Αυτές είναι οι πιο σέξι ελληνίδες των 80s

Τη χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας, αυτές οι ηθοποιοί έκαψαν καρδιές και κοσμούσαν με τις αφίσες τους χιλιάδες εφηβικά δωμάτια.

Αυτές είναι οι πιο σέξι ελληνίδες των 80s

Μελαχρινές, ξανθιές, χυμώδεις, τσαχπίνες με περισσότερο ή λιγότερο ταλέντο, οι γυναίκες ηθοποιοί στα 80s είχαν μια ιδιαίτερη γοητεία και σημάδεψαν καρδιές χιλιάδων εφήβων.

Δες παρακάτω μερικά από τα πιο μοιραία και σέξι θηλυκά που πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη και την βιντεοκασέτα της ένδοξης δεκαετίας του ’80.

Καίτη Φίνου

Υπήρξε μία από τις πιο ερωτεύσιμες ηθοποιούς της δεκαετίας του 1980. Στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη έγινε η πιο λατρεμένη Κούλα της χώρας στο «Βασικά Καλησπέρα Σας», αγαπήθηκε όσο λίγες κι έγινε αφίσα σε άπειρα εφηβικά δωμάτια, απολαμβάνοντας τον τίτλο της βασίλισσας των βιντεοταινιών.

Βίνα Ασίκη

Το απόλυτο sex symbol των 80s, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της σε όλα σχεδόν τα συνεργεία της χώρας, που περήφανα έδειχναν τις αφίσες της. Θα τη θυμόμαστε πάντα ως τη σέξι δασκάλα στο «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα». Συνολικά, εμφανίστηκε σε 27 κινηματογραφικές ταινίες και 30 βιντεοταινίες, ανάμεσά τους τα «Και ο πρώτος ματάκιας», «Σατανάδες στα σχολεία», «Καμικάζι αγάπη μου» και «Λαλάκης ο εισαγόμενος».

Λίντα Γίγα

Εστεμμένη playmate, η Λίντα Γίγα ήταν ίσως η μοναδική ηθοποιός εκείνης της περιόδου που μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια την Βίνα την Ασίκη. Με βλέμμα και κορμί θανατηφόρο, μοίρασε απανωτά εγκεφαλικά με την εμφάνισή της στην ταινία «Τα Τούβλα», δίπλα στους Κώστα Βουτσά και Σωτήρη Μουστάκα, αλλά και στο «The Κόπανοι» του Γιώργου Κωνσταντίνου. Άλλες μνημειώδεις εμφανίσεις τις είναι στα «Για ψύλλου πήδημα», «Και πετάει και πηδάει», «Ο κρεβατοκυνηγός», «Ακαταμάχητος πιλότος», «Σήμα κινδύνου» και «Άβε Μάφια: Εθνική Ακαδημία Απατεώνων».

Σοφία Αλιμπέρτη

Η κατά κόσμον Σοφία Παρλαμά, υπήρξε ένα από τα πιο σέξι χαμόγελα των 80s, και ταυτόχρονα μια από τις πλέον περιζήτητες ηθοποιούς στη χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας. Χαμηλών τόνων, κορίτσι της διπλανής πόρτας θα λέγαμε, η Σοφία έκαψε καρδιές με την μίνιμαλ ομορφιά της, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες θρύλους, όπως τα «Καμικάζι Αγάπη Μου» και «Λόρδαν ο Βάρβαρος».

Νανά Βενέτη

Τα σγουρά της μαλλιά, το θανατηφόρο κορμί της και τα υπέροχα μάτια της αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν της καψούρας για χιλιάδες θεατές που δύσκολα μπόρεσαν να αντισταθούν στην χυμώδη γοητεία της. Στην αρχή της καριέρας της ανέβηκε αρκετές φορές στο σανίδι, ενώ στη μεγάλη οθόνη την απολαύσαμε σε ταινίες όπως ο «Δυναστείας» πλάι στον Σωτήρη Μουστάκα και «Κόμπρα από τα Γιάννινα» με τον Νίκο Ρίζο.

Ισμήνη Καλέση

Μπορεί να εμφανίστηκε μόλις σε 13 ταινίες στα 80s, όμως κατάφερε να εδραιώσει τη θέση της ως μια από τις πιο σέξι ηθοποιούς. Χυμώδης και ναζιάρα, η Ισμήνη Καλέση χόρεψε ένα από τα πλέον θρυλικά κομμάτια, κάνοντας στριπτίζ υπό τους ήχους του «Αποστόλη βάλ'την όλη την παλιά τη μαστοριά σου» στην ταινία «Γκαρσονιέρα για 10». Το ’88, φωτογραφήθηκε και για το Playboy προκαλώντας επίσης χτυποκάρδια.

Χριστίνα Παππά

Μπορεί να «άνθισε» στα τέλη της δεκαετίας των 80s, αλλά άφησε το στίγμα της σε πολύ νεαρή ηλικία, αφήνοντας πάντες άφωνους με τα κάλλη της και την ιδιαίτερη ομορφιά της. Κορυφαία σέξι στιγμή της το 1988 είναι αναμφίβολα η ταινία «Χαμάμ» στην οποία αφήνει ελάχιστα στη φαντασία. Συνέχισε εξίσου δυνατά και στα 90s, πιο ώριμη πια, αλλά με το ίδιο τσαγανό και μπρίο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v