Πώς να σε απολύσουν πριν παραιτηθείς;

Βρήκες νέα δουλειά αλλά δεν θες να χάσεις την αποζημίωση; Η λαμογίστικη ομάδα του in2life έχει τη λύση στο πρόβλημά σου.

Πώς να σε απολύσουν πριν παραιτηθείς;

Η γλώσσα της αλήθειας είναι σκληρή και αγκαθοκεντημένη που έλεγαν στο χωριό μας για αυτό και οι περισσότεροι αποφεύγουν να αναμετρηθούν μαζί της. Εμείς ωστόσο δεν φοβόμαστε να τη χρησιμοποιήσουμε για να πούμε – η μάλλον για να ακριβολογούμε, να γράψουμε- αυτά που άπντες σκέφτονται μα ελάχιστοι τολμούν να εκστομίσουν. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για κάτι που όλοι συνηθίζουμε να λέμε σε παρέες αλλά κανείς δεν το κάνει, γιατί όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει για να δώσουμε credits στον μπούμερ θυμόσοφο λαό μας.

Είναι πολύ πιθανό κι εσύ άλλωστε να έχεις βρεθεί σε κάποια συζήτηση εργασιακής τρέλας, λέγοντας τι πρόκειται να κάνεις όταν βρεις άλλη δουλειά προκειμένου να μην χάσεις την αντίστοιχη με τα χρόνια που εργάζεσαι εκεί αποζημίωση. Με λίγα λόγια τι χρειάζεται να κάνεις ώστε να σε απολύσουν πριν παραιτηθείς. Σου ετοιμάσαμε και σχετική λίστα για να έχεις να πορεύεσαι αναλόγως.

Πες όλα όσα σκέφτεσαι για τη δουλειά σου χωρίς κανένα φίλτρο, χωρίς φόβο και πάθος

Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να βρεθείς στο λογιστήριο εφόσον πεις την άφιλτρη γνώμη σου για όλα τα κακώς κείμενα της δουλειάς σου. Ακόμη κι αν δεν απολυθείς στο τέλος της ημέρας θα είναι απίστευτα αναζωογονητικό να βγάλεις από μέσα σου όλα όσα κουβαλούσες τόσο καιρό και έπνιγες από φόβο μην χάσεις τη δουλειά σου.

Μα πού είναι αυτό το παιδί;

Ξεκίνα τις αδικαιολόγητες απουσίες, εφευρίσκοντας αστείες δικαιολογίες προκειμένου να λείψεις από τη δουλειά σου. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις κι η καλή σου μέρα θα σε οδηγήσει στο λογιστήριο, υπογράφοντας το τσεκ της αποζημίωσής σου, χωρίς πολλά, πολλά.

Αδιαφορία για τις εργασιακές σου υποχρεώσεις και απόδοση κάτω του μέσου όρου

Εάν η ποιότητα ή η ποσότητα της εργασίας σου δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της εταιρείας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση. Αντίστοιχα αν ξεκινήσεις να παραμελείς τα καθήκοντά σου, να αγνοείς συνεχώς τις προθεσμίες ή να μην παρουσιάζεσαι στο γραφείο χωρίς εξήγηση, η εταιρεία ενδεχομένως να αντιδράσει με απόλυση, στέλνοντάς σε στο λογιστήριο πριν της παραίτησής σου.

Ξεκινά η ζώνη του λυκόφωτος

Απομνημόνευσε όσες περισσότερες ακραίες και μη πιστευτές θεωρίες συνομωσίας μπορείς. Κάνε cc στα μέιλ που στέλνεις τη μαμά σου και τον Δημοσθένη Λιακόπουλο. Ξεκίνα να πηγαίνεις ξυπόλυτος στο γραφείο κι άρχισε να λες σε όλους ότι θα πλυθείς μόνο όταν απελευθερωθεί και το τελευταίο δάσος. Ξεκίνα να κάνεις μαθήματα πολεμικών τεχνών εν μέσω meetings και σημαντικών παρουσιάσεων. Τραγούδα όσο πιο δυνατά μπορείς, εξηγώντας στους συναδέλφους σου ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις επιτέλους το όνειρό σου και να πας στο επόμενο The Voice. Στο διάλειμμά σου, ριξ’ το στο πλέξιμο εξηγώντας ότι ετοιμάζεις πουλοβεράκια για τις λεμονιές της εισόδου.

Η ειλικρίνεια εκτιμάται και στα προσόντα σου προσμετράται

Μερικές φορές η ειλικρίνεια σώζει ζωές και δεν αποκλείεται αυτή η φορά να είναι μία από αυτές. Αν πας στο αφεντικό σου λοιπόν και πεις ότι θες να σε απολύσουν γιατί η αποζημίωση θα σου αποφέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό με το οποίο θα μπορέσεις να κάνεις το επόμενο πιο σταθερό βήμα στην ζωή σου. Θα παραθέσεις ένα σωρό επιχειρήματα που θα αναδεικνύουν την εργατικότητά σου κι όσα προσέφερες στην εταιρεία, με την ελπίδα να βρεθεί απέναντί σου ένα μεγαλόψυχ@ αφεντικό/ προϊστάμεν@ που θα εκτιμήσει την ειλικρίνεια σου ανταμείβοντάς σε ανάλογα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v