Τι συμβαίνει στην Κυψέλη;

Μπαράκια, café, φαγάδικα, χώροι τέχνης… Μετράμε νέες αφίξεις και ξαναθυμόμαστε παλιές αγάπες στην πιο «τώρα» γειτονιά της Αθήνας.

Τι συμβαίνει στην Κυψέλη;

Το ξέρουμε πως έχεις βαρεθεί να διαβάζεις για το πόσο ανερχόμενη/ ανήσυχη/ πολυσυλλεκτική είναι τους τελευταίους μήνες η Κυψέλη, σε εισαγωγές σαν κι αυτή που το μόνο που εξυπηρετούν είναι να προλογίσουν λίστες με διευθύνσεις στις οποίες χτυπά τώρα η καρδιά της αθηναϊκής εκδοχής του νεοϋρκέζικου Βίλλατζ. Γι’ αυτό κι εμείς θα την παρακάμψουμε τελείως, και θα περάσουμε κατευθείαν στο ψητό.

Μετρώντας νέες αφίξεις…

Το Ντύλαν (Αγίας Ζώνης 38, τηλ: 2108668899) είναι το νέο αγαπημένο παιδί της πόλης, ένα εστιατόριο που θυμίζει ροκόμπαρο, στο οποίο απολαμβάνεις κόμφορτ πιάτα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας ενώ στα ηχεία παίζει ροκ, και ενίοτε μπλουζ και τζαζ. Εδώ, καθισμένος/η στην μπάρα ή σε τραπεζάκια έξω, θα δοκιμάσεις μικρά γαστρονομικά θαύματα, όπως ο μπακαλιάρος ραγού με σχοινόπρασο, το αρνί με αγκινάρες και άιβαρ και το λουκάνικο με καπνιστή πατάτα και σάλτσα ντομάτας. Λογαριασμός με κρασί ή μπύρα από ελληνικές μικροζυθοποιίες, στα 25€ περίπου το άτομο.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΝΤΥΛΑΝ (@ntylan_kipseli)

Το Iznogood & Nephew (Αγίας Ζώνης 28, τηλ.: 21 1001 3157) κλείνει αυτές τις μέρες έναν χρόνο λειτουργίας, στον οποίο έχει προλάβει να αποκτήσει φανατικό κοινό, που ορκίζεται στις μουσικάρες του DJ Iznogood –ναι, του γνωστού– που παίζουν από βινύλια, και στην ατμόσφαιρα αυθεντικού, παρεΐστικου ποτάδικου από εκείνα που λείπουν πια από την Αθήνα. Το απλό ποτό στα 6€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iznogood & Nephew 🍸 (@iznogood.nephew)

Το Λέικ (Αιγίνης 1, τηλ.: 2108818379) είναι ένα φωτεινό, απολύτως ζεν all day στέκι που ξεκινά από νωρίς το πρωί με ψαγμένους καφέδες και νόστιμα τσιμπολογήματα σαν τη φοκάτσια με φριτάτα ρεβιθάλευρου και vegan mayo (4,70€) ή το γιαούρτι καρύδας με χειροποίητη granola και βιολογική βρώμη (5,50€), και συνεχίζει αργότερα με φυσικά κρασιά και μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη λέικ (@lake_kypseli)

Το Καφενείο Αλλιώς (Κερκύρας 17-19, τηλ: 695 511 3063) μετρά ήδη λίγους μήνες στη γειτονιά, μοιάζει όμως σαν να βρίσκεται εδώ από πάντα. Κοσμαγάπητο νεοκαφενείο με ρετρό ατμόσφαιρα, πεντανόστιμα μεζεδάκια και σούπερ χαμηλές τιμές, μας κακομαθαίνει με μελιτζάνα ψητή, φάβα με λουκάνικο, μπουγιουρντί με αυγά, κλέφτικο και κοκκινιστά κεφτεδάκια, τα οποία μπορείς να πάρεις σκέτα ή συνοδεία ζυμαρικών με τυράκι. Συνοδεύουμε με κρασί ή τσιπουράκια, και πληρώνουμε μάξιμουμ 15€ το άτομο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @allios.kafeneio

Για τον Λογιότατο (Δροσοπούλου 70, τηλ. 210 8219005) σου τα είπαμε και πρόσφατα: Η παλιά Ύρια, το κουκλίστικο νεοκλασικό του 1922 με την υπέροχη αυλή, στεγάζει πλέον ένα από τα αγαπημένα μας μπαρ της γειτονιάς, όπου ακούμε από Χαρούλα και Μητροπάνο μέχρι Beatles και Ματούλα Ζαμάνη, ενώ πίνουμε φανταστικά signature cocktail αλλά και κλασικά άψογα εκτελεσμένα (από 9€) και τσιμπολογάμε σούπερ δημιουργικά finger food, δροσερές σαλάτες και τραγανή pinsa.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by logiotatos (@logiotatos.thebar)

Για τις παλιές αγάπες να μιλάς…

Το Βίλλατζ (Πλατεία Αγ. Γεωργίου, τηλ. 21 0822 0222) εξακολουθεί να μας σερβίρει καφεδάκια και brunch από νωρίς, ποτά (στα 7€) και πεντανόστιμη πίτσα αργότερα, στα τραπεζάκια που απλώνονται επάνω στην πλατεία ή στον ζεστό και παρεΐστικο εσωτερικό του χώρο που είναι ό,τι πρέπει για νέες και ωραίες γνωριμίες (κλείσιμο ματιού).

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη It's a Βίλατζ (@itsavilatz)

Οι Σκληρές Ινδίες (Σπετσών 11Α, τηλ: 2108836321) είναι μονίμως γεμάτες, μονίμως κεφάτες, έχουν ένα απίστευτο μίνιμαλ εσωτερικό με Bauhaus αισθητική, και πολλές ενδιαφέρουσες φάτσες στα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο. Παίζουν σούπερ μουσικές, σερβίρουν καφεδάκι από νωρίς και ποτά από 6€ αργότερα.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @sklires_indies

Ο Πλάτανος (Αγίας Ζώνης 43, τηλ.: 21 0861 2749) είναι το θρυλικό και κοσμαγάπητο ταβερνάκι από τα παλιά που έκανε δυναμικό comeback όταν η Κυψέλη πρωτοξεκινούσε να γίνεται πιάτσα, και εξακολουθεί να προσελκύει τα πλήθη που πιάνουν ένα από τα πολλά τραπεζάκια του για παστουρμαδοπιτάκια, φάβα παντρεμένη με μανιάτικο σύγκλινο, χοιρινή τηγανιά, και πεντανόστιμες γαρίδες σαγανάκι. Λογαριασμός με κρασί, στα 17-20€ το άτομο.

Το Bateau Ivre (Αγίας Ζώνης 8, τηλ. 210 866 3976) είναι ένα γλυκύτατο μπιστρό που απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και τα φορτώνει με καφεδάκια και σπιτικές λεμονάδες από νωρίς, κρασιά και κοκτέιλ αργότερα. Η πραγματική αποκάλυψη όμως είναι το φαγητό του. Στα του brunch ξεχωρίζουν μια παραλλαγή του Croque Madame με βάση που θυμίζει πίτσα, σάλτσα ντομάτας, κρέμα γάλακτος, γραβιέρα, μπέικον και αυγό, η μπρουσκέτα με μανιτάρια πλευρώτους, το hot dog με χωριάτικο λουκάνικο και η ομελέτα φούρνου με λαχανικά. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 5€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bateau Ivre Athens (@bateau.i)

Το Cultivos (Ζακύνθου 4, τηλ.: 213 099 4738) έχει την αυλή για την οποία ανυπομονούμε να καλοκαιριάσει –ή έστω να… ανοιξιάσει– για να αράζουμε με τις ώρες με καφεδάκι στο χέρι και brunch στο τραπέζι. Εδώ θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε το breakfast sando με χούμους, βιολογικό αυγό, και πίκλα από κρεμμύδι σε ιαπωνικό Milk bread και το Scrambled Avocado Toast με βιολογικά αυγά scrambled και guacamole σε προζυμένιο ψωμί με κουρκουμά. Οι τιμές για το κάθε πιάτο κυμαίνονται από 6,50€ έως 8€, ο δε espresso ξεκινάει από τα 2€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v