Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας που πρέπει να τσεκάρεις

Ιταλικές γεύσεις με φόντο ατμοσφαιρικά κελάρια κρασιού, Detroit Style πίτσα στο Χαλάνδρι, comfort food στην Κυψέλη. Τα νέα εστιατόρια της πόλης σε περιμένουν.

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας που πρέπει να τσεκάρεις

Νέο έτος, νέες αφορμές για γευστικές εξόδους σε κάθε γωνιά της Αθήνας η οποία δεν προλαβαίνει να μετρά αφίξεις στον γαστρονομικό της χάρτη.

Από πίτσα και ζυμαρικά σε πανέμορφα διατηρητέα κτίρια, μέχρι αυθεντική πίτσα α λα αμερικάνικα και ψαρομεζέδες στου Ρέντη, αυτά τα νέα γευστικά σποτ της πόλης διεκδικούν μια θέση στα υπόψη για την επόμενη γευστική σου έξοδο.

Luma

Φερεκύδου 2, Παγκράτι, τηλ: 210 7524092

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Luma (@luma_athens)

Ένα πανέμορφο νέο ιταλικό εστιατόριο φέρνει αέρα ανανέωσης στο Παγκράτι σε ένα όμορφο διατηρητέο, το οποίο στο εσωτερικό του χωρίζεται σε τρία επίπεδα υψηλής αισθητικής, και ένα ατμοσφαιρικό, επισκέψιμο κελάρι. Στο Luma ο κατάλογος παίζει στο δίπολο ιταλιάνικη πίτσα και ζυμαρικά, μέσα από συνταγές που σε ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα, ενώ ενισχύεται με ενδιαφέροντα ορεκτικά και κυρίως πιάτα. Εδώ θα δοκιμάσεις εξαιρετική πίτσα Bianca με μανιτάρια και σκόρδο, μοσχαρίσιο καρπάτσιο, σαλάτα Καπρέζε με ντοματίνια, καλαμάρι μαζί με καπνιστή πανσέτα, spicy σάλτσα και πεκορίνο σε κρέμα, cotoletta alla milanese ήτοι μοσχαρίσια μπριζόλα με το κόκαλό της περασμένη από αυγό χτυπημένο με ελάχιστο πιπέρι και παναρισμένη και Paccheri alla carbonara με κρεμώδη, αυθεντική σάλτσα, γκουαντσιάλε και πεκορίνο. Άσε χώρο για το επιδόρπιο, μιας και το τιραμισού είναι από τα ωραιότερα της πόλης. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 25-30€ το άτομο.

Frico Detroit Style Pizza

Παράσχου 8, Χαλάνδρι, τηλ: 21 2121 1550

@in2life_gr Στο ολοκαίνουργιο @Frico Detroit Style Pizza στο Χαλάνδρι θα φας την πιο τέλεια, την πιο αφράτη Detroit Style Pizza! #pizza #fyp #athens #τρωμε #ελληνικοτικτοκ #restaurant ♬ Trendsetter - Connor Price & Haviah Mighty

Μιας και είπαμε για πίτσα, ώρα να τη γευτούμε όπως τη φτιάχνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στο Frico που μόλις άνοιξε στο Χαλάνδρι, ο Στέλιος Τσουμπανίδης ετοιμάζει καθημερινά με μεράκι τα ζυμάρια του, τα οποία αναπαύονται σε ειδικά ταψάκια για να βγάλουν τις ωραιότερες Detroit Style πίτσες. Αφράτη ζύμη, τραγανή στις άκρες με το τυρί να καραμελώνει περιμετρικά, και από πάνω της να αναπαύονται κάθε λογής υλικά. Δοκίμασε την Og Motorcity, μια παραλλαγή της αγαπημένης Margarita με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, βασιλικό και παρμεζάνα, την Cali με σάλτσα bbq, μοτσαρέλα, κοτόπουλο, κόκκινα κρεμμύδια και φρέσκο κόλιανδρο και την Northeastern, με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, μοσχαρίσιο κιμά, κόκκινες πιπεριές, κόκκινο κρεμμύδι, garlic yogurt sauce και μαϊντανό. Για ένα χορταστικό γεύμα με εγχώρια craft μπίρα, υπολόγισε περί τα 10-12€ το άτομο.

Ντύλαν

Αγίας Ζώνης 38, Κυψέλη, τηλ: 2108668899

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΝΤΥΛΑΝ (@ntylan_kipseli)

Ο σεφ Βαγγέλης Βέης με πολυετή θητεία σε fine dining εστιατόρια παρουσιάζει το νέο του εγχείρημα, ένα εστιατόριο που θυμίζει ροκόμπαρο επηρεασμένο από τον Μπομπ Ντύλαν, στο οποίο απολαμβάνεις κόμφορτ πιάτα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας ενώ στα ηχεία παίζει ροκ, και ενίοτε μπλουζ και τζαζ. Πιάσε θέση στη χαλαρή του μπάρα περιμετρικά της ανοιχτής κουζίνας ή στα τραπεζάκια έξω, και δοκίμασε εκλεκτά πιάτα από το λιτό μενού, όπως ψάρι ημέρας με παντζάρι, γουλί, fermented ρόδι και κρέμα ταραμά, φρέσκο μπακαλιάρο ραγού με σχοινόπρασο, αρνί με αγκινάρες και άιβαρ και λουκάνικο, με καπνιστή πατάτα και σάλτσα ντομάτας. Θα το βρεις ανοιχτό από το πρωί για specialty καφέ και λίγες επιλογές πρωινού που αλλάζουν κάθε μέρα. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με κρασί ή μπίρα από εγχώριες μικροζυθοποιίες στα 25€ περίπου το άτομο.

Polpo

Τζων Κέννεντυ 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Polpo Athens (@polpoathens)

Aπέναντι από την είσοδο της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Ρέντη άνοιξε φέτος ένα μέρος για όσους αγαπούν τους μεζέδες της θάλασσας, μια «χύμα» αλλά ποιοτική ψαροταβέρνα η οποία δουλεύει κατά κύριο λόγο το φρέσκο ψάρι, αλλά σερβίρει και κάποια μαγειρευτά από το μεσημεράκι. Όλες οι πρώτες ύλες έρχονται από τα καΐκια τους, πράγμα που σημαίνει πως ο κατάλογος δεν είναι στάνταρ κάθε μέρα. Εδώ θα δοκιμάσεις ωμά, τηγανιτά και ψητά ψάρια, όπως αθερίνα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, καρπάτσιο με ψάρι ημέρας, λαβράκι σχάρας, σολομό ψητό, αλλά και… τυλιχτά, όπως ψάρι ημέρας, γαρίδα ή μπακαλιάρο σε πίτα. Στον κατάλογο των μαγειρευτών θα βρεις σουπιές με σπανάκι, φασολάδα, φασολάκια, καραβίδες λιγκουίνι, σολομό με πέννες και μια χορταστική μακαρονάδα του ψαρά, με μύδια, γαρίδες, χταπόδι ή καλαμάρι και σκόρδο. Λογαριασμός με ουζάκι στα 25-30€ το άτομο.

Wild Poppies

Σταδίου 7 (εντός στοάς), Σύνταγμα, τηλ: 2103233334

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wild Poppies (@wild.poppies.athens)

Στον χώρο που παλαιότερα βρίσκαμε το Kitty Katt και πρόσφατα το Dybukk, εμφανίστηκε ένα νέο bar restaurant, στην κουζίνα του οποίου συναντάμε τον βραβευμένο σεφ Σπύρο Μαυροειδή. Η ατμόσφαιρα εξωτική, με την μπάρα –παγόδα να δεσπόζει, βελούδινους καναπέδες σε γήινα χρώματα και σήμα κατατεθέν τις neon παπαρούνες, ενώ ο κατάλογος που επιμελείται ο σεφ αγαπά το fusion, δένοντας την Ταϋλάνδη με την Κίνα και την Ιαπωνία. Εδώ θα δοκιμάσεις σαλάτα Nam Tok με μοσχάρι strip loin, φύλλα shiso και κρεμμύδι, Thai green curry με μοσχάρι, μελιτζάνα, βασιλικό και ρύζι τζαζμίν, spring rolls με χοιρινό, κόκκινες πιπεριές, λάχανο και κόλιανδρο, αφράτα bao buns με τραγανό κοτόπουλο, ταϋλανδέζικη sweet chili σος και πικάντικο λάχανο kimchi, αλλά και μπόλικες επιλογές σε sushi. Όσο βραδιάζει, μετατρέπεται σε κανονικότατο μπαρ, με την ένταση σε νορμάλ επίπεδα όμως. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 30-35€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v