Ο 70χρονος που έχει φάει πάνω από 34.000 μπέργκερ και δεν έχει χοληστερίνη

Ο Don Gorske από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ κατέχει το ρεκόρ του ανθρώπου που έχει φάει τα περισσότερα Big Mac στη ζωή του… αλλά χοληστερίνη δεν έχει.

Ο 70χρονος που έχει φάει πάνω από 34.000 μπέργκερ και δεν έχει χοληστερίνη

Περισσότερα από 34.000 Big Mac έχει φάει στη ζωή του ο 70χρονος Don Gorske, κάτοχος του Ρεκόρ Γκίνες, ο οποίος μίλησε πριν από λίγες μέρες για την… ισόβια, στην κυριολεξία, αγάπη του για τα McDonald’s. «Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι θα είχα πεθάνει μέχρι τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Αλλά, αντ' αυτού, είμαι ένας από τους μακροβιότερους κατόχους ρεκόρ Γκίνες, οπότε αυτό είναι πολύ ωραίο για μένα».

Ο Γκόρσκε αφηγήθηκε πώς ξεκίνησε η σχέση του με τα Big Mac, στις 17 Μαΐου 1972. «Εκείνη τη στιγμή είπα ‘πιθανότατα θα τα τρώω αυτά για το υπόλοιπο της ζωής μου’. Πέταξα τα χαρτοκιβώτια στο πίσω κάθισμα και άρχισα να τα μετράω από την πρώτη μέρα».

Και δεν υπερβάλλει: έχει φυλάξει όλες τις αποδείξεις, και όλες τις συσκευασίες όλων των Big Mac που έχει φάει από τότε μέχρι σήμερα.

Πώς καταφέρνει να παραμένει υγιής; Περπατά έξι μίλια την ημέρα και αποφεύγει να συνοδεύει το Big Mac του με πατάτες. «Είμαι υγιής σαν άλογο. Ζυγίζω 86 κιλά και η χοληστερόλη μου είναι 165», είχε δηλώσει ο ίδιος στην εφημερίδα The Post το 2018.

Αυτό συμβαίνει παρά τις προειδοποιήσεις από ειδικούς που λένε ότι η τακτική κατανάλωση γρήγορου φαγητού, συμπεριλαμβανομένων των McDonald's, μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, στην παχυσαρκία, στις καρδιακές παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας, επειδή τα γεύματα είναι γεμάτα θερμίδες, νάτριο, ζάχαρη και λίπος.

Ο Gorske είπε ότι η μητέρα του ανησυχούσε για την υγεία του, και τον έβαλε να της υποσχεθεί ότι θα τρώει ένα γεύμα που δεν θα είναι Big Mac την ημέρα. Αλλά εγκατέλειψε το να τον κάνει να εκπληρώσει αυτή την υπόσχεση το 1981. «Από το 1973 έως το 1981, έτρωγα ένα γεύμα χωρίς Big Mac την ημέρα, από σεβασμό για εκείνη. Την 1η Απριλίου 1981, μου επέτρεψε να αθετήσω αυτή την υπόσχεση όταν είπε ‘αφού δεν σε έχουν σκοτώσει μέχρι τώρα, συνέχισε’» εξηγεί ο ίδιος.

Κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες από το 1999, ο Gorske ξεκίνησε να τρώει εννέα Big Mac την ημέρα, αλλά τώρα στα 70 του τα έχει πλέον μειώσει σε δύο: ένα για μεσημεριανό και ένα για δείπνο. Από τότε που συνταξιοδοτήθηκε σταμάτησε να οδηγεί καθημερινά μέχρι τα McDonald’s και αντ’ αυτού τα αγοράζει σε παρτίδες δύο φορές την εβδομάδα. Τρώει ένα επιτόπου με το που παραλάβει την παραγγελία, και τα υπόλοιπα τα ζεσταίνει στον φούρνο μικροκυμάτων στο σπίτι.

Με πληροφορίες από Guardian 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v