόασης μουσικής με κρυστάλλινη καθαρότητα, αντίστοιχη της ηχογράφησης στο στούντιο. Τιμές: EQA 250+ 190 ίπποι, 54.500 ευρώ, EQA 250+ Style Edition 190 ίπποι, 51.950 ευρώ. EQA 300 4MATIC 228 ίπποι, 57.550 ευρώ, EQA 350 4MATIC 292 ίπποι, 60.400 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v