Οι διευθύνσεις που κάνουν το Μετς την πιο ιδιαίτερη γειτονιά της Αθήνας

Μαγειρεία, μπραντσάδικα, café, μπαρ και λαϊβάδικα, στην πληρέστερη Μετσολίστα που έγινε ποτέ.

Οι διευθύνσεις που κάνουν το Μετς την πιο ιδιαίτερη γειτονιά της Αθήνας

Ταυτόχρονα κέντρο και απόκεντρο, μποέμ και ανεπιτήδευτο, με κάτι από Μονμάρτη και κάτι από Παγκράτι, το Μετς δεν μοιάζει με καμία άλλη γειτονιά της Αθήνας. Το ίδιο και τα στέκια του, που δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται πουθενά αλλού, παρά μόνο ανάμεσα στα ανηφορικά δρομάκια του και τους λόφους που τα αγκαλιάζουν.

Το Odeon (Μάρκου Μουσούρου 19, τηλ.: 210 9223414) είναι από τα παλαιότερα –και πιο αγαπημένα μας– στέκια του Μετς. Ένα γλυκύτατο υβρίδιο καφενείου, café και μπαρ, που ταιριάζει γάντι στην αρτιστίκ γειτονιά του. Στα μαρμάρινα τραπεζάκια του, δίπλα στο πιάνο, απολαμβάνουμε ωραία καφεδάκια και καθαρά ποτά (από 7€) από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ, ακούγοντας ωραίες jazz και funk μουσικές.

Το Κάιν (Αναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος, τηλ.: 210 9227616) είναι το χοτ σποτ της γειτονιάς του, ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκια και γλυκά, μέχρι αργά για ποτά (στα 8€) και κοκτέιλ (από 9,50€) σαν το Quince Project με βότκα, μαρμελάδα κυδώνι, λικέρ κανέλα και σιρόπι από ασπράδι αυγού, και το Missionary’s Downfall με ρούμι, πουρέ ανανά, μπράντυ ροδάκινο, μέλι, χυμό μοσχολέμονου και φύλλα δυόσμου. Απλώνει τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο με άφθονες σόμπες για να μην κρυώνουν οι θεριακλήδες της παρέας, παίζει και ωραίες μουσικές που παρεκκλίνουν από την πεπατημένη της funk-o-jazz προς πιο ροκ μονοπάτια.

Το Metz (Μάρκου Μουσούρου 63, τηλ.: 210 7515557) είναι café, είναι και μπαρ, αγαπά πολύ την τζαζ, και το δείχνει έμπρακτα με live jazz sessions κάθε Παρασκευή βράδυ στις 21.30 –με ελεύθερη είσοδο, και ελάχιστη κατανάλωση μόλις 6€. Έχει ένα υπέροχο, σχεδόν θεατρικό σκηνικό στον εσωτερικό του χώρο, απλώνει και τραπεζάκια έξω για καφεδάκια στη χειμωνιάτικη λιακάδα.

Το Ολύμπιον (Αναπαύσεως 11, τηλ.: 210 9244388) είναι το παλιό, καλό, παραδοσιακό μαγειρείο που αντέχει στον χρόνο και σερβίρει λαχταριστά μαγειρευτά και πιάτα ημέρας, που εναλλάσσονται καθημερινά, και περιλαμβάνουν –για να πάρεις μια ιδέα– ρολό κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και κόκκινη πιπεριά, πατάτες φούρνου και κοκκινιστό μοσχαράκι. Επιμένει στα παραδοσιακά ωράρια μαγειρείου, που σημαίνει Δευτέρα με Σάββατο 7.00 το πρωί με 20.00 το βράδυ, και Κυριακές κλειστά, έχει όμως και τις καλύτερες τιμές της Αθήνας: μάξιμουμ 15€ το άτομο, μαζί με το κρασί.

Το Half Note (Τριβωνιανού 17, τηλ.: 210 9213310) κατά πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι το απόλυτο τζαζ λαϊβάδικο της Αθήνας, με ξένους και έλληνες προσκεκλημένους να εγγυώνται ότι κάθε βράδυ που έχεις όρεξη να ακούσεις λάιβ μουσική, κάτι ενδιαφέρον θα συμβαίνει εδώ. Για του λόγου το αληθές, αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα εδώ

Το Huaca (Τιμολέοντος 1, τηλ.: 2114138347) φέρνει την ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα, γνωστή και ως Nikkei, στη γειτονιά του Μετς, σε έναν μικρό αλλά σούπερ στιλάτο χώρο που της ταιριάζει γάντι. Εδώ δοκιμάζουμε, μεταξύ άλλων, tiradito μαγιάτικο με αβοκάντο, καψαλισμένη κινόα, αλχάδι, jalapeno και εσπεριδοειδή, tacos με κοτόπουλο, guacamole, μαρμελάδα τσίλι και cosho mayo, και ψητό χταπόδι με πράσινη chili dressing, panko και πουρέ γλυκοπατάτας με shichimi. Συνοδεύουμε με sake ή εκλεκτό κρασί σε ποτήρι, και πληρώνουμε περί τα 40€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ

Το La Nonna (Αναπαύσεως 11, τηλ.: 21 0922 4627) είναι το pizza bar που έλειπε από την γειτονιά, μια αυθεντική ναπολιτάνικη πιτσαρία που ξεφουρνίζει ολημερίς εκλεκτά ζυμάρια τα οποία γίνονται πίτσα, καλτσόνε και πεϊνιρλί να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Δοκίμασε την Cotto με σάλτσα από ντοματίνια, μοτσαρέλα, προσούτο cotto, ricotta και παρμεζάνα, και την Tartufo με σάλτσα από ντοματίνια, μοτσαρέλα, πάστα τρούφας και λάδι τρούφας, και το Πεϊνιρλί La Nonna με μοτσαρέλα, σαλάμι Μιλάνου, αυγό, ιταλικό πικάντικο λουκάνικο και παρμεζάνα, και θα μας θυμηθείς. Οι τιμές για την πίτσα κυμαίνονται από 8,50€ έως 13€.

Ο Popolaros (Αναπαύσεως 18, τηλ.: 21 1423 0178) είναι πανέμορφος, διακοσμημένος σαν σαλονάκι σπιτιού με φάνκι έργα τέχνης. Σερβίρει καφεδάκια, πρωινά και brunch από νωρίς, και με το που πάρει να σκοτεινιάζει το γυρνάει σε ποτό (από 7€), κρασί (από 5€ το ποτήρι) και κοκτέιλ (από 9€) σαν το Red Notice, με τζιν, πουρέ λάιμ, σιρόπι βανίλιας και πουρέ φράουλας. Έχει τραπεζάκια με σόμπες έξω για να καπνίζεις χωρίς να κρυώνεις, και παίζει ενδιαφέρουσες μουσικές που ενίοτε γυρνάνε και σε ελληνικά τις μεγάλες ώρες.

@in2life_gr Ο Ποπολάρος ταιριάζει γάντι στην αρτιστίκ γειτονιά του Μετς #μπαρ #πηγαινεσταμπαρ #μετς #μπαρακια #ποπολαρος #athensbars #fyp #ελληνικοτικτοκ #μπεςφοργιουγαμω ♬ Tears Over Beers - Modern Baseball

Το Joshua Tree (Αναπαύσεως 13, τηλ.: 21 0923 9747) είναι ένα από τα αγαπημένα μας μπραντσάδικα: Φωτεινό και παρεΐστικο, εμπνευσμένο από τα all day diners της Αμερικής, μας σερβίρει μαζί με τα καφεδάκια μας νοστιμιές σαν το avocado toast με αυγά scrambled πάνω σε προζυμένιο ψωμί σίκαλης με ωμό κολοκύθι, σπασμένο avocado με lime και μυρωδικά, ψητό κολοκυθόσπορο και πρασινόλαδο από kale και ροζ πιπέρι, ή το Mac n kimcheese, μακαρονάκι με κρέμα γραβιέρα, cheddar και κομμάτια χειροποίητο kimchi. Φτιάχνει ωραιότατα και τα κλασικά μπραντσο-κοκτέιλ (Mimosa, Paloma, Aperol Spritz και πάει λέγοντας). Για φουλ έξτρα μπραντς με κοκτέιλ, θα υπολογίσεις γύρω στα 20-25€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v