Ο «τρομακτικός» λόγος για τον οποίο οι αεροσυνοδοί κάθονται πάνω στα χέρια τους

Η υπεύθυνη μιας αεροπορικής εταιρείας ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok για όσα μπορούν να συμβούν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης εν ώρα πτήσης του αεροπλάνου.

Ο «τρομακτικός» λόγος για τον οποίο οι αεροσυνοδοί κάθονται πάνω στα χέρια τους

Αν φοβάσαι τις πτήσεις με το αεροπλάνο καλύτερα να μη δεις όσα εξομολογείται στο βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό της στο TikTok η Χένι Λιμ, υπεύθυνη της αεροπορικής εταιρείας «Cebu Pacific» στις Φιλιππίνες.

«Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το πλήρωμα καμπίνας κάθεται πάνω στα χέρια του κατά την απογείωση και την προσγείωση;», αναρωτάται η Λιμ πριν δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις

«Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τα εξής: να δένετε τη ζώνη ασφαλείας σας σωστά, να κάθεστε σε όρθια θέση, να στηρίζεστε στα χέρια σας με τις παλάμες προς τα πάνω, τους αντίχειρες πιεσμένους, τα χέρια χαλαρά και να τοποθετείτε τα πόδια σας επίπεδα στο πάτωμα. Ο στόχος είναι να κρατηθεί το σώμα σε μια άκαμπτη στάση, έτσι ώστε εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρόσκρουση από μια απρόοπτη έκτακτη ανάγκη, το σώμα να υποστεί λιγότερη ζημιά» ανέφερε σχετικά στο βίντεο της προσθέτοντας συγχρόνως ότι «αυτό περιορίζει την κίνηση του σώματος, ώστε να υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού σε περίπτωση πρόσκρουσης».

«Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, θα κάνουμε επίσης έναν σιωπηλό επανέλεγχο, ο οποίος μας προετοιμάζει για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατά τη διάρκεια κάθε απογείωσης και προσγείωσης», σημείωσε η Λιμ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό περιλαμβάνει τη γνώση του εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης, τις λειτουργίες της πόρτας και τις εντολές που δίνονται, καθώς και τυχόν οπτικές ενδείξεις έξω από το αεροσκάφος».

@_hennylim_ Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know!   Special guest for today’s video: Clare demecillo  Follow my Official Facebook Page:  “Henny Joyce Lim”   Follow me on Instagram: _hennylim_   #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v