Οι απαράδεκτες συμπεριφορές του γκρουπ τσατ

Το γκρουπ τσατ είναι ένας χώρος είτε αυστηρός και επαγγελματικός, είτε χαλαρός και κάφρικος. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν σοβαρά faux pas.

 

Οι απαράδεκτες συμπεριφορές του γκρουπ τσατ

Σε πόσα ενεργά γκρουπ τσατ βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή; Σε πόσα θα ήθελες να βρίσκεσαι; Πόσες διαφορετικές εφαρμογές έχεις στο κινητό σου για να σε συνδέουν με τους διαφορετικούς ανθρώπους στην ζωή σου;

Αυτό όμως δεν είναι ένα κείμενο που θα γκρινιάξουμε για το ότι πλέον είμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι με τους άλλους απ’ όσο θα θέλαμε. Αυτό είναι ένα κείμενο για να σε προειδοποιήσουμε. Επειδή είτε το γκρουπ τσατ είναι αυστηρό και επαγγελματικό, είτε είναι χαλαρό και κάφρικο με τους φίλους σου, πάλι υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που θεωρούνται απαράδεκτες.

Αλλαγή ονομάτων, αλλαγή θέματος, αλλαγή emoji
Οι ονομασίες των γκρουπ τσατ, όπως και η χρήση emoji ως θεματικής είναι πράγματα που συμβαίνουν είτε οργανικά, είτε στο πρώτο δευτερόλεπτο από αυτόν που έφτιαξε το γκρουπ τσατ. Εσύ δεν έχεις λόγο να επέμβεις. Read the room, κυριολεκτικά όμως.

Όχι παραγράφους
Ακόμα κι αν το γκρουπ τσατ αποτελείται από όλους τους κολλητούς σου, οι παράγραγοι είναι για πριβέ συνομιλίες. Παράμεινε λακωνικός, στείλε κάποιο αστείο και αν θες κάποια στιγμή να ξεσπάσεις και να τα βγάλεις από μέσα σου (έντονη έμφαση στο ΚΑΠΟΙΑ στιγμή), ζήτα την άδεια της ομήγυρης.

Το φάντασμα του γκρουπ τσατ
Όχι, το να μπαίνεις μια φορά την εβδομάδα και να ρωτάς «Τι έχασα;» δεν είναι ωραίο.

Το φάντασμα των μελλοντικών εργατοωρών
Επίσης το να μιλάς για οποιοδήποτε λόγο σε γκρουπ τσατ δουλειάς μετά τις ώρες εργασίας. Τι κάνεις εκεί;

Τέλειο, ε; Θα το βάλω στόρι
Όχι, δεν μπορείς έτσι απλά να κάνεις screenshot διάλογο από γκρουπ τσατ και να τον ποστάρεις σε στόρι. Μπορείς να το κάνεις αφού σβήσεις τα εικονίδια των χρηστών. Α, και αφού πεις στους υπόλοιπους ότι έκανες screenshot, αλλά κυρίως είναι να σβήσεις τα εικονίδια και τα ονόματα, οκέι.

Το γκρουπ τσατ δεν είναι γκρουπ θέραπι...
...και αν όλοι μας αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε αυτό, τότε είναι πιο πιθανό να μην το μεταχειριστούμε έτσι. Δηλαδή σκέψου να είσαι έξω με παρέα και ένας τύπος να έρχεται και να κάνει κατάληψη της προσοχής σας για μια ώρα με τις δικές του υπαρξιακές ανησυχίες, αναγκάζοντάς σας όλους να συμμετέχετε. Υπάρχει κατάλληλη στιγμή για τα πάντα, αλλά στο ίντερνετ είναι πολύ εύκολο να πιστέψουμε πως η κατάλληλη στιγμή είναι μόνιμα η στιγμή που μας ήρθε μια σκέψη. Ευχαριστούμε, ικανότητα για άμεση, άμεση, ΑΜΕΣΗ επικοινωνία.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v