Οι πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου που είχαν άδοξο τέλος

Η Σαπφώ Νοταρά, η Ρένα Παγκράτη, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κι άλλοι Έλληνες ηθοποιοί που έφυγαν από τη ζωή ξεχασμένοι από φίλους και συγγενείς.

Οι πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου που είχαν άδοξο τέλος

Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο στην χώρα μας που να μην έχει έρθει σε επαφή με τον παλιό αλλά και τον νεότερο ελληνικό κινηματογράφο μέσα από τις συνεχείς προβολές κι επαναλήψεις ταινιών στη δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και μια σχέση αγάπης με τους πρωταγωνιστικούς ρόλους αυτών των ταινιών που ενσαρκώθηκαν από σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς οι οποίοι γνώρισαν τεράστια επιτυχία, αφήνοντας τους πίσω μια μεγάλη καριέρα. Παρόλα αυτά κάποιοι εξ αυτών, παρά τη φήμη και τα χρήματα που απέκτησαν, έφυγαν άδοξα από τη ζωή, ξεχασμένοι από φίλους, συγγενείς και θαυμαστές, κι εμείς είπαμε να αφιερώσουμε λίγες γραμμές σε εκείνους κι εκείνες που αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες τους.

Σαπφώ Νοταρά

Η ιαχή «Σόδομα και Γόμορα!» στην ταινία «Αχ, αυτή η γυναίκα μου» είναι σίγουρα μια από τις πλέον δημοφιλείς κι αγαπημένες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Η Σαπφώ Νοτάρα ήταν μια από τις πλέον συμπαθείς φυσιογνωμίες της εποχής κάνοντας σημαντική καριέρα. Δυστυχώς πέθανε μόνη και φτωχή σε ηλικία 78 ετών σε ένα διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Κουμουνδούρου στις 11 Ιουνίου του 1985. Η αστυνομία βρήκε το πτώμα της 2 μέρες αργότερα, καθώς οι υπεύθυνοι του εστιατορίου από όπου έπαιρνε φαγητό την αναζήτησαν γιατί δεν την είχαν δει.

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος ήταν ένας από τους πλέον εμβληματικούς και σπουδαίους ηθοποιούς που εμφανίστηκαν ποτέ στο ελληνικό σινεμά αλλά και θέατρο. Μέσα από χαρακτηριστικούς ρόλους αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ωστόσο απεβίωσε σε ηλικία μόλις 72 ετών στις 13 Απριλίου 1984 μόνος στο διαμέρισμά του επί της οδού Αλεξάνδρας. Η σορός του ανακαλύφθηκε αρκετές μέρες μετά, καθώς κανείς δεν τον είχε αναζητήσει μέχρι τότε.

Ρένα Παγκράτη

Εκτός από το «αγόρι πολύ φάση» ήταν και το κορίτσι που άκουγε στο όνομα Ρένα Παγκράτη κι έκανε μεγάλη καριέρα στον ελληνικό κινηματογράφο τη δεκαετία του 1980. Πλάι στον Στάθη Ψάλτη, τον Σταμάτη Γαρδέλη, την Καίτη Φίνου και τον Πάνο Μιχαλόπουλο θα έβρισκες και τη Ρένα Παγκράτη που ήταν από τις πιο δημοφιλείς και γνωστές παρουσίες της εποχής. Παρόλα αυτά οι οικονομικές δυσκολίες και η αδυναμία της να βρει δουλείες τη δεκαετία του 1990 την κατέβαλαν με αποτέλεσμα να βάλει τέλος στη ζωή της στις 25 Ιουνίου 1998 σε ηλικία 49 ετών. Το πόρισμα του θανάτου έκανε λόγο για φαρμακευτική δηλητηρίαση. Η Ρένα Παγκράτη άφησε πίσω της ένα γράμμα στο οποίο σημείωνε ότι εκτός από ελάχιστους συναδέλφους της κανείς δεν θέλησε να την προσλάβει.

Κατερίνα Γώγου

Το γελαστό και χοροπηδηχτό κορίτσι των ταινιών του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου (Μια τρελή, τρελή οικογένεια, Ο τρελός τα έχει 400, Το Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο) έμελλε να γίνει μια από τις σημαντικότερες ποιήτριες και να μνημονεύεται ως μια «Αγία» των Εξαρχείων χάρη στις αντισυμβατικές ιδέες της και την αναρχική της δράση. Το έργο που άφησε πίσω της τεράστιο κι επιρροή της ακόμη μεγαλύτερη. Τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε την ανάγκασαν να βάλει τέλος στη ζωή της στις 3 Οκτωβρίου 1993 σε ηλικία 53 ετών. Η Κατερίνα Γώγου βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της μητέρας της όπου και διέμενε για λίγο διάστημα κι ο θάνατός της αποδόθηκε σε κοκτέιλ χαπιών κι αλκοόλ.

Λευτέρης Βουρνάς

Ο Λευτέρης Βουρνάς ήταν ένας από τους πιο γοητευτικούς ζεν πρεμιέ του ελληνικού σινεμά. Με συμμετοχή σε ταινίες όπως Στεφανία, Το κοροϊδάκι της Πριγκιπέσσας, Μπουμπουλίνα, Ίλιγγος, Μια Γυναίκα Κατηγορείται. Ο ηθοποιός είχε δημιουργήσει μια αξιοζήλευτη καριέρα που διήρκεσε για πολλά χρόνια. Πάλευε για χρόνια με τους προσωπικούς του δαίμονες, καθώς υπέφερε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Την 1η Ιουλίου 1987 σε ηλικία 46 ετών, πήρε χάπια, έκοψε τις φλέβες του κι έπεσε από τον 3ο όροφο του σπιτιού που διέμενε βάζοντας τέλος στη ζωή του με τραγικό τρόπο.

Αλέκος Τζανετάκος

Ο Αλέκος Τζανετάκος έγινε γνωστός ως ο «καρπαζοεισπράκτορας» του ελληνικού κινηματογράφου αφού ερμήνευσε με θαυμαστή επιτυχία πολλούς χαρακτηριστικούς κωμικούς ρόλους.Στην πραγματικότητα ο ηθοποιός ήταν μέγας γυναικοκατακτητής όπως μαρτυρούν οι 17 αρραβώνες του ωστόσο δεν έκανε ποτέ οικογένεια με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια της ζωής του να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας τελείως. Πέθανε ολομόναχος και κλινήρης σε ηλικία 73 ετών στις 11 Απριλίου 2010 ύστερα από μεγάλη μάχη που έδωσε με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v