Τα μπαράκια της Ασκληπιού έχουν κάτι να σου πουν

Από τα χαμηλά (της) στα ψηλά, η μπαρίστικη οδός των Εξαρχείων έχει κάτι ωραίο σχεδόν σε κάθε της στενό.

Τα μπαράκια της Ασκληπιού έχουν κάτι να σου πουν

Ζωντανή, γεμάτη μπαράκια για κάθε γούστο, πάντα γεμάτη, η Ασκληπιού σφύζει από ζωή τα βράδια που η πόλη (δεν) κοιμάται.

Παρκάρεις το όχημα σε κάποιο από τα πάρκινγκ της (έχει αρκετά στα πέριξ) ή παίρνεις το μετρό για την πλατ… εεε για το Πανεπιστήμιο και ετοιμάζεσαι για μια μπαρότσαρκα που θα έχεις να διηγείσαι.

Μην πάρεις χάρτη μαζί, άσε μας να σε καθοδηγήσουμε για το πώς θα την κάνεις σωστά.

Ξεκινάμε από τα χαμηλά με το Knave, το οποίο είναι ιδανικό για urban βραδιές σε χαλαρό μα κεφάτο κλίμα. Παντός καιρού, γεμίζει κόσμο το πεζοδρόμιο απέξω με τις μουσικές που γνέφουν λάγνα σε soul, jazz και funk, μέχρι hip hop και house. Ενδιαφέρουσα η λίστα των κοκτέιλ, με αρκετές παραλλαγές των κλασικών και ιδιαίτερους πειραματισμούς για να δοκιμάσεις. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Knave Bar (@knave_bar)

Περνάμε την κάθετη Διδότου και συνεχίζουμε στην νέον Φάλαινα, η οποία μαζί με το γειτονικό και πιο πρόσφατο Soyuz, προκαλούν πανδαιμόνιο στο πεζοδρόμιο, με τους θαμώνες να χωρίζονται μισοί, μισοί αλλά εν τέλει να γίνονται ένα ενιαίο μπούγιο που πίνει οικονομικά κοκτέιλ και ποτά (από 7€) και τσουγκρίζει σφηνάκια. Αν βρεις χώρο να κάτσεις μέσα σε κάποιο από τα δύο, θα ακούσεις και ωραίες indie και ηλεκτρονικές μουσικές, αναλόγως ημέρας, αλλά ετοιμάσου για δυνατό κωλοτρίψιμο με τους υπόλοιπους.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Φάλαινα (@falaina_bar)

Παλιά πλέον καραβάνα, το γωνιακό Nabokov στη συμβολή με την Βαλτετσίου υπήρξε «μυστικό» προ πενταετίας, όμως τώρα το ξέρουν όλοι. Ρετρό και τζαζ, χύμα και χαλαρό, σερβίρει από νωρίς καφεδάκια στους πιστούς θαμώνες και βαρελίσιες μπίρες, οικονομικά ποτά, αλλά και κλασικά κοκτέιλ, από 7€. Θα το βρεις με κόσμο μέχρι όσο πάει η νύχτα, ακόμα και αν όλα τα άλλα έχουν αδειάσει.

Λίγο πριν φτάσεις στην Αραχώβης, το Υποβρύχιο είναι ένα πάντα γεμάτο μπαράκι, το οποίο ξεκίνησε σαν καφενείο για ρακές και μεζέδες αλλά το γύρισε σε μπαρ. Αν και μικρούλι μαζεύει αρκετό κόσμο έξω από τις μεγάλες τζαμαρίες του που τσουγκρίζει μπίρες και ποτάρες – από 7€. Παρασκευές και Σάββατα ανεβάζει ένταση με δυνατά DJ sets και δύσκολα θα βρεις να κάτσεις στο εσωτερικό του.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Υποβρύχιο (@ipovrixio_bar)

Αντέχεις περπάτημα και ποτό; Προχωράμε.

Επόμενη στάση η «φρέσκια» Στέπα (άνοιξε πέρσι), σερβίρει καφέ και μπραντς, είναι σούπερ κουλ και παίζει ωραίες μουσικές για να συνοδεύσεις το κοκτέιλ, το ποτό ή το σεβίτσε σου, μιας και το φαγητό εδώ είναι ιδιαίτερα προσεγμένο. Μαγαζί γωνία, βγάζει τραπέζια με σόμπες ακριβώς μπροστά, αλλά και στον πεζόδρομο της Δερβενίων, ενώ στο εσωτερικό της θα βρεις ωραίο κάδρο για στόριζ. Το απλό ποτό στα 6,5 €, τα κοκτέιλ από 7,5€.

Λίγο πιο κάτω, εκεί που τα Εξάρχεια συναντούν την Νεάπολη, το Vedder βγάζει σταντ στον πεζόδρομο και παίζει μουσικάρες έχοντας άφθονη θετική ενέργεια. Εδώ θα ακούσεις ύμνους των 90s για grunge και metal γούστα (το όνομά του το δανείζεται από τον τραγουδιστή των Pearl Jam) από τον κεφάτο Dj, που τυγχάνει να είναι και ιδιοκτήτης. Το απλό ποτό στα 7€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vedder_cafe_bar (@vedder_cafe_bar)

Κεφάτο, γκρουβάτο κι ελαφρώς ημιφωτισμένο, το Santarosa, μετά την Ερεσσού, με την μεγάλη και όμορφη μπάρα, στήνει το κατάλληλο σκηνικό για ρομαντικά τετ α τετ αλλά και το απαιτούμενο φασαίικο τζέρτζελο. Φτιάχνει και ωραιότατα κοκτέιλ, όπως το εξαιρετικό Μπλάντι Μέρι και παίζει ενίοτε darkwave μελωδίες. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Τέλος, αν άντεξες να την διαβείς όλη, η Ασκληπιού σε επιβραβεύει με ένα ακόμη  ενδιαφέρον μπαράκι. Το Blue Fox είναι ξακουστό για τα πάρτυ Rock ‘n’ Roll και Swing, όπου όλο το μαγαζί γίνεται ένα κεφάτο dancefloor. Συχνά πυκνά εδώ διοργανώνονται events της ομάδας Rollin Foxes, η οποία παραδίδει μαθήματα χορού στον χώρο του μαγαζιού.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rollin' Foxes (@rollinfoxes)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v