«Η τράπεζα σε παρακολουθεί»: Αυτό συμβαίνει όταν καταθέτεις πολλά λεφτά

Το πιο «Big Brother is watching you» βίντεο της ημέρας θα σε κάνει να σκεφτείς διπλά την επόμενη μεγάλη οικονομική συναλλαγή σου.

«Η τράπεζα σε παρακολουθεί»: Αυτό συμβαίνει όταν καταθέτεις πολλά λεφτά

Οι Alexis και Dean είναι ένα ανδρόγυνο που κατέχει διευθυντικές θέσεις σε μια start up εταιρεία που παρέχει χρηματοοικονομικές συμβουλές. Τις τελευταίες μέρες οι δυο τους έχουν γίνει viral χάρη σε ένα βίντεο που ανέβασαν στον λογαριασμό τους στο TikTok το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τις 3,6 εκατομμύρια προβολές κάνοντας μεγάλο χαμό στα social media.

 

Το βίντεο τιτλοφορείται «Τι συμβαίνει όταν καταθέτετε περισσότερα από 10.000 δολάρια στον τραπεζικό σας λογαριασμό;» και δείχνει στην ουσία ότι οι Αμερικανοί πολίτες δεν μπορούν να καταθέσουν ανά πάσα στιγμή ένα ποσό της τάξεως των 10.000 δολαρίων χωρίς να εγείρουν υποψίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αυτό συμβαίνει γιατί με βάση τους ισχύοντες ομοσπονδιακούς κανονισμούς, όλες οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν σημαντικές συναλλαγές σε μετρητά στο Δίκτυο Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος (FinCEN), ένα γραφείο του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Ο λόγος δεν είναι άλλος από ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί μέρος των πολιτικών κατά του ξεπλύματος χρήματος που πρέπει να τηρούν οι ομοσπονδιακά ρυθμιζόμενες τράπεζες.

 

Έτσι λοιπόν παρότι δεν υπάρχει στην ουσία απαγόρευση κατάθεσης ποσών άνω των 10.000 δολαρίων για τους Αμερικανούς πολίτες, οι συναλλαγές τους θα διερευνηθούν άμεσα.

 

@alexisanddean What happens when you deposit more than $10,000 into your bank account? #SAR #CTR #bank #banker #finance #financialliteracy #finance101 #money #commercialbanking #banking #moneylaundering #suspiciousactivity ♬ original sound - Alexis and Dean

 

Με πληροφορίες από το gazzetta.gr

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v