Γιατί πρέπει να υπογράψεις το ψήφισμα για τα Τέμπη

Το διαδικτυακό ψήφισμα για τα Τέμπη είναι κάτι που ο κάθε πολίτης οφείλει να υπογράψει. Δες πώς θα το κάνεις.

Γιατί πρέπει να υπογράψεις το ψήφισμα για τα Τέμπη

Μια μέρα πριν την μαύρη επέτειο του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, το διαδικτυακό ψήφισμα που ξεκίνησε από την Μαρία Καρυστινού,  μητέρα της 19χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που επέβαινε στην αμαξοστοιχία των Τεμπών και πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ψήφισμα «Τραγωδία – Τέμπη 2023», το οποίο έχει στόχο να ασκήσει πίεση στους αρμόδιους φορείς, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, έχει συγκεντρώσει 790,871 υπογραφές.

Επόμενος στόχος είναι οι 1 εκατομμύριο υπογραφές, και σε αυτό μπορούμε να συδράμουμε όλοι. Οι υπογραφές έχουν σημασία, καθώς όπως αναφέρεται στο άρθρο 73, παράγραφος 6 του Συντάγματος «Με υπογραφή πεντακοσίων χιλιάδων πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, μπορούν να κατατίθενται έως δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο προτάσεις νόμων στη Βουλή, οι οποίες με απόφαση του Προέδρου της παραπέμπονται στην οικεία κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία και εν συνεχεία εισάγονται υποχρεωτικά προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος».

Πώς θα υπογράψεις

Μπαίνεις εδώ και αφού συμπληρώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία επιλέγεις το κουμπί «sign this petition». Στο επόμενο βήμα επιλέγεις «No, I’ll share instead» αν θες να μοιραστείς το ψήφισμα με άλλους και στη συνέχεια προχωράς στην επιβεβαίωση του μέιλ σου ώστε να θεωρηθεί έγκυρη η υπογραφή.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v