Η Fiat προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης

Η εταιρεία αποκαλύπτει μια σειρά πρωτότυπων που εμπνέονται από το θρυλικό Panda και δείχνουν τη μελλοντική της προσέγγιση.

Η Fiat προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης

Η Fiat αποκάλυψε πέντε πρωτότυπα τα οποία δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά μοντέλα της.

Θα βασίζονται σε μια κοινή, νέα πλατφόρμα της Stellantis συμβατή με ηλεκτρικά, υβριδικά και θερμικά κινητήρια συστήματα, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς για την οποία προορίζονται.

Το πλάνο περιλαμβάνει την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου κάθε χρόνο έως και το 2027, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2024.

Σε ένα αυτοκινητικό στερέωμα που αλλάζει άρδην παγκοσμίως, η ιταλική μάρκα χαράσσει τη στρατηγική της και αποκαλύπτει μια σειρά πρωτότυπων που αντλούν έμπνευση από την πρώτη γενιά του θρυλικού Panda.

Το πρώτο μοντέλο θα αποκαλυφθεί τον Ιούλιο παράλληλα με την επέτειο για τα 125 χρόνια της μάρκας, πυροδοτώντας μια σειρά παρουσιάσεων που θα περιλαμβάνει ένα νέο αυτοκίνητο κάθε χρόνο μέχρι και το 2027. Με τον τρόπο αυτό η μάρκα θα χτίσει την νέα πλήρη γκάμα της με απήχηση σε όλες αγορές του κόσμου, χρησιμοποιώντας για βάση μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Stellantis. Ωστόσο όλα τα μοντέλα θα είναι κατασκευασμένα με ξεκάθαρη ταυτότητα FIAT, υιοθετώντας χαρακτηριστική αισθητική και μοναδικές έξυπνες ιδέες.

Όλα τα μοντέλα θα ασπάζονται τη λογική που θέλει απαραιτήτως την πρακτικότητα να συνυπάρχει με τη διασκέδαση (Fun-ctionality), ενώ κοινό θα είναι και το τεχνολογικό τους υπόβαθρο.

Χάρη στην νέα πλατφόρμα όλα τα νέα μοντέλα θα είναι πλήρως συμβατά με ηλεκτρική, υβριδική ή θερμική τεχνολογία, ενώ θα χαρακτηρίζονται από έξυπνη χωροταξική εκμετάλλευση και θα χρησιμοποιούν βιώσιμα υλικά σε συνδυασμό με μοναδικό στιλ.

Ακολουθώντας μία στρατηγική με όραμα για πιο βιώσιμα και προσιτά αυτοκίνητα, η μάρκα υποστηρίζει την “less is more” προσέγγιση και απλοποιεί τη διαδικασία παραγωγής, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση υλικών όπως το χρώμιο, τα κράματα αλουμινίου, το φυσικό δέρμα και τον αφρό γέμισης των καθισμάτων. Επιπλέον, υπάρχει νέα αεροδυναμική αρχιτεκτονική για υψηλή αποδοτικότητα, καθώς και κοινή χρήση μηχανικών μερών σε ποσοστό που αγγίζει το 80%.

City Car

Το City Car θα μπορούσε να περιγραφεί ως «Mega Panda», καθότι έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από την τρέχουσα γενιά του μικρού Fiat αλλά και ξεκάθαρες αναφορές στο σχήμα του κλασικού Panda. Φουτουριστικό κι εντυπωσιακό, το City Car υιοθετεί στην αισθητική του λεπτομέρειες από το θρυλικό κτήριο του Lingotto στο Τορίνο, μεταξύ των οποίων και η οβάλ πίστα δοκιμών “La Pista 500” που βρίσκεται στην οροφή του κτηρίου. Η θέση οδήγησης είναι ψηλή ώστε να κάνει την καθημερινότητα στο αστικό περιβάλλον πιο εύκολη, ενώ η σχεδίαση του αμαξώματος εξασφαλίζει επαρκή χώρο στην καμπίνα ακόμα και για σύντομες αποδράσεις. Επιπλέον, υπερθεματίζει ισχυρά στη χρήση βιώσιμων υλικών όπως τα ανακυκλωμένα πλαστικά και τα υφάσματα από μπαμπού, ενώ έξυπνες εφαρμογές όπως το καλώδιο που τυλίγεται μόνο του αναλαμβάνει να κάνει τη διαδικασία της φόρτισης των ηλεκτρικών εκδόσεων πολύ εύκολη.

Pick-Up

Με το πρωτότυπο Pick-Up η μάρκα δείχνει την πίστη της στη δυναμική των εν λόγω μοντέλων, ακόμα και για τις αγορές της Ευρώπης. Σκοπός του είναι η δημιουργία μιας αναπόσπαστης σχέσης μεταξύ πρακτικότητας και διασκέδασης, στοιχείο πολύ σημαντικό για εκείνους που τοποθετούν τον ελεύθερο χρόνο, τις δραστηριότητες και τα χόμπι ψηλά στο αξιακό σύστημα της ζωής. Όλα αυτά ενσαρκώνονται σε ένα σχήμα με pick-up εμφάνιση, την ευχρηστία ενός επαγγελματικού οχήματος, την άνεση ενός SUV και μέγεθος συμβατό με τις προσταγές της αστικής καθημερινότητας.

Fastback

Η ιταλική φίρμα είναι βέβαιη ότι η δέσμευση απέναντι στη βιωσιμότητα δεν προϋποθέτει εκπτώσεις στην εμφάνιση ή τις επιδόσεις και με το πρωτότυπο Fastback το αποδεικνύει. Η δυναμική σιλουέτα και η υψηλή αεροδυναμική απόδοση έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερη κατανάλωση και πιο νεανική εικόνα εν συγκρίσει με τα SUV, οπότε συνολικά πιο σπορ ύφος.

 

SUV

Αυτό το οικογενειακό SUV είναι ένα είδος «Giga-Panda». Απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τον ρόλο της μάρκας ως πρωτοπόρο της καινοτόμας, βιώσιμης και προσιτής κινητικότητας, το SUV concept είναι η επιβεβαίωση για την έμφαση που δίνει η φιρμα στις ανάγκες της οικογένειας. Ασφαλές, ευέλικτο, φωτεινό και ευρύχωρο, έχει όλα χρειάζεται για να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση.

Camper

Είναι ο ορισμός του πολυτάλαντου οχήματος, με μοντέρνα σχεδιαστική προσέγγιση και σκοπό να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά μεταξύ τους αλλά και με τη φύση. Το πρωτότυπο Camper αποτίνει φόρο τιμής στις “Fun-ctionality” αξίες με τις οποίες σχεδιάστηκε το κλασικό FIAT Panda και το κατέστησαν ένα αυτοκίνητο πόλης ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v