Οι ταινίες που περιμένουμε τώρα στις αίθουσες

Νέος Μιγιαζάκι, δίδυμο φωτιά Πωλ Μεσκάλ – Άντριου Σκοτ, βιογραφία Μπομπ Μάρλεϊ και όλα όσα ωραία περιμένουμε να δούμε προσεχώς στις σκοτεινές αίθουσες.

Οι ταινίες που περιμένουμε τώρα στις αίθουσες

Η νέα κινηματογραφική χρονιά μπήκε δυνατά με δύο ταινιάρες – Poor Things και Ζώνη Ενδιαφέροντος, αν δεν τις έχεις δει έφυγες – και όπως φαίνεται συνεχίζει εξίσου δυναμικά με μεγάλες παραγωγές.

Τι θα δούμε τις προσεχείς εβδομάδες στην μεγάλη οθόνη;

Άγνωστοι Μεταξύ Μας (All of Us Strangers) του Άντριου Χέι

Μια νύχτα σε ένα σχεδόν άδειο ουρανοξύστη στο σύγχρονο Λονδίνο, ο Adam (Άντριου Σκοτ) συναντά τυχαία έναν μυστηριώδη γείτονα, τον Harry (Πωλ Μεσκάλ), και η καθημερινότητά του αλλάζει. Καθώς η σχέση μεταξύ τους εξελίσσεται, ο Adam κατακλύζεται από μνήμες του παρελθόντος και βρίσκεται να επιστρέφει στην επαρχιακή πόλη όπου μεγάλωσε και στο σπίτι της παιδικής του ηλικίας, όπου μοιάζει να ζουν ακόμα οι γονείς του, όπως ακριβώς τη μέρα που σκοτώθηκαν, πριν από 30 χρόνια. H ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα Strangers, του Taichi Yamada.

Dune: Μέρος Δεύτερο (Dune: Part Two) του Ντενί Βιλνέβ

Το δεύτερο μέρος της επικής ταινίας του Βιλνέβ εξερευνά το μυθικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη καθώς συμμαχεί με την Τσάνι και τους Φρέμεν σε έναν πόλεμο εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που διέλυσαν την οικογένειά του. Αντιμέτωπος με την επιλογή του έρωτα της ζωής του και του πεπρωμένου του σύμπαντος, ο Πολ θα προσπαθήσει να αποτρέψει το τρομερό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, οι θαυμαστές που απογοητεύτηκαν από την έλλειψη δράσης στο «Dune» του 2021 θα εντυπωσιαστούν από την πολεμική ατμόσφαιρα του δεύτερου μέρους.

Τα Παιδιά του Χειμώνα (The Holdovers) του Αλεξάντερ Πέιν

Η ταινία του βραβευμένου Αλεξάντερ Πέιν (Πλαγίως) ακολουθεί ένα στριμμένο καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) σε ένα Αμερικανικό Κολέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς – έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή ταραχοποιό (ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντόμινικ Σέσα) – και την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ (ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ).

Ferrari του Μάικλ Μαν

Το καλοκαίρι του 1967, ο πρώην οδηγός αγώνων αυτοκινήτων, Έντσο Φεράρι βρίσκεται σε κρίση. Με την εταιρεία του στα πρόθυρα της πτώχευσης και τον γάμο του να βιώνει την τραυματική απώλεια του ενός γιου, ο Φερράρι εναποθέτει την ελπίδα για την σωτηρία τους σε έναν αγώνα δρόμου 1000 μιλίων στην Ιταλία, τον εμβληματικό Mille Miglia. Ο Μάικλ Μαν βάζει την υπογραφή του σε ένα πολύπαθο πρότζεκτ στο οποίο πάσχιζε να δώσει σάρκα και οστά εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες.

Μια Ζωή (One Life) του Τζέιμς Χόις

Η ταινία εστιάζει στην αληθινή ιστορία του Σερ Νίκολας Γουίντον, ενός νεαρού μεσίτη από το Λονδίνο, ο οποίος, τους μήνες πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έσωσε 669 παιδιά από τους Ναζί. Τον Γουίντον υποδύονται ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Άντονι Χόπκινς και ο Τζόνι Φλιν, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζέιμς Χόις.

Το Αγόρι και ο Ερωδιός (The Boy and the Heron) του Χαγιάο Μιγιαζάκι

Ένα νεαρό αγόρι, ο Μάχιτο, που του λείπει αφόρητα η νεκρή μητέρα του, επιχειρεί να διεισδύσει σε έναν κόσμο όπου ζωντανοί και νεκροί μοιάζει να συνυπάρχουν. Σε εκείνον τον κόσμο ο θάνατος τελειώνει και η ζωή βρίσκει μια νέα αρχή. Αν και ο 82χρονος ωτέρ των κινούμενων εικόνων είχε ανακοινώσει την παραίτησή του από τη σκηνοθεσία το 2013, ευτυχώς επιστρέφει με ένα αριστουργηματικό παραμύθι, το οποίος όπως δήλωσε επιθυμεί να αφήσει ως κληρονομιά στον εγγονό του.

Io Capitano του Ματέο Γκαρόνε

Ο Σεϊντού και ο Μούσα είναι δύο νεαροί Σενεγαλέζοι οι οποίοι, πλάι σε άλλους φτωχοδιάβολους, θα βρεθούν μπλεγμένοι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να φτάσουν στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή. Η νέα ταινία του Ματέο Γκαρόνε απέσπασε δύο βραβεία στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας (Αργυρός Λέοντας Σκηνοθεσίας και Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού), ενώ αποτελεί την επίσημη υποψηφιότητα της Ιταλίας για το επόμενο Όσκαρ Διεθνούς Παραγωγής.

It Ends With Us του Τζάστιν Μπαλντόνι

Το μπεστ σέλερ της Κολίν Χούβερ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τους Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαλντόνι. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία της Λίλι η οποία μετακομίζει στη Βοστώνη και ξεκινά τη δική της επιχείρηση. Όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ ξαφνικά η ζωή της αλλάζει. Ωστόσο η μεγάλη του απέχθεια για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Και παρόλο που η Λίλι γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα του, προσπαθεί να μάθει τους λόγους που ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί.  Όταν εμφανίζεται ο πρώτος της έρωτας «όλα όσα η Λίλι έχτισε με τον Ράιλ απειλούνται».

Bob Marley: One Love του Ρεινάλντο Μάρκους Γκριν

Ο Μπομπ Μάρλεϊ αποκτά επιτέλους το δικό του biopic από τον δημιουργό του «King Richard» Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν. Το «One Love» επικεντρώνεται στην άνοδο της καριέρας του Μάρλεϊ, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας δολοφονίας του το 1976.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v