Ο πιο φτηνός τρόπος να πας Μαρόκο

Ονειρεύεσαι ένα ταξιδάκι στο Μαρόκο, και ψάχνεις φτηνές εναλλακτικές τώρα που η Ryanair σταμάτησε να μας πετά απευθείας στο Μαρακές; Εμείς είμαστε εδώ.

Ο πιο φτηνός τρόπος να πας Μαρόκο

Θες να ζήσεις νύχτες εξωτικές, νύχτες αραβικές (που έλεγε και ο Αλαντίν), νύχτες στη νυχτερινή αγορά του Μαρακές (που τραγουδούσε και η Sarah McLachlan); Μην ψάχνεις αλλού, βάλαμε κάτω με χαρτί και με μολύβι όλες τις εναλλακτικές που έχεις για να πεταχτείς στην άλλη γωνιά της Μεσογείου, στην άκρη του Ατλαντικού, και να ζήσεις τις δικές σου χίλιες και μία (έστω, λίγο λιγότερες) νύχτες στο Μαρόκο.

Διαβάστε περισσότερα - Μαρόκο: Χίλιες και μία νύχτες ταξιδιού | 10 πολύ καλοί λόγοι να πας τώρα Μαρακές 

Κατ’ αρχάς, η απευθείας…

Η Aegean πετά από την Αθήνα κατευθείαν στο Μαρακές δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, σε τιμές που δεν είναι ιδιαίτερα κακές: Από 179€ πήγαινε-έλα, για να φύγεις Τρίτη 13/2 και να επιστρέψεις Παρασκευή 16/2. Τον Μάρτιο, η τιμή ανεβαίνει στα 289€, και τον Απρίλιο ξαναπέφτει κατά τι στα 230€, για αναχώρηση Πέμπτη 18/4 και επιστροφή Πέμπτη 25/4. Δες και το low fare calendar εδώ που εντοπίζει τις χαμηλότερες δυνατές τιμές ανά μήνα.

Μετά, έχουμε DIY συνδυασμό low cost αεροπορικών

Τι σημαίνει DIY; Σημαίνει πως θα κλείσεις μόνος/η σου δύο ξεχωριστά πήγαινε-έλα (που σημαίνει, τέσσερα εισιτήρια σύνολο) σε μία ή περισσότερες low cost αεροπορικές. Δεν είναι δύσκολο, ούτε παρακινδυνευμένο, μην το ακούς έτσι βουνό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βεβαιωθείς ότι μεσολαβούν αρκετές ώρες μεταξύ των δύο πτήσεων, για να μην στραβώσει κάτι με καθυστερήσεις κλπ. Πρόβλημα που δεν το έχεις όταν κλείνεις «παραδοσιακά» εισιτήρια τράνζιτ, για τα οποία η αεροπορική θα σε αποζημιώσει αν καθυστερήσει η πρώτη πτήση και χάσεις την δεύτερη.

Και τώρα που μιλήσαμε για τα ρίσκα, ας σε δελεάσουμε με τις τιμές: Στα 137€ θα σου βγει το πήγαινε-έλα τον Φεβρουάριο, αν κλείσεις ας πούμε ένα εισιτήριο Αθήνα-Μιλάνο με την easyjet, μείνεις ένα βράδυ στο Μιλάνο, και πετάξεις την επόμενη μέρα το πρωί με την Wizzair από εκεί στο Μαρακές. Έτσι θα έχεις κάνει και την βόλτα σου στο Μιλάνο –ιδανική λύση αν είσαι ξενύχτης τύπος, λιγότερο ιδανική αν τα λεφτά που γλιτώσεις από το αεροπορικό εισιτήριο καταλήξεις να τα πληρώνεις σε διαμονή.

Άλλη λύση: Πας με την Sky Express στο Gatwick του Λονδίνου, και δυόμιση ώρες αργότερα πετάς με την Wizzair από εκεί στο Μαρακές. Λίγο παρακινδυνευμένη, η αλήθεια είναι, καθότι οι δυόμιση ώρες είναι οριακές σε περίπτωση καθυστέρησης, ωστόσο το συνολικό κόστος θα σου βγει 174€ γιατί η οικονομία σαν την τύχη ευνοεί τους τολμηρούς.

Και τέλος, υπάρχει και το παραδοσιακό transit

…Να κλείσεις δηλαδή πτήση με ενδιάμεσο σταθμό, αλλά με μια παραδοσιακή αεροπορική που αναλαμβάνει το κόστος και την ευθύνη αν οι δύο πτήσεις σου δεν συναντηθούν. Με την Turkish Airlines, ας πούμε, θα πληρώσεις τον Απρίλιο 229€ το πήγαινε-έλα, με μια ενδιάμεση στάση μία ώρα κι ένα τέταρτο στην Κωνσταντινούπολη. Αντίστοιχα, η Air France σε πάει και σε φέρνει στο Μαρακές, με μια τρίωρη στάση στο Παρίσι, με 261€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v