Χαμός με ντοκιμαντέρ του Νetflix που απεικονίζει γκέι τον Μέγα Άλεξανδρο

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας εστιάζει μεταξύ άλλων και στη σχέση του μεγάλου στρατηλάτη με τον Ηφαιστίωνα.

Χαμός με ντοκιμαντέρ του Νetflix που απεικονίζει γκέι τον Μέγα Άλεξανδρο

Έντονες αντιδράσεις στα social media προκάλεσε η νέα σειρά του Netflix για τον Μέγα Αλέξανδρο με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος: Η Γέννηση Ενός Θεού».

«Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς και καθηλωτικές αναπαραστάσεις, αποκαλύπτεται η μοναδική ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η επιθυμία του να κατακτήσει τον κόσμο», αναφέρεται στην περιγραφή του ντοκιμαντέρ, το οποίο αποτελείται από έξι επεισόδια.

Ωστόσο, το γεγονός πως ο Μέγας Αλέξανδρος παρουσιάζεται ως γκέι, έχει προκαλέσει πολλές αρνητικές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, στα πρώτα 10 λεπτά του πρώτου επεισοδίου της σειράς, ο Μακεδόνας βασιλιάς ερωτοτροπεί με τον Ηφαιστίωνα.

Δείτε το απόσπασμα:

Το Netflix αναφέρει για τη σχέση των δύο αντρών: «Ο Μέγας Αλέξανδρος μεγάλωσε με δύο στενούς φίλους και ο Ηφαιστίωνας δεν ήταν στην πραγματικότητα απλώς επιστήθιος φίλος, αλλά ίσως η μεγάλη του αγάπη».

Στη σειρά εμφανίζονται ιστορικοί και αρχαιολόγοι, μεταξύ των οποίων η καταξιωμένη Ελληνίδα αρχαιολόγος Καλλιόπη Λημναίος-Παπακώστα.

«Έκανε πρεμιέρα το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Μέγα Αλέξανδρο και έχει στο 5ο λεπτό παθιασμένο φιλί με Ηφαιστίωνα; Ετοιμαστείτε για διαδηλώσεις, πρωτοσέλιδα και εξοργισμένα τηλεφωνήματα σε αθλητικές εκπομπές», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

«Netflix the end! Πόσο να αντέξεις πχια! Απ’την μαύρη Κλεοπάτρα, απ’την ξεδιάντροπη προπαγάνδα των ΛΟΑΤΚΙ, απ’τις ιστορικές ανακρίβειες & τώρα ο Μέγας Αλέξανδρος κουνιστός! Εγώ πάντως χθες ακύρωσα τη συνδρομή μου! Ελπίζω δεκάδες χιλιάδες έλληνες να ακολουθήσουν!», γράφει ένας άλλος σε έξαλλη κατάσταση.

 Ο Τζιμάκος πάντως τα είχε πει παλαιότερα για τον Ηφαιστίωνα:

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v